Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на четвер ХІХ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на четвер ХІХ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 11 серпня 2022, 00:30

Римо-католицький календар

Четвер ХІХ звичайного тижня, рік ІІ

Перше читання
Єз 12, 1-12

Читання з Книги пророка Єзикиїла

Надійшло до мене таке слово Господнє: «Сину чоловічий! Ти живеш серед дому бунтарів; вони мають очі, щоб бачити, та не бачать; мають вуха, щоб слухати, та не слухають, бо вони дім бунтарів. Ти ж, сину людський, наготуй собі клунки для виселення та й переселися серед ясного дня в них на очах, і переберися з твого місця на інше, на їхніх очах: може їм відкриються очі, що вони дім бунтарів. Винось же твої клунки, клунки вигнання, вдень, у них на очах, та й вийдеш увечері на їхніх очах, як то виходять на вигнання. У них на очах пробий собі діру в стіні й вийди нею. На їхніх очах візьмеш клунок на плечі й вийдеш потемки, закривши собі обличчя, щоб не дивитись на країну; я бо поставив тебе знаком домові Ізрáїля». І зробив я так, як мені заповів Господь: клунки мої, в дорогу на вигнання, я повиносив удень, як подорожні клунки, а ввечері пробив рукою діру в стіні й вийшов у темноті, поклавши клунок на плечі, у них на очах. Вранці ж надійшло таке слово Господнє до мене: «Сину людський! Чи дім Ізрáїля, дім бунтарів, не питав тебе: “Що це ти робиш?” Відкажи ж їм: “Так говорить Господь Бог: Це — віщування проти князя в Єрусалимі й проти всього дому Ізрáїля, що живе там”. Скажи: “Я для вас знак. Як я вчинив, так станеться: вони підуть на вигнання, у неволю. А князь, який серед них, візьме клунок на плечі й вийде потемки, через мур, що проломлять, щоб вийти через нього. Він закриє собі обличчя, щоб не бачити країни”».

Слово Боже

Псалом респонсорійний

Пс 78 (77), 56-57. 58-59. 61-62

Не забувайте про діла Господні

Вони випробовували і збунтувалися проти Всевишнього Бога, *
Його настанов не зберігали.
Вони, як і їхні батьки, відступили, не зберегли вірності, — *
відвернулися, неначе лук зрадливий.

Привели Його до гніву своїми жертовниками на височинах, — *
своїми ідолами ревнощі Його збудили.
Бог почув — і розгнівився, *
та геть Ізрáїля відкинув.

І Він передав у полон свою силу, *
У руки ворога — свою славу.
Він віддав під меч народ свій *
і гнівом запалав проти спадщини своєї.

Спів перед Євангелієм
Пс 119, 135

Алілуя, алілуя, алілуя

Засяй своїм обличчям на раба свого, —
своїх настанов навчи мене, Боже.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 18, 21 – 19, 1

 Читання святого Євангелія від Матея

Того часу, підійшовши до Ісуса, Петро сказав: «Господи, якщо згрішить мій брат проти мене, чи маю йому прощати до семи разів?» Відповів йому Ісус: «Не кажу тобі до семи разів, але до сімдесяти разів по сім. Тож Царство Небесне подібне до чоловіка-царя, який хотів розрахуватися зі своїми слугами. Коли почав він розраховуватися, привели до нього одного, котрий був винен десять тисяч талантів. А як той не мав чим віддати, пан наказав продати його, жінку, дітей і все, що має, і віддати борг. Тоді слуга, упавши ниць, кланявся йому й благав: “Потерпи ще мені — й усе тобі віддам”. І пан того слуги, змилосердившись, відпустив його, а борг йому простив. Коли вийшов той слуга, він зустрів іншого співслугу, який був винен йому сто динаріїв, схопив його, почав душити, проказуючи: “Віддай те, що винен!” А той другий співслуга, упавши, благав його, кажучи: “Потерпи мені, я все тобі віддам”. Він же не забажав і вкинув його до в’язниці, доки не віддасть борг. Побачивши, що сталося, інші співслуги дуже засмутилися, пішли й розповіли своєму панові про все, що трапилося. Тоді його пан покликав його та каже йому: “Лукавий слуго, весь той борг я тобі простив, бо ти вблагав мене. Хіба не слід і тобі було змилосердитися над своїм співслугою, як я змилосердився над тобою?” І його пан, розгнівавшись, передав його катам, доки не віддасть увесь борг. Так і Мій Отець Небесний чинитиме з вами, якщо не простите від вашого серця кожний братові своєму». Після того, як Ісус закінчив ці слова, Він вийшов з Галілеї і прибув до юдейських околиць, які за Йорданом.

Слово Господнє

Переглядів 524
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 грудня 2008., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Бігаєте, працюєте, збираєте, та без благословення. Ви не молитеся! Сьогодні вас закликаю зупинитися перед яслами й роздумувати про Ісуса, Котрого вам і сьогодні даю, щоб благословив вас та допоміг збагнути, що без Нього у вас немає майбутнього. Тому, дітоньки, віддайте своє життя в Ісусові руки, щоб Він вас провадив і захищав від усякого зла. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 804
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Травень 2024 (6)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)