Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на понеділок IV звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на понеділок IV звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 31 січня 2022, 00:30

Римо-католицький календар

Понеділок IV звичайного тижня, рік ІІ

Перше читання
2 Сам 15, 13-14. 30; 16, 5-13а

Читання з Другої Книги Самуїла

Тими днями прийшов посланець до Давида і сказав йому: «Серце ізраїльтян за Авесалома!»
І каже Давид усім своїм слугам, що були з ним у Єрусалимі: «Готуйтесь, і тікаймо, бо не буде нам рятунку від Авесалома; мерщій у дорогу, щоб часом він нас зненацька не захопив та не навів на нас лиха й не вигубив міста лезом меча».
Давид виходив на Оливну гору й плакав, ідучи; голова у нього була покрита, ішов він босоніж, та й увесь народ, що був з ним — кожний з покритою головою — піднімався, плачучи.
Коли цар Давид прибув у Бахурім, був там чоловік із Саулової родини на ім’я Семей, Герів син. Він вийшов і проклинав, кидаючи камінням на Давида та на всіх слуг царя Давида, а весь народ й усі витязі були праворуч і ліворуч від нього.
І говорив Семей, проклинаючи: «Геть, геть, мужу крові, мужу Веліала! Повернув на тебе Господь усю кров Саулового дому, що ти замість нього зацарював. Дав Господь царство в руки Авесалома, твого сина. А тепер упало на тебе нещастя, бо ти муж крові!»
Тоді Авішай, син Церуї, каже до царя: «Чого ж то оцей здохлий собака проклинає мого пана-царя? Дозволь мені піти й стяти йому голову».
Та цар відказав: «Що мені й вам сини Церуї? Якщо проклинає, бо Господь сказав йому: “Проклинай Давида”, — то хто може йому сказати: “Чому ти так робиш?”»
І каже Давид до Авішая і до всіх своїх слуг: «Дивіться, ось мій син, що вийшов з мого тіла, зазіхає на мою душу, то тим більше оцей веніяминянин? Лишіть його, нехай проклинає, бо це Господь звелів йому. Може, Господь зглянеться на моє горе й віддасть мені добром замість сьогоднішнього прокльону».
І йшов Давид із своїми людьми дорогою далі.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 3, 2-3. 4-5. 6-7(П.: пор. 8а)

Встань, о мій Боже, і зішли спасіння
або: Підіймися, Господи, і дай мені спасіння.

Господи, чому стало так багато тих, які мене гноблять? *
Багато тих, які повстають проти мене!
Багато душі моїй кажуть: *
«Нема йому спасіння у Бозі».

А Ти, Господи, — щит, що оточує мене, моя слава; *
Ти – Той, хто  мою голову підносить.
Своїм голосом до Господа я волаю, *
і Він дає відповідь мені зі своєї гори святої.

Я ліг і спав я, *
і прокинувся, бо Господь мені допомагає.
Десятків тисяч людей я не побоюся, *
які звідусіль мене оточили.

Спів перед Євангелієм
Лк 7, 16

Алілуя, алілуя, алілуя

Великий пророк з’явився між нами,
і Бог свій народ відвідав!

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мк 5, 1-20

† Читання святого Євангелія від Марка

Того часу Ісус зі своїми учнями перепливли на другий бік моря, до землі Гадаринської. А як Він вийшов з човна, зненацька перестрів Його одержимий нечистим духом чоловік чоловік з гробниць. Він мав житло у тих гробницях, і ніхто не міг його скувати навіть ланцюгами, бо часто в’язали його ланцюгами й кайданами, та він розривав ланцюги і трощив кайдани, і ніхто не міг його приборкати; і завжди, вночі та вдень, він перебував у гробницях і в горах, кричав і бив себе каміння.
Та коли він здалека побачив Ісуса, то прибіг і поклонився Йому. І, закричавши гучним голосом, каже: «Що Тобі до мене, Ісусе, Сину Бога Всевишнього? Заклинаю Тебе Богом, не муч мене!» Оскільки Він говорив йому: «Нечистий духу, вийди з людини!»
Ісус запитав його: «Яке твоє ім’я?»
Той каже Йому: «Легіон моє ім’я, — бо нас багато!» І дуже благав Його, щоб не виганяв їх геть з того краю.
Паслося ж там на горі велике стадо свиней. І просили Його, кажучи: «Пошли нас у свиней, щоб у них увійшли ми!» І Він дозволив їм. Тож повиходили нечисті духи, увійшли у свиней, і кинулося стадо — десь зо дві тисячі — з кручі в море та почало потопати в морі. А ті, хто їх пас, втекли й сповістили в місті та в селах.
І люди вийшли побачити, що сталося. І приходять до Ісуса, і бачать, що біснуватий — той, хто мав легіон, — сидить одягнений і при своєму розумі; й вони злякалися. Розповіли ж їм очевидці, що сталося з біснуватим, і про свиней. І почали благати Його покинути їхню околицю.
І коли Він сідав у човен, то просив Його біснуватий, щоби бути з Ним. Та Він йому не дозволив, але сказав йому: «Іди до свого дому, до своїх, і сповісти їм, що для тебе Господь зробив, і як змилосердився над тобою!»
Тож пішов він та й почав проповідувати в Десятимісті про те, що зробив для нього Ісус, і всі дивувалися.

Переглядів 1 201
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці Миру, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2
"Дорогі діти, хто б вам міг краще за мене говорити про любов і біль мого Сина. Я жила з Ним, терпіла з Ним. Проживаючи земне життя, я відчувала біль, тому що була матір’ю. Мій Син любив думки й діла Небесного Отця, істинного Бога. І, як мені говорив, прийшов, щоб вас відкупити. Я свій біль ховала любов’ю, але ви, діти мої, маєте багато питань. Не розумієте болю. Не розумієте, що через Божу любов маєте прийняти біль і зносити його. Його досвідчить кожна людська істота меншою чи більшою мірою. Але з миром в душі і в стані ласки існує надія. Це є мій Син, Бог, народжений від Бога. Його слова є зерном вічного життя. Посіяне в добрих душах, приносить багато плодів. Мій Син зносив біль, тому що взяв на Себе ваші гріхи. Тому ви, діти мої, апостоли моєї любові, ви, які терпите, знайте, що ваші болі стануть світлом і славою. Діти мої, допоки зносите біль, допоки терпите, небо входить у вас і ви всім навколо себе даєте трохи неба та багато надії. Дякую вам”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 760
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)