Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на урочистість Христа Царя Всесвіту, рік Б (РКЦ)

Літургійні читання на урочистість Христа Царя Всесвіту, рік Б (РКЦ)

  • 21 листопада 2021, 00:30

Римо-католицький календар:

Господа нашого Ісуса Христа Царя Всесвіту, рік Б

Перше читання
Дан 7, 13-14

Читання з Книги пророка Даниїла

Бачив я в нічних видіннях, аж ось на небесних хмарах ішов ніби Син Людський; дійшов він до Ветхого днями, і приведено його поперед Нього. І дано Йому владу, славу й царство, і всі народи, племена та язики Йому служили. Влада Його — влада вічна, що не минеться, і царство Його не занепаде ніколи.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 93 (92), 1. 2 і 5

Господь царює, вдягнений у велич

Господь зацарював, *
Він одягнувся у велич, —
Господь силою одягнувся і підперезався. *
Адже Всесвіт твердо стоїть, — він не похитнеться.

Віддавна поставлений твердо Твій престол, — Ти споконвіку! *
Твої свідоцтва вельми вірні.
Твоєму домові, Господи, *
належить святість на дні безконечні.

Друге читання
Одкр 1, 5-8

Читання з Одкровення святого апостола Йоана

Ісус Христос є вірний Свідок, Первородний з мертвих, Владика земних царів. Йому, котрий любить нас і омив нас від наших гріхів своєю кров’ю, котрий зробив нас царством і священиками Богові й своєму Отцеві, — Йому слава і влада навіки-віків! Амінь. Ось Він іде з хмарами! І побачить Його кожне око, і ті, хто Його проколов; і голоситимуть за Ним усі племена землі. Так, амінь! «Я є Альфа й Омега, початок і кінець, — каже Господь Бог, — Хто є, і Хто був, і Хто приходить, — Вседержитель!»

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Пор. Мк 11, 9. 10

Алілуя, алілуя, алілуя

Благословенний, хто йде в Ім’я Господнє!
Благословенне прийдешнє царство батька нашого Давида!

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Йн 18, 33б-37

Читання святого Євангелія від Йоана

Того часу Пилат запитав Ісуса: «Чи Ти Цар юдеїв?» Ісус відповів: «Чи ти це від себе говориш, чи інші тобі сказали про Мене?» Пилат відповів: «Хіба я юдей? Твій народ і первосвященики видали Тебе мені. Що Ти зробив?» Ісус відповів: «Царство Моє не від цього світу; якби Моє царство було від цього світу, Мої слуги воювали би, щоб Я не був виданий юдеям. Нині ж Моє царство не звідси». Тоді Пилат Його запитав: «То Ти Цар?» Ісус відповів: «Ти сам кажеш, що Я Цар. Я для того народився і для того прийшов у світ, щоби дати свідчення істині. Кожний, хто від істини, слухає Мій голос».

Слово Господнє

Переглядів 1 549
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці Миру, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2

«Дорогі діти, моє материнське серце плаче, коли дивлюсь на те, що мої діти роблять. Гріхи помножуються, чистота душі стає все менш важливою, про мого Сина забувається, щораз менше вшановується, а моїх дітей переслідують. Тому ви, мої діти, апостоли моєї любові, душею і серцем взивайте ім’я мого Сина. Він має для вас слова світла. Він вам Себе об’являє, з вами ламає хліб і дає вам слова любові, щоб ви їх перемінювали в діла милосердя і так будете свідками істини. Тому, діти мої, не бійтеся. Дозвольте моєму Сину перебувати в вас. Він вами послугується, щоб піклуватися про зранених і навертати загублені душі. Тому, діти мої, поверніться до молитви Вервиці. Моліться її з відчутям доброти, жертви і милосердя. Моліться не лише словами, але і ділами милосердя. Моліться з любов’ю до всіх людей. Мій Син жертвою возніс любов. Тому живіть з Ним, щоб мати силу і надію, щоб мати любов, яка є життям і яка веде до вічного життя. З Божої любові я є з вами і материнською любов’ю вас буду вести. Дякую вам.»

Богородиця була дуже сумна.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)