Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на середу ХХV Звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на середу ХХV Звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 22 вересня 2021, 00:30

Римо-католицький календар

Середа ХХV Звичайного тижня, рік І

Перше читання
Езр 9, 5-9

Читання з Книги Езри

Я, Езра, під час вечірньої жертви підвівся з мого смутку й, у розірваній одежі та плащі, впав на коліна й зняв руки свої до Госпо­да, Бога мого. І промовив: «Боже мій! Я соромлюсь і стидаюсь підвести обличчя моє до Тебе, Боже мій, бо беззаконня наші роз­множились понад нашу голову, і провина наша сягає аж до неба. Від часів наших батьків ми у великій провині аж по цей день, за без­законня наші ми були видані — ми, царі наші й священики наші — в руки царів чужоземних, під меч, у полон, на грабунок, на ганьбу, як воно і є нині. А тепер на короткий час зійшло на нас милосердя від Господа, Бога нашого, щоб зберегти нашу решту і дати нам сталий притулок у святому своєму місці, щоб прояснив наші очі Бог наш і дарував нам трохи розради в нашім рабстві, бо ми раби, але й в нашім рабстві не покинув нас Бог наш. Він прихилив до нас милість перських царів, щоб дати нам ожити, воздвигнути дім Бога нашого, відбудувати його руїни й вивести нам мури в Юдеї та в Єрусалимі».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Тов 13,2.3-4а. 4бвг. 5. 8

Благословен Бог, що живе повіки

Благословен Бог, що живе повіки; *
Царство Його триває вічно.
Адже Він карає і милує, †
зводить униз аж до безодні і наверх виводить; *
ніхто руки Його не уникне. 

Благословен Бог, що живе повіки

Сини Ізрáїля, Його славте, *
серед народів,
бо Він розвіяв вас проміж ними, *
і там показав свою велич. 

Благословен Бог, що живе повіки

Возвеличуйте Його перед усіма живими, *
бо Він — Господь і Бог наш,
Він — Отець наш *
по віки вічні. 

Благословен Бог, що живе повіки

Він вас карає за беззаконня ваші, *
і вас усіх помилує знову
та збере вас з усіх народів, *
де б ви розсіяні не були. 

Благословен Бог, що живе повіки

Я в землі мого заслання Його прославляю, *
показую потугу й велич Його народові грішних.
Наверніться, грішники, чиніть перед ним справедливість. *
Хто знає, чи Він не зглянеться над вами і не виявить вам милосердя?

Благословен Бог, що живе повіки

Спів перед Євангелієм
пор. Мк 1, 15

Алілуя, алілуя, алілуя

Наблизилося Царство Боже.
Покайтеся і віруйте в Євангеліє!

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 9, 1-6

+ Читання святого Євангелія від Луки

Того часу Ісус покликав Дванадцятьох і дав Він їм силу і владу над усіма бісами та оздоровляти від хвороб. І послав Він їх про­повідувати Боже Царство й оздоровляти недужих. І сказав Він їм: «Нічого не беріть у дорогу: ні палиці, ні торби, ні хліба, ні гро­шей, ні двох одежин не майте. І в який лише дім увійдете, там за­лишайтеся й звідти відходьте. А як хто не прийме вас, то, виходя­чи з того міста, обтрусіть пил з ваших ніг – на свідчення проти них». Розійшовшись, вони ходили по селах, звіщаючи Євангеліє та оздоровлюючи всюди.

Переглядів 1 141
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 жовтня 2016 року
"Дорогі діти! Дух Святий посланий Небесним Отцем учинив мене матір’ю, Ісусовою  матір’ю, а тим самим і вашою матір’ю. Тому приходжу, аби вас вислухати, аби відкрити вам свої материнські руки, аби дати вам своє серце й аби закликати вас залишитися зі мною, бо з вершини хреста мій Син довірив вас мені. На жаль, багато моїх дітей не пізнало любові мого Сина, багато хто його не бажає пізнати. О, діти мої, наскільки погано чинять ті, які мали б бачити і пояснювати, щоб інші увірували. Тому ви, діти мої, апостоли мої, у тиші серця свого слухайте голос мого Сина, щоб ваше серце було Його притулком, щоб не було похмурим та сумним, але освітлене світлом мого Сина. Вірою шукайте надію, бо віра є життям душі. Знову вас закликаю – моліться. Моліться, аби ви віру жили в смиренні, духовному мирі й освітлені  світлом.  Діти мої, не намагайтеся відразу все зрозуміти, бо і я не всього розуміла, але любила й вірила в Божествені слова, котрі мій Син говорив, Він, Який був першим світлом і початком відкуплення. Апостоли моєї любові, ви, що молитеся, жертвуєтеся, любите, не судите, ви йдіть і поширюйте істину, слова мого Сина, Євангеліє, бо ви є живим євангелієм, ви промені світла мого Сина. Мій Син і я будемо з вами, будемо вас підбадьорювати і випробовувати. Діти мої, завжди просіть благословення від тих, і лише тих, чиї руки благословив мій Син, – від ваших пастирів. Дякую вам!”

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)