Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на свято Пресвятої Діви Марії Матері Церкви (РКЦ)

Літургійні читання на свято Пресвятої Діви Марії Матері Церкви (РКЦ)

  • 24 травня 2021, 00:30

Римо-католицький календар

Свято Пресвятої Діви Марії, Матері Церкви

Перше читання
Бут 3, 9-15. 20

Читання з Книги Буття

Коли Адам з’їв плід із забороненого дерева, Господь Бог покликав чоловіка і спитав його: «Де ти?» Той відповів: «Я чув Твою луну у саду й злякався, бо я нагий, тож і сховався». Бог же сказав: «Хто тобі сказав, що ти нагий? Чи не їв ти з дерева, що я наказав тобі не їсти?» Чоловік відповів: «Жінка, яку Ти дав мені, щоб була зі мною, дала мені з дерева, і я їв». Тоді Господь Бог сказав до жінки: «Що ти це наробила?» Жінка відповіла: «Змій обманув мене, і я їла». Отож Господь Бог сказав до змія: «За те, що ти вчинив це, будь проклятий з-поміж усякої скотини та з-поміж усіх диких звірів. На череві твоїм будеш повзати і їстимеш землю по всі дні життя твого. Я покладу ворожнечу між тобою і жінкою і між твоїм потомством та її потомством. Воно розчавить тобі голову, а ти будеш намагатися ввіп’ястися йому в п’яту». Тоді Адам дав своїй жінці ім’я Єва, бо вона була мати всіх живих.

Слово Боже

Або: 
Діян 1, 12-14

Читання з Діянь Апостолів

Після того, як Ісус зійшов на небо, Апостоли повернулися в Єрусалим з гори, званої Оливною, що недалеко від Єрусалима, – на відстані ходи в суботу. Прийшовши, вони ввійшли в горницю, де і були вони всі: Петро та Йоан, Яків і Андрій, Филип і Тома, Вартоломей та Матій, Яків Алфеїв та Симон Зилот і Юда Яковів. Усі вони з жінками, з Марією, Матір’ю Ісуса, та Його братами перебували однодушно в молитві.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пор. Юдит 13, 18бвгд. 19-20а (П.: пор. 15, 9г)

Ти – вічна гордість нашого народу.

Благословенна ти, дочко, Богом Всевишнім
понад усіх жінок на землі!
Благословенний Господь Бог,
що створив небо й землю.

Уповання на тебе ніколи не пропаде в серці людей,
які згадуватимуть повіки силу Божу.
Хай Бог обдарує тебе благами,
і возвеличить навіки.

Спів перед Євангелієм

Алілуя, алілуя, алілуя

Щаслива ти, свята Діва Марія, і всякої хвали достойна,
бо зійшло з тебе Сонце праведності – Христос, наш Бог.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Йн 2, 1-11

† Читання святого Євангелія від Йоана

У той час було весілля в Кані Галілейській; була там Мати Ісуса. Ісус зі своїми учнями також був запрошений на весілля. Як забракло вина, Ісусова Мати каже Йому: «Не мають вина!» А Ісус їй каже: «Що до того Мені й тобі, жінко? Ще не настала Моя година». Його Мати промовила до слуг: «Зробіть, що тільки Він вам скаже». Було там шість кам’яних посудин для води, яку використовували для юдейського очищення; кожна вміщала дві чи три міри. Каже їм Ісус: «Наповніть посудини водою!» І наповнили їх ущерть. Ще каже їм: «Тепер зачерпніть і занесіть до старости!» І вони понесли. Коли староста покуштував воду, яка стала вином – а не знав він, звідки воно; слуги ж, які зачерпували воду, знали – тоді староста закликав молодого та й каже йому: «Кожна людина подає спочатку добре вино, а гірше – як нап’ються; а ти зберіг добре вино дотепер!» Такий початок чудес зробив Ісус у Кані Галілейській, виявивши славу свою; і Його учні повірили в Нього.

Слово Господнє

Або: 

Йн 19, 25-27

† Читання святого Євангелія від Йоана

У той час біля Ісусового хреста стояли Його Мати, сестра Його Матері, Марія Клеопова і Марія Магдалина. Побачивши Матір і учня, який стояв поряд і якого любив, Ісус промовив до Матері: «Жінко, ось твій син!» Потім звернувся до учня: «Ось твоя Мати!» І відтоді взяв її учень до себе.

Слово Господнє

Переглядів 1 022
Додати коментар

Послання Богородиці з Меджугор'я Якову Чоло, 25 грудня 2006

Під час з’яви 12 вересня 1998 року. Мати Божа сказала Якову Чоло, що колись 25 грудня, на Різдво, він матиме видіння. Воно було цього року. Богородиця прийшла до нього з Ісусом на руках. Візія почалася о 15.23 год. і тривала 6 хвилин. Богородиця передала таке послання:

Сьогодні великий день радості й миру. Радійте разом зі Мною. Мої любі діти, нині Я особливо закликаю вас до дотримання святості у своїх родинах. Я бажаю, Мої любі діти, щоб кожна з ваших родин освятилася і щоб радість і мир Божий, який вам посилає Господь і нині, запанували у них. Мої любі діти, відкрийте свої серця цього благословенного дня, оберіть Бога і нехай Він займе чільне місце у вашій родині. Я є ваша Мати, люблю вас і благословляю Своїм Материнським благословенням.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)