Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на свято Пресвятої Діви Марії Матері Церкви (РКЦ)

Літургійні читання на свято Пресвятої Діви Марії Матері Церкви (РКЦ)

  • 01 червня 2020, 14:37

Римо-католицький календар

Свято Пресвятої Діви Марії Матері Церкви

Перше читання
Бут 3, 9-15. 20

Читання з Книги Буття

Коли Адам з’їв плід із забороненого дерева, Господь Бог покликав чоловіка і спитав його: «Де ти?» Той відповів: «Я чув Твою луну у саду й злякався, бо я нагий, тож і сховався». Бог же сказав: «Хто тобі сказав, що ти нагий? Чи не їв ти з дерева, що я наказав тобі не їсти?» Чоловік відповів: «Жінка, яку Ти дав мені, щоб була зі мною, дала мені з дерева, і я їв». Тоді Господь Бог сказав до жінки: «Що ти це наробила?» Жінка відповіла: «Змій обманув мене, і я їла». Отож Господь Бог сказав до змія: «За те, що ти вчинив це, будь проклятий з-поміж усякої скотини та з-поміж усіх диких звірів. На череві твоїм будеш повзати і їстимеш землю по всі дні життя твого. Я покладу ворожнечу між тобою і жінкою і між твоїм потомством та її потомством. Воно розчавить тобі голову, а ти будеш намагатися ввіп’ястися йому в п’яту». Тоді Адам дав своїй жінці ім’я Єва, бо вона була мати всіх живих.
//

Слово Боже

Або:
Діян 1, 12-14

Читання з Діянь Апостолів

Після того, як Ісус зійшов на небо, Апостоли повернулися в Єрусалим з гори, званої Оливною, що недалеко від Єрусалима, – на відстані ходи в суботу. Прийшовши, вони ввійшли в горницю, де і були вони всі: Петро та Йоан, Яків і Андрій, Филип і Тома, Вартоломей та Матій, Яків Алфеїв та Симон Зилот і Юда Яковів. Усі вони з жінками, з Марією, Матір’ю Ісуса, та Його братами перебували однодушно в молитві.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пор. Юдит 13, 18бвгд. 19-20а (П.: пор. 15, 9г)

Ти – вічна гордість нашого народу.

Благословенна ти, дочко, Богом Всевишнім
понад усіх жінок на землі!
Благословенний Господь Бог,
що створив небо й землю.

Уповання на тебе ніколи не пропаде в серці людей,
які згадуватимуть повіки силу Божу.
Хай Бог обдарує тебе благами,
і возвеличить навіки.

Спів перед Євангелієм

Алілуя, алілуя, алілуя

Щаслива ти, свята Діва Марія, і всякої хвали достойна,
бо зійшло з тебе Сонце праведності – Христос, наш Бог.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Йн 2, 1-11

† Читання святого Євангелія від Йоана

У той час було весілля в Кані Галілейській; була там Мати Ісуса. Ісус зі своїми учнями також був запрошений на весілля. Як забракло вина, Ісусова Мати каже Йому: «Не мають вина!» А Ісус їй каже: «Що до того Мені й тобі, жінко? Ще не настала Моя година». Його Мати промовила до слуг: «Зробіть, що тільки Він вам скаже». Було там шість кам’яних посудин для води, яку використовували для юдейського очищення; кожна вміщала дві чи три міри. Каже їм Ісус: «Наповніть посудини водою!» І наповнили їх ущерть. Ще каже їм: «Тепер зачерпніть і занесіть до старости!» І вони понесли. Коли староста покуштував воду, яка стала вином – а не знав він, звідки воно; слуги ж, які зачерпували воду, знали – тоді староста закликав молодого та й каже йому: «Кожна людина подає спочатку добре вино, а гірше – як нап’ються; а ти зберіг добре вино дотепер!» Такий початок чудес зробив Ісус у Кані Галілейській, виявивши славу свою; і Його учні повірили в Нього.

Слово Господнє

Або:

Йн 19, 25-27

† Читання святого Євангелія від Йоана

У той час біля Ісусового хреста стояли Його Мати, сестра Його Матері, Марія Клеопова і Марія Магдалина. Побачивши Матір і учня, який стояв поряд і якого любив, Ісус промовив до Матері: «Жінко, ось твій син!» Потім звернувся до учня: «Ось твоя Мати!» І відтоді взяв її учень до себе.

Слово Господнє

Переглядів 1 392
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 жовтня 1997., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні Я з вами й закликаю вас усіх відновитися, живучи Моїми посланнями. Дітоньки, нехай молитва буде для вас життям і будьте прикладом для інших. Дітоньки, хочу, щоб ви стали носіями миру й Божої радості для нинішнього немирного світу. Тому, дітоньки, моліться, моліться, моліться! Я з вами й благословляю вас Своїм Материнським миром. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)