Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на середу VI Великоднього тижня (РКЦ)

Літургійні читання на середу VI Великоднього тижня (РКЦ)

  • 12 травня 2021, 00:30

Римо-католицький календар

Середа VI Великоднього тижня

Перше читання
Діян 17, 15. 22 – 18, 1

Читання з Діянь Апостолів

Тими днями ті, хто супроводжував Павла, провели його до Афін і, одержавши наказ для Сили й Тимотея, аби ті якомога швидше прийшли до нього, відбули.
Павло, ставши посеред Ареопага, сказав: «Мужі-афіняни, з усього бачу, що ви винятково побожні, бо проходячи й оглядаючи ваші святині, я знайшов також жертовника, на якому написано: “Невідомому богові”. Отже, те, що, не знаючи, ви побожно шануєте, я вам звіщаю.
Бог, який створив світ і все, що в ньому, будучи Господом неба і землі, не живе в рукотворних храмах, ані не людськими руками служать Йому як тому, хто має потребу у чомусь, оскільки Він сам дає всім життя, дихання й усе. Створив Він з одного весь людський рід, щоби жив по всій поверхні землі, визначивши окреслені пори та межі їхнього проживання, щоб шукали Бога: може, відчують Його навпомацки і знайдуть, бо ж недалеко Він від кожного з нас. Адже у Ньому ми живемо, рухаємося та існуємо, як також і деякі з ваших поетів казали: “Адже ми теж Його рід”.
Таким чином, будучи родом Бога, ми не повинні вважати, що до золота, або срібла, або каміння – витвору ремесла та вимислу людини, божественне подібне. Отже, Бог, споглянувши понад часи незнання, тепер наказує всім людям скрізь каятися, тому що Він визначив день, коли має по справедливості судити цілий світ через Мужа, якого настановив, даючи всім запоруку, воскресивши Його з мертвих!»
Почувши про воскресіння з мертвих, деякі почали глузувати, а інші сказали: «Про це послухаємо тебе іншого разу!»
Так Павло вийшов з-поміж них. А деякі чоловіки,приєднавшись до нього, повірили; серед них – Діонисій Ареопагіт, жінка, на ім’я Дамара, та інші з ними. Після цього Павло, залишивши Афіни, прибув до Корінта.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 148, 1-2. 11-13аб. 13в-14 (П.: пор. 13в)

Земля і небо повні Його слави
або: Небеса і земля сповнені слави Твоєї     
або: Алілуя.

Хваліть Господа із неба,  *
хваліть Його на висотах!
Хваліть Його, всі ангели Його.  *
Хваліть Його, всі Його сили!          

Царі землі і всі народи, усі судді землі і вельможі, *
хлопці і дівчата, старші разом з молодими
хай хвалять Ім’я Господнє, *
бо величним є Ім’я Його одного. 

Велич Його – на землі і на небі. *
І Він підняв силу свого народу.
Хвала всім Його вірним, – *
синам Ізраїля, народові, що близький до Нього.

Спів перед Євангелієм
Йн 14, 16

Алілуя, алілуя, алілуя.

Я попрошу Отця, і дасть вам іншого Утішителя,
щоб перебував з вами навіки.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Йн 16, 12-15

+ Читання святого Євангелія від Йоана

Того часу Ісус сказав своїм учням: «Ще багато чого Я маю сказати вам, але тепер ви не можете знести. Коли ж прийде Він, Дух Істини, то поведе вас шляхом до всієї істини, бо не від себе буде говорити, але що почує, те й говоритиме, і сповістить вам те, що має настати.
Він Мене прославить, бо від Мого одержить і сповістить вам. Все, що має Отець, є Моє; тому Я і сказав, що з Мого одержує і сповістить вам».

Cлово Господнє

Переглядів 1 165
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2 січня
"Дорогі діти, мій Син був джерелом любові та світла, коли на Землі говорив до народу всіх народів. Апостоли мої, наслідуйте Його світло. Це не легко. Маєте бути малими. Маєте зробитися меншими від інших, з допомогою віри наповнитися Його любов’ю. Жодна людина на землі без віри не може пережити досвіду чуда. Я з вами. Об’являюся вам цими приходами, цими словами, хочу вам свідчити про мою любов і материнську турботу. Діти мої, не втрачайте часу, ставлячи питання, на які ніколи не отримуєте відповіді. У кінці вашої земної дороги Небесний Отець вам їх дасть. Завжди знайте: Бог усе знає, Бог бачить, Бог любить. Мій улюблений Син освітлює життя, розсіює темряву, а моя материнська любов, яка несе мене до вас, несказанна, таїнственна, але справжня. Я висловлюю свої почуття до вас: любов, розуміння і материнську прихильність. Від вас, апостоли мої, прагну ваших троянд молитви, що мають бути ділами любові. То для мого материнського серця наймиліші молитви. Їх приношу своєму Синові, народженому заради вас. Він вас бачить і чує. Ми завжди близько біля вас. Це є любов, яка кличе, єднає, навертає, підбадьорює та наповняє. Тому, апостоли мої, завжди любіть одні одних, а понад усе любіть мого Сина. Це єдиний шлях до спасіння, до вічного життя. То моя наймиліша молитва, яка найкращим запахом троянд наповняє моє серце. Моліться, завжди моліться за своїх пастирів, щоб мали сили бути світлом мого Сина. Дякую вам."

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 186
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (26)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)