Літургійні читання на 31 грудня (РКЦ)

  • 31 грудня 2020, 00:30

Римо-католицький календар

Сьомий день октави Різдва

Перше читання
1 Йн 2, 18-21

Читання з Першого Послання святого апостола Йоана

Дітоньки, це остання година; так, як ви чули, що антихрист надходить, так нині з’явилося багато антихристів. З цього дізнаємося, що це остання година.  Вони вийшли від нас, але не були з наших, бо якби були з наших, то залишилися би з нами; вони вийшли, щоб виявилося, що не всі вони є з наших. Та ви маєте помазання від Святого, і всі ви знаєте.
Я написав вам не тому, що ви не знаєте правди, але тому, що ви її знаєте, і що всякий обман не від істини.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 96(95) 1-2, 11-12, 13 (П.: пор. 11а)

Земля і небо хай розвеселяться
або: Нехай радіють небеса і ликує земля.

Заспівайте Господу нову пісню! *
Співай Господу, вся земле!
Співайте Господу, Його Ім’я благословляйте, *
день у день сповіщайте про Його спасіння.

Хай веселиться небо, *
хай земля радіє!
Хай збуриться море і все, що його наповняє. *
Нехай рівнина і все, що на ній, радіє!

Тоді радітимуть усі дерева в лісі *
перед обличчям Господа, який приходить, – +
бо Він приходить судити землю!
Він справедливо судитиме Всесвіт, *
і у своїй правді – народи.

Спів перед Євангелієм
Йн 1, 14.12

Алілуя, алілуя, алілуя

Слово стало тілом, і оселилося між нами.
Всім тим, які прийняли Його,
дав владу дітьми Божими стати.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Йн 1, 1-18

† Початок святого Євангелія від Йоана

В началі було Слово, і Слово було в Бога, і Богом було Слово. Воно в началі було в Бога. Все через Нього постало, і без Нього не постало нічого з того, що постало. У Ньому було життя, – і життя було Світлом людей. І Світло світить у темряві, й темрява Його не охопила. З’явився чоловік, посланий від Бога; ім’я йому Йоан. Він прийшов ради свідчення, аби засвідчити про Світло, щоб усі повірили через нього. Не був він Світлом, а прийшов засвідчити про Світло. То було справжнє Світло, яке приходить у світ: Воно освічує кожну людину. У світі Він був, і світ через Нього постав, і світ Його не пізнав. До своїх Він прийшов, та свої Його не прийняли. А тим, які прийняли Його, дав владу стати Божими дітьми, – тим, які вірять у Його Ім’я; тим, які ні від крові, ні від бажання плоті, ні від бажання чоловіка, але від Бога народилися. І Слово стало тілом, і оселилося між нами, і ми споглядали славу Його, – славу як Єдинородного від Отця, повного благодаті й істини.
Йоан свідчить про Нього і волає, кажучи: «Він був тим, про кого я говорив, що Той, хто іде за мною,  був переді мною, оскільки був раніше від мене!» Адже з Його повноти ми всі одержали благодать за благодать, оскільки Закон був даний через Мойсея, а благодать та істина з’явилися через Ісуса Христа. Бога ніхто ніколи не бачив, Єдинородний Бог, який у лоні Отця, – Він явив. 

Слово Господнє

Переглядів 1 762
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2

"Дорогі діти, материнською любов’ю закликаю вас відкрити серця мирові, відкрити серця Моєму Синові, щоб у ваших серцях співала любов до Мого Сина, бо лише з тієї любові приходить мир у душу.

Діти Мої, знаю, що маєте доброту, знаю, що маєте любов – милосердну любов. Але багато Моїх дітей мають ще закриті серця. Думають, що можуть чинити без того,  щоб свої думки направити до Небесного Отця, Який просвітлює, до Мого Сина, Який завжди знову з вами в Євхаристії й хоче вас слухати.  Діти Мої, чому ви не говорите з Ним? Життя кожного з вас важливе й дорогоцінне, бо є даром від Небесного Отця для вічності. Тому ніколи не забувайте дякувати, розмовляйте з Ним. Знаю, діти Мої, те, що прийде потім, для вас невідоме,  але коли прийде це ваше «потім», отримаєте всі свої відповіді. Моя материнська любов хоче, щоб ви були готові. Діти Мої, своїм життям вкладайте добрі відчуття в серця людей, яких зустрічаєте, –  відчуття миру, доброти, любові й прощення. У молитві слухайте, що Мій Син вам говорить, і так робіть.  Знову вас закликаю до молитви за ваших пастирів, за тих, кого Мій Син покликав: пам’ятайте, що потребують молитви й любові. Дякую Вам”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 628
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (34)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)