Літургійні читання на 31 грудня (РКЦ)

  • 31 грудня 2018, 00:30

Римо-католицький календар

31 грудня. Сьомий день октави Різдва

Перше читання
1 Йн 2, 18-21

Читання з Першого Послання святого апостола Йоана

Дітоньки, це остання година; так, як ви чули, що антихрист надходить, так нині з’явилося багато антихристів. З цього дізнаємося, що це остання година.  Вони вийшли від нас, але не були з наших, бо якби були з наших, то залишилися би з нами; вони вийшли, щоб виявилося, що не всі вони є з наших. Та ви маєте помазання від Святого, і всі ви знаєте.
Я написав вам не тому, що ви не знаєте правди, але тому, що ви її знаєте, і що всякий обман не від істини.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 96(95) 1-2, 11-12, 13 (П.: пор. 11а)

Земля і небо хай розвеселяться
або: Нехай радіють небеса і ликує земля.

Заспівайте Господу нову пісню! *
Співай Господу, вся земле!
Співайте Господу, Його Ім’я благословляйте, *
день у день сповіщайте про Його спасіння.

Хай веселиться небо, *
хай земля радіє!
Хай збуриться море і все, що його наповняє. *
Нехай рівнина і все, що на ній, радіє!

Тоді радітимуть усі дерева в лісі *
перед обличчям Господа, який приходить, – +
бо Він приходить судити землю!
Він справедливо судитиме Всесвіт, *
і у своїй правді – народи.

Спів перед Євангелієм
Йн 1, 14.12

Алілуя, алілуя, алілуя

Слово стало тілом, і оселилося між нами.
Всім тим, які прийняли Його,
дав владу дітьми Божими стати.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Йн 1, 1-18

† Початок святого Євангелія від Йоана

В началі було Слово, і Слово було в Бога, і Богом було Слово. Воно в началі було в Бога. Все через Нього постало, і без Нього не постало нічого з того, що постало. У Ньому було життя, – і життя було Світлом людей. І Світло світить у темряві, й темрява Його не охопила. З’явився чоловік, посланий від Бога; ім’я йому Йоан. Він прийшов ради свідчення, аби засвідчити про Світло, щоб усі повірили через нього. Не був він Світлом, а прийшов засвідчити про Світло. То було справжнє Світло, яке приходить у світ: Воно освічує кожну людину. У світі Він був, і світ через Нього постав, і світ Його не пізнав. До своїх Він прийшов, та свої Його не прийняли. А тим, які прийняли Його, дав владу стати Божими дітьми, – тим, які вірять у Його Ім’я; тим, які ні від крові, ні від бажання плоті, ні від бажання чоловіка, але від Бога народилися. І Слово стало тілом, і оселилося між нами, і ми споглядали славу Його, – славу як Єдинородного від Отця, повного благодаті й істини.
Йоан свідчить про Нього і волає, кажучи: «Він був тим, про кого я говорив, що Той, хто іде за мною,  був переді мною, оскільки був раніше від мене!» Адже з Його повноти ми всі одержали благодать за благодать, оскільки Закон був даний через Мойсея, а благодать та істина з’явилися через Ісуса Христа. Бога ніхто ніколи не бачив, Єдинородний Бог, який у лоні Отця, – Він явив. Слово Господнє

Слово Господнє

Переглядів 2 052
Додати коментар

Послання Богородиці, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2 лютого 2019 року
"Дорогі діти! Любов і доброта Небесного Отця дають одкровення, через які росте і роз’яснюється віра, приносить мир, упевненість і надію. Так само і Я, діти Мої, із милосердної любові Небесного Отця завжди знову показую вам шлях до Мого Сина, до вічного спасіння. Але, на жаль, багато Моїх дітей не хочуть Мене чути, багато Моїх дітей із подвійними думками. А Я, Я завжди, у часі та поза часом, величала Господа за все те, що вчинив у Мені й через Мене. Мій Син вам дається, ламає хліб із вами, говорить вам слова життя вічного, щоб їх несли всім. А ви, діти Мої, апостоли Моєї любові, чого ви боїтеся, коли Мій Син із вами? Жертвуйте Йому ваші душі, щоб Він міг бути в них і щоб міг вас учинити інструментами віри, інструментами любові. Діти Мої, живіть Євангелієм, живіть милосердною любов’ю до ближніх, а понад усе живіть любов’ю до Небесного Отця. Діти Мої, ви з’єднані не випадково. Небесний Отець нікого не поєднує випадково. Мій Син говорить вашим душам. Я говорю вашому серцю. Як Мати, вам говорю: ідіть зі Мною, любіть одні одних, свідчіть. Не бійтеся своїм прикладом захищати правду, Слово Боже, яке є вічне і ніколи не змінюється. Діти Мої, хто діє у світлі милосердної любові, завжди має допомогу з неба і не є сам.  Апостоли Моєї любові, нехай вас завжди пізнають  поміж усіма іншими за вашою скритістю, любов’ю й радістю. Я з вами. Дякую вам".

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 283
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (21)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)