Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на ІІ неділю після Різдва Господнього (РКЦ)

Літургійні читання на ІІ неділю після Різдва Господнього (РКЦ)

  • 03 січня 2016, 00:30

 

ІІ Неділя після Різдва Господнього

Перше читання
Сир 24, 1-2. 8-12

Читання з Книги Сираха

Похвала мудрості – у ній у самій, у Богові знаходить власну похвалу, серед свого народу проголошує власну славу. У згромадженні Всевишнього вона уста розтуляє, перед Його воїнствами проголошує свою славу, серед свого люду звеличується, у святому згромадженні знаходить захоплення, у людному зібранні обраних прославляється, і між блаженними благословляється, коли каже: «Так заповів мені Творець усього і Той, хто створив мене, намет нап’яв мій та й мовив: „У Якові нехай буде твоя оселя, і твоя спадщина хай буде в Ізраїлі, запусти коріння між Моїми обраними”. На початку, споконвіку, Він створив мене, і я повіки існувати не перестану. У святому наметі перед Ним я служила, і укріпилася я у Сіоні. У місті улюбленім Він оселив мене, і в Єрусалимі – влада моя. Я укорінилася у прославленому народі – у частці Господній, у спадщині Його, і у згромадженні святих – моя оселя.

Слово Боже


Псалом респонсорійний
Пс 147, 12-13. 14-15. 19-20

Втілене Слово між нас оселилось
Або: Алілуя

Хвали Господа, Єрусалиме! *
Сіоне, величай свого Бога!
Адже Він засуви твоїх брам укріпляє, *
всередині тебе синів твоїх благословляє.

Дає мир твоїм границям *
і наповняє тебе достатком пшениці.
Посилає на землю своє Слово, – *
швидко лине Його Слово!

Слово своє Він Якову сповіщає, – *
Ізраїлеві – свої присуди і свої настанови.
Він не вчинив так з жодним народом, – *
присудів своїх Він не дав їм знати.

 

Друге читання
Еф 1, 3-6. 15-18

Читання з Послання святого апостола Правла до ефесян

Благословенний Бог і Отець Гос­пода нашого Ісуса Христа, який по­бла­гословив нас усяким ду­хов­ним благословенням на небесах у Хри­сті. Оскільки Він вибрав нас у Ньо­му раніше від створення світу, щоб ми були святі й непорочні пе­ред Ним у любові, наперед призначивши нас для того, щоб усиновити собі через Ісу­са Христа, згідно з уподобанням сво­єї волі, для прославлення величі своєї благодаті, якою Він обдарував нас в Улюбленому. Тому і я, почувши про вашу віру, що в Господі Ісусі, та про любов до всіх святих, не перестаю дякувати за вас, згадуючи вас у своїх молитвах, щоби Бог Господа нашого Ісуса Христа, Отець слави, дав вам Духа мудрості й об’явлення для Його пі­знання, просвітивши очі вашого серця, щоб ви знали, якою є надія Його покликання, яке багатство слави Його спадщини у святих.

Слово Боже

 

Спів перед Євангелієм
Пор. 1 Тим 3, 16

Алілуя, алілуя, алілуя
Слава Тобі Христе, проповідуваний між народами;
слава Тобі, Христе, в Тебе повірили у світі.
Алілуя, алілуя, алілуя


Євангеліє
Йн 1, 1-18 (довше) або 1-5. 9-14 (коротше)

† Читання святого Євангелія від Йоана

На початку було Слово, і Слово було в Бога, і Слово було Бог. Воно на початку було в Бога. Все через Нього постало, і без Нього не постало нічого з того, що постало. У Ньому було життя, – і життя було Світлом людей. І Світло світить у темряві, й тем­рява Його не огорнула. З’явився чоловік, посланий від Бога; ім’я йому Йоан. Він прийшов ради свідчення, аби свід­чити про Світло, щоб усі пові­ри­ли через нього. Не був він Світлом, а прийшов засвідчити про Світло. То було справжнє Світло, яке осві­чує кожну людину, котра при­хо­дить у світ. У світі Він був, і світ через Ньо­го постав, але світ Його не пізнав. До своїх Він прийшов, та свої Його не прийняли. А тим, які прийняли Його, дав владу стати Божими дітьми, – тим, які вірять у Його Ім’я. Вони ні від крові, ні через тілесне бажання, ні че­рез бажання чоловіка, але наро­ди­лися від Бога. І Слово стало тілом, і оселилося між нами, і ми побачили славу Його, – славу як Єдинородного від Отця, повного благодаті й істини. Йоан свідчить про Нього і за­кли­кає, промовляючи: «Він Той, про кого я говорив, що Він іде за мною, та Він був переді мною, оскільки був раніше від мене!» Адже з Його повноти ми всі одер­жали благодать на благодать, оскільки Закон був даний через Мойсея, а благодать та істина з’я­ви­лися через Ісуса Христа. Бога ніхто ніколи не бачив, та Єдинородний Бог, який у лоні От­ця, – Він явив.

Слово Господнє


Коротше:

† Читання святого Євангелія від Йоана

На початку було Слово, і Слово було в Бога, і Слово було Бог. Воно на початку було в Бога. Все через Нього постало, і без Нього не постало нічого з того, що постало. У Ньому було життя, – і життя було Світлом людей. І Світло світить у темряві, й тем­рява Його не огорнула. То було справжнє Світло, яке осві­чує кожну людину, котра при­хо­дить у світ. У світі Він був, і світ через Ньо­го постав, але світ Його не пізнав. До своїх Він прийшов, та свої Його не прийняли. А тим, які прийняли Його, дав владу стати Божими дітьми, – тим, які вірять у Його Ім’я. Вони ні від крові, ні через тілесне бажання, ні че­рез бажання чоловіка, але наро­ди­лися від Бога. І Слово стало тілом, і оселилося між нами, і ми побачили славу Його, – славу як Єдинородного від Отця, повного благодаті й істини.

Слово Господнє

Переглядів 2 726
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 січня 2001., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні вас закликаю відновити молитву й піст зі ще більшим ентузіазмом, аж поки молитва не стане для вас радістю. Дітоньки, той, хто молиться, не боїться майбутнього, а хто постить – не боїться зла. Повторюю вам ще раз: лише молитвою та постомі війни можна зупинити, війни вашої невіри та страху перед майбутнім. Я з вами й учу вас, дітоньки: у Бозі є мир і ваша надія. Тому наблизьтеся до Бога й поставте Його на перше місце у вашому житті. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)