Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на ХХХІІІ неділя звичайна, рік В (РКЦ)

Літургійні читання на ХХХІІІ неділя звичайна, рік В (РКЦ)

  • 17 листопада 2019, 00:30

Римо-католицький календар

ХХХІІІ Неділя звичайна, рік В

Перше читання
Мал 3, 13-20а

Читання з Книги пророка Малахії

Ось надходить день, неначе піч палає. Тоді всі горді й усі злочинці будуть – солома, і спалить їх той день, що прийде, – говорить Господь Сил, – і не зоставить їм ні кореня, ні вітки. Для вас же, які боїтеся Імені Мого, зійде сонце правди, і в його промінні буде спасіння.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 98 (97), 5-6. 7-8. 9 (П.: пор. 9)

Господь приходить, щоб судити землю

Псалми співайте Господеві на гуслах,
на гуслах і голосом співу!
Сурмами й під звуки рогу,
ликуйте перед царем Господом!

Нехай заграє море та його повнота,
світ і його мешканці.
Ріки нехай у долоні плещуть
і разом нехай ликують гори.

Перед Господом,
бо Він іде судити землю;
судитиме по справедливості всесвіт,
по правоті – народи.

Друге читання
2 Сол 3, 7-12

Читання з Другого Послання святого апостола Павла до солунян

Брати! Ви самі знаєте, як належить на­слідувати нас, адже ми не були у вас без діла і даром хліба не їли ні в кого, а пра­цювали в утомі й напруженні день і ніч, аби не бути тягарем ніко­му з вас. Не тому, що ми не маємо влади, але щоби подати себе як приклад вам, аби ви наслідували нас. Бо коли ми були у вас, то за­по­ві­дали вам: коли хто не хоче пра­цю­вати, хай не їсть. Оскільки чуємо, що деякі між вами бездіяльно живуть, нічого не роб­лять, лише пхаються до всього, то таким наказуємо і просимо в Господі Ісусі Христі, щоб во­ни мовчки працювали та їли свій хліб.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Пор. Лк 21, 28

Алілуя, алілуя, алілуя

Ви­простайтеся і підійміть свої голо­ви,
бо наближається викуплення ваше. 

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 21, 5-19

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу, коли дехто говорив про храм, що прикрашений коштовним ка­мінням та дарами, Ісус сказав: «Настануть дні, коли з того, що ба­чите, не залишиться і камінь на камені, який не був би зруйнова­ний». Вони запитали Його, кажучи: «Учи­телю, коли ж це буде і яке знамення того, коли це має статися?» Він же відповів: «Стережіться, щоб вас ніхто не ввів у оману, бо ба­гато хто прийде під Моїм Ім’ям, ка­жучи: "Це я!” – і: "Час наблизився!” – Не йдіть за ними. Коли ж почуєте про війни та роз­рухи, – не бійтеся, бо має це раніше статися, але це ще не кінець». Тоді говорив їм: «Повстане на­род проти народу і царство проти царства; і будуть місцями великі земле­труси, голод, пошесті й жахливі події, і будуть великі знамення з неба. А перед цим усім накладуть на вас свої руки і будуть переслі­ду­ва­ти, видаючи в синагоги та в’язниці; поведуть вас до царів і волода­рів че­рез Моє Ім’я; станеться ж вам це на свідчення. Отже, покладіть у серцях ва­ших не турбуватися наперед, що від­повідати, бо Я вам дам слова та мудрість, яким не зможуть протистояти чи відповісти всі противники ваші. Видаватимуть вас і батьки, і бра­ти, і родичі, і друзі, і вб’ють деко­го з вас, і будуть ненавидіти вас усі че­рез Моє Ім’я. Але й волосина з вашої голови не пропаде. У вашій терпеливості здобу­де­те ваші душі».

Слово Господнє

Переглядів 1 696
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 червня 2017 року, через візіонерку Мір’яну
«Дорогі діти, так, як і в інших місцях де я до вас приходила, так і тут вас закликаю до молитви. Моліться за тих, які не знають мого Сина, за тих, які не пізнали Божої любові, проти гріха, за посвячених – за тих, яких мій Син покликав, щоб мали любов і духа сили для вас, для Церкви. Моліться до мого Сина, а любов, яку досвідчите від Його близькості, дасть вам силу бути готовими на діла любові, котрі  чинитимете в Його Ім’я. Діти мої, будьте готові. Цей час є переломним. Тому знову закликаю вас до віри і надії. Вказую вам дорогу, якою маєте йти, а це Слова Євангелія. Апостоли моєї любові, світ дуже потребує ваших рук, піднесених до Неба, до мого Сина, до Небесного Отця. Потрібно багато смирення й чистоти серця. Майте довіру в мого Сина і знайте, що завжди можете бути кращими. Моє материнське серце хоче, щоб ви, апостоли моєї любові, були малими світлами світу, світячи там, де хоче запанувати темрява; щоб своєю молитвою і любов’ю вказували правильний шлях, щоб рятували душі. Я з вами. Дякую вам.»

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 628
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (34)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)