Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на ХХХІІІ неділя звичайна, рік В (РКЦ)

Літургійні читання на ХХХІІІ неділя звичайна, рік В (РКЦ)

  • 13 листопада 2016, 00:30

Перше читання
Мал 3, 13-20а

Читання з Книги пророка Малахії

Ось надходить день, неначе піч палає. Тоді всі горді й усі злочинці будуть – солома, і спалить їх той день, що прийде, – говорить Господь Сил, – і не зоставить їм ні кореня, ні вітки. Для вас же, які боїтеся Імені Мого, зійде сонце правди, і в його промінні буде спасіння.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 98 (97), 5-6. 7-8абв. 8г-9

Господь приходить, щоб судити землю

Заграйте Господу на гуслах, – *
на гуслах, з мелодійною піснею.
На сурмах, під звуки рога, *
радісний гук перед Царем – Господом здіймайте.

Нехай море заграє *
і все, що його наповняє,
Всесвіт і ті, хто його населяє, *
ріки заплещуть разом у долоні.

Гори вигукуватимуть з радості перед Господнім обличчям! *
Адже Він світ іде судити,
і світ у справедливості судити буде, *
а в праведності судитиме народи.

Друге читання
2 Сол 3, 7-12

Читання з Другого Послання святого апостола Павла до солунян

Брати! Ви самі знаєте, як належить на­слідувати нас, адже ми не були у вас без діла і даром хліба не їли ні в кого, а пра­цювали в утомі й напруженні день і ніч, аби не бути тягарем ніко­му з вас. Не тому, що ми не маємо влади, але щоби подати себе як приклад вам, аби ви наслідували нас. Бо коли ми були у вас, то за­по­ві­дали вам: коли хто не хоче пра­цю­вати, хай не їсть. Оскільки чуємо, що деякі між вами бездіяльно живуть, нічого не роб­лять, лише пхаються до всього, то таким наказуємо і просимо в Господі Ісусі Христі, щоб во­ни мовчки працювали та їли свій хліб.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Пор. Лк 21, 28

Алілуя, алілуя, алілуя

Ви­простайтеся і підійміть свої голо­ви,
бо наближається викуплення ваше. 

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 21, 5-19

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу, коли дехто говорив про храм, що прикрашений коштовним ка­мінням та дарами, Ісус сказав: «Настануть дні, коли з того, що ба­чите, не залишиться і камінь на камені, який не був би зруйнова­ний». Вони запитали Його, кажучи: «Учи­телю, коли ж це буде і яке знамення того, коли це має статися?» Він же відповів: «Стережіться, щоб вас ніхто не ввів у оману, бо ба­гато хто прийде під Моїм Ім’ям, ка­жучи: "Це я!” – і: "Час наблизився!” – Не йдіть за ними. Коли ж почуєте про війни та роз­рухи, – не бійтеся, бо має це раніше статися, але це ще не кінець». Тоді говорив їм: «Повстане на­род проти народу і царство проти царства; і будуть місцями великі земле­труси, голод, пошесті й жахливі події, і будуть великі знамення з неба. А перед цим усім накладуть на вас свої руки і будуть переслі­ду­ва­ти, видаючи в синагоги та в’язниці; поведуть вас до царів і волода­рів че­рез Моє Ім’я; станеться ж вам це на свідчення. Отже, покладіть у серцях ва­ших не турбуватися наперед, що від­повідати, бо Я вам дам слова та мудрість, яким не зможуть протистояти чи відповісти всі противники ваші. Видаватимуть вас і батьки, і бра­ти, і родичі, і друзі, і вб’ють деко­го з вас, і будуть ненавидіти вас усі че­рез Моє Ім’я. Але й волосина з вашої голови не пропаде. У вашій терпеливості здобу­де­те ваші душі».

Слово Господнє

Переглядів 2 490
Додати коментар

Послання Богородиці, 16 жовтня 1986р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні закликаю вас молитись. Особливо закликаю вас, дорогі діти, молитися за мир. Без ваших молитов, дорогі діти, не можу вам допомогти, щоби сповнилося послання, яке Господь Мені дав, аби передала його вам. Тому, дорогі діти, моліться, щоб у молитві пізнати те, що дає вам Бог. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)