Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на свято річниці освячення Латеранської базиліки

Літургійні читання на свято річниці освячення Латеранської базиліки

  • 09 листопада 2019, 00:30

Римо-католицький календар

Річниця освячення Латеранської базиліки
(свято)

Перше читання
Єз 47, 1-2. 8-9. 12

Читання з Книги пророка Єзекиїла

Тими днями привів мене ангел до входу в храм, аж ось з-під порога храму тече вода на схід, бо храм стояв лицем на схід. Вода текла з-під споду з правого боку храму, на південь від жертовника. І вивів мене північними ворітьми й зовні обвів мене до зовнішніх воріт, звернених на схід, аж ось вода точилася з правого боку. І сказав до мене: «Ця вода тече в східній край: вона пливе Аравою й увіллється в море; вона ввіллється в море, й вода в ньому стане здоровою. Скрізь, де пройде той потік, кожна жива тварина, яка рухається в ньому, буде жити. Риби буде дуже багато, бо там, де пройде ця вода, оздоровить усе, і де пройде той потік, усе буде жити. Понад потоком, на його берегах, по цім і по тім боці, ростимуть усякі овочеві дерева; листя на них не буде в’янути, і плоди на них не будуть переставати родити; вони будуть щомісяця достигати: бо вода для них тече зі святині. Плоди їхні будуть на харч, а листя – на ліки».

Слово Боже

Або:
1 Кор 3, 9б-11. 16-17

Читання з Першого послання святого Павла Апостола до коринтян

Брати! Ви є Божою будівлею. Згідно з Божою благодаттю, яка мені дана, я, немов той мудрий будівничий, поклав підвалину, а інший будує на ній. Тож нехай кожний пильнує, як будує! Адже ніхто не може покласти іншої основи, крім уже покладеної, а нею є Ісус Христос. Хіба не знаєте, що ви – храм Божий, і що Божий Дух живе в вас? Якщо хто нищить Божий храм, того знищить Бог, адже Божий храм святий, а ним є ви.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 46(45), 2-3, 5-6, 8-9 (П.: пор. 5)

Господнє місто звеселяють ріки

Бог – наш захист і сила, *
велика допомога у бідах.
Тому не злякаємося ми, коли земля здригнеться, *
і гори рухнуть в серце морів.

Його протікаючі ріки веселять Боже місто, *
святу оселю Всевишнього.
Бог посеред нього, воно не зрушиться. *
Бог удосвіта йому допоможе.

З нами Господь сил, *
Бог Якова, наш Притулок!
Прийдіть, погляньте на Господні діла, *
які чудеса здійснив Він на землі!

Спів перед Євангелієм
2 Хр 7, 16

Алілуя, алілуя, алілуя

Я вибрав і освятив дім цей,
щоб Моє Ім’я було там повіки.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Йн 2, 13-22

† Читання святого Євангелія від Йоана

Наближалася юдейська Пасха, й Ісус прийшов у Єрусалим. І побачив у храмі тих, які продають овець, волів і голубів, і сидять міняльники грошей. Зробивши бича з мотузків, Він вигнав усіх із храму, овець і волів, розсипав гроші у міняльників, а столи поперевертав. А тим, які продавали голубів, сказав: «Заберіть їх звідси! Не робіть дому Мого Отця домом торгівлі!» Згадали Його учні, що написано: «Ревність до Твого дому з’їдає Мене!» У відповідь на це юдеї запитали Його: «Яке знамення покажеш нам, що таке Ти робиш?» Відповів Ісус і сказав їм: «Зруйнуйте цей храм – і за три дні Я підніму його». Тоді юдеї сказали: «Сорок шість років будувався цей храм, а Ти за три дні піднімеш його?» Він же говорив про храм свого тіла. Коли Він воскрес із мертвих, то згадали Його учні, що Він це говорив – тож повірили і в Писання, і в сказані Ісусом слова.

Слово Господнє

Переглядів 1 696
Додати коментар

Послання Богородиці, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2 лютого 2019 року
"Дорогі діти! Любов і доброта Небесного Отця дають одкровення, через які росте і роз’яснюється віра, приносить мир, упевненість і надію. Так само і Я, діти Мої, із милосердної любові Небесного Отця завжди знову показую вам шлях до Мого Сина, до вічного спасіння. Але, на жаль, багато Моїх дітей не хочуть Мене чути, багато Моїх дітей із подвійними думками. А Я, Я завжди, у часі та поза часом, величала Господа за все те, що вчинив у Мені й через Мене. Мій Син вам дається, ламає хліб із вами, говорить вам слова життя вічного, щоб їх несли всім. А ви, діти Мої, апостоли Моєї любові, чого ви боїтеся, коли Мій Син із вами? Жертвуйте Йому ваші душі, щоб Він міг бути в них і щоб міг вас учинити інструментами віри, інструментами любові. Діти Мої, живіть Євангелієм, живіть милосердною любов’ю до ближніх, а понад усе живіть любов’ю до Небесного Отця. Діти Мої, ви з’єднані не випадково. Небесний Отець нікого не поєднує випадково. Мій Син говорить вашим душам. Я говорю вашому серцю. Як Мати, вам говорю: ідіть зі Мною, любіть одні одних, свідчіть. Не бійтеся своїм прикладом захищати правду, Слово Боже, яке є вічне і ніколи не змінюється. Діти Мої, хто діє у світлі милосердної любові, завжди має допомогу з неба і не є сам.  Апостоли Моєї любові, нехай вас завжди пізнають  поміж усіма іншими за вашою скритістю, любов’ю й радістю. Я з вами. Дякую вам".

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 186
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (26)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)