Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на вівторок ХХ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на вівторок ХХ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 20 серпня 2019, 11:19

Римо-католицький календар

Вівторок ХХ звичайного тижня, рік І

Перше читання
Суд 6, 11-24а

Читання з Книги Суддів

Тими днями прийшов ангел Господній та й сів в Офрі під дубом, що належав Йоашеві Авієзерієві, саме тоді як син його Гедеон товк пшеницю у ступі, щоб сховати її від мідіян. Ангел Господній з’явивсь йому та й каже до нього: «Господь з тобою, хоробрий чоловіче!» А Гедеон до нього: «Любий мій пане, коли ж Господь з нами, так чого ж усе це скоїлося з нами? І де всі Його чудеса, що про них нам наші батьки оповідали, казавши: «Хіба не вивів Господь нас із Єгипту?” Та ось тепер Господь і відіпхнув нас і віддав нас у руки мідіянам”. Господь же звернувся до нього й сказав: «Іди в оцій твоїй силі. Ти врятуєш Ізраїля від руки мідіян. Знай, Я тебе посилаю!» Та Гедеон відрік Йому: «Мій Владико любий! Чим же я вирятую Ізраїля? Родина моя найостанніша в Манасії, та й я найменший у домі мого батька». Господь же сказав до нього: «Я буду з тобою, і ти поб’єш мідіян, як одного чоловіка». Тоді Гедеон сказав: «Якщо я знайшов ласку в очах у Тебе, то прошу Тебе, дай мені знак, що це Ти зо мною розмовляєш. Не відходь, прошу, звідси, поки не повернусь до Тебе й не принесу дар від мене, поклавши перед Тобою». А той: «Буду ждати, – каже, – покіль повернешся». Пішов Гедеон і приготував козенятко та неквашених коржів з однієї ефи муки. М’ясо поклав у кошик, а юшку влив у горщик; виніс та все й поставив перед ним під дубом. Ангел же Божий сказав йому: «Візьми м’ясо та неквашені коржі й поклади на цю скелю, а юшку вилий». І зробив так. Тоді ангел Господній кінцем палиці, що тримав у руці, приторкнувсь до м’яса й коржів, і піднявся вогонь із скелі й пожер м’ясо й коржі. Ангел же Господній зник з очей у нього. І побачив тоді Гедеон, що то був ангел Господній, і скрикнув: «Горе мені, Господи Боже, бо я бачив ангела Господнього віч-на-віч». Господь же мовив до нього: «Мир тобі, не бійся, ти не вмреш!» Спорудив Гедеон там жертовник Господеві й назвав його: «Господь – мир». Слово Боже.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 85 (84), 9. 11-12. 13-14 (П.: пор. 9)

Бог мир звіщає своєму народу

Послухаю, Господь *
Бог говорить:
про мир говорить до народу свого *
і до своїх побожних.

Милосердя й вірність зустрінулися разом, *
справедливість і мир поцілувалися між собою.
Правда з землі зійде, *
і справедливість дивитиметься з неба.

Та й сам Господь дасть щастя, *
і земля наша дасть урожай свій.
Перед Ним ітиме справедливість*
і спасіння, – там, де Він буде ступати.

Спів перед Євангелієм
2 Кор 8, 9

Алілуя, алілуя, алілуя

Ісус Христос задля вас став бідним, бувши багатим,
щоб ви Його бідністю розбагатіли.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 19, 23-30

+ Слова Євангелія від святого Матея

Того часу Ісус сказав своїм учням: «Воістину кажу вам: важко багатому ввійти в Царство Небесне. І ще кажу вам: легше верблюдові пройти через вушко голки, ніж багатому ввійти в Царство Боже». Почувши це, учні дуже здивувалися і сказали: «То хто ж тоді може спастися?» Поглянувши на них, Ісус промовив: «Для людей це неможливо, а для Бога все можливе». Тоді Петро, звернувшись до Нього, сказав: «Ось ми залишили все й пішли за Тобою, то що нам буде?» А Ісус відказав: «Воістину кажу вам, що ви, які пішли за Мною, в новому бутті, коли сяде Син Людський на престолі своєї слави, сядете й ви на дванадцятьох престолах, щоб судити дванадцять племен Ізраїля. І кожний, хто задля Мого Імені залишить дім або братів, або сестер, або батька, або матір, або дружину, або дітей, або поля, той отримає в сто разів більше і матиме у спадок вічне життя. Багато перших будуть останніми, а останні – першими.

Слово Господнє

Переглядів 1 639
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 лютого 2011., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Природа пробуджується, і на деревах видно перші бруньки, котрі принесуть прекрасні квіти та плоди. Хочу, щоб і ви, дітоньки, працювали над своїм наверненням і щоб були тими, які свідчать своїм життям, щоб ваш приклад був для інших знаком і заохоченням до навернення. Я з вами й заступаюся перед Моїм Сином Ісусом за ваше навернення. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)