Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на вівторок ХХ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на вівторок ХХ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 23 серпня 2017, 00:30

Римо-католицький календар

Вівторок ХХ звичайного тижня, рік І

Перше читання
Суд 6, 11-24а

Читання з Книги Суддів

Тими днями прийшов ангел Господній та й сів в Офрі під дубом, що належав Йоашеві Авієзерієві, саме тоді як син його Гедеон товк пшеницю у ступі, щоб сховати її від мідіян. Ангел Господній з’явивсь йому та й каже до нього: «Господь з тобою, хоробрий чоловіче!» А Гедеон до нього: «Любий мій пане, коли ж Господь з нами, так чого ж усе це скоїлося з нами? І де всі Його чудеса, що про них нам наші батьки оповідали, казавши: «Хіба не вивів Господь нас із Єгипту?" Та ось тепер Господь і відіпхнув нас і віддав нас у руки мідіянам". Господь же звернувся до нього й сказав: «Іди в оцій твоїй силі. Ти врятуєш Ізраїля від руки мідіян. Знай, Я тебе посилаю!» Та Гедеон відрік Йому: «Мій Владико любий! Чим же я вирятую Ізраїля? Родина моя найостанніша в Манасії, та й я найменший у домі мого батька». Господь же сказав до нього: «Я буду з тобою, і ти поб’єш мідіян, як одного чоловіка». Тоді Гедеон сказав: «Якщо я знайшов ласку в очах у Тебе, то прошу Тебе, дай мені знак, що це Ти зо мною розмовляєш. Не відходь, прошу, звідси, поки не повернусь до Тебе й не принесу дар від мене, поклавши перед Тобою». А той: «Буду ждати, – каже, – покіль повернешся». Пішов Гедеон і приготував козенятко та неквашених коржів з однієї ефи муки. М’ясо поклав у кошик, а юшку влив у горщик; виніс та все й поставив перед ним під дубом. Ангел же Божий сказав йому: «Візьми м’ясо та неквашені коржі й поклади на цю скелю, а юшку вилий». І зробив так. Тоді ангел Господній кінцем палиці, що тримав у руці, приторкнувсь до м’яса й коржів, і піднявся вогонь із скелі й пожер м’ясо й коржі. Ангел же Господній зник з очей у нього. І побачив тоді Гедеон, що то був ангел Господній, і скрикнув: «Горе мені, Господи Боже, бо я бачив ангела Господнього віч-на-віч». Господь же мовив до нього: «Мир тобі, не бійся, ти не вмреш!» Спорудив Гедеон там жертовник Господеві й назвав його: «Господь – мир». Слово Боже.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 85 (84), 9. 11-12. 13-14 (П.: пор. 9)

Бог мир звіщає своєму народу

Послухаю, Господь *
Бог говорить:
про мир говорить до народу свого *
і до своїх побожних.

Милосердя й вірність зустрінулися разом, *
справедливість і мир поцілувалися між собою.
Правда з землі зійде, *
і справедливість дивитиметься з неба.

Та й сам Господь дасть щастя, *
і земля наша дасть урожай свій.
Перед Ним ітиме справедливість*
і спасіння, – там, де Він буде ступати.

Спів перед Євангелієм
2 Кор 8, 9

Алілуя, алілуя, алілуя

Ісус Христос задля вас став бідним, бувши багатим,
щоб ви Його бідністю розбагатіли.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 19, 23-30

+ Слова Євангелія від святого Матея

Того часу Ісус сказав своїм учням: «Воістину кажу вам: важко багатому ввійти в Царство Небесне. І ще кажу вам: легше верблюдові пройти через вушко голки, ніж багатому ввійти в Царство Боже». Почувши це, учні дуже здивувалися і сказали: «То хто ж тоді може спастися?» Поглянувши на них, Ісус промовив: «Для людей це неможливо, а для Бога все можливе». Тоді Петро, звернувшись до Нього, сказав: «Ось ми залишили все й пішли за Тобою, то що нам буде?» А Ісус відказав: «Воістину кажу вам, що ви, які пішли за Мною, в новому бутті, коли сяде Син Людський на престолі своєї слави, сядете й ви на дванадцятьох престолах, щоб судити дванадцять племен Ізраїля. І кожний, хто задля Мого Імені залишить дім або братів, або сестер, або батька, або матір, або дружину, або дітей, або поля, той отримає в сто разів більше і матиме у спадок вічне життя. Багато перших будуть останніми, а останні – першими.

Слово Господнє

Переглядів 2 149
Додати коментар

Послання Богородиці, 28 червня 1985р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні передаю вам послання, яким хочу закликати вас до покори. Цими днями ви відчули велику радість через усіх людей, які прибували сюди. З любов’ю говорили про свій досвід. Зараз вас закликаю, щоб ви продовжили в покорі та з відкритим серцем говорити всім, хто прибуває. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 628
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (34)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)