Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на ХХ Звичайну Неділю, рік В (РКЦ)

Літургійні читання на ХХ Звичайну Неділю, рік В (РКЦ)

  • 18 серпня 2019, 00:30

Римо-католицький календар

ХХ звичайна неділя, рік В​

Перше читання
Єр 38, 4-6. 8-10

Читання з Книги пророка Єремії

Тими днями князі сказали цареві: «Нехай би вже раз убито Єремію на смерть; адже він відіймає завзяття у вояків, які зостались у цьому місті, та й у всього народу, мовлявши такі слова; цей бо чоловік бажає не добра народові, а тільки лиха». Цар Седекія відказав: «Ось він у ваших руках: цар бо не вдіє нічого проти вас». Взяли вони Єремію та й укинули у водозбір царевича Малкії на тюремному дворі. Спустили вони туди Єремію на мотузках; а у водоймищі тому не було води, тільки багно, і загруз Єремія у багні. Довідався Еведмелех кушій, скопець у царських палатах, що Єремію вкинули у водозбір, – а цар сидів тоді при Веніяминових воротах, – вийшов із царського дому та й каже до царя: «Мій владико й царю! Не гаразд учинили ті люди, заподіявши таке пророкові Єремії: вони кинули його у водозбір; та ж він умре там швидко з голоду, бо немає вже хліба в місті». Тоді цар повелів Еведмелехові кушієві: «Візьми звідси трьох чоловіків із собою та витягни Єремію з водоймища, доки не вмер».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 40 (39), 2-3. 4. 18

Спіши, о Боже, нам на допомогу

З великим нетерпінням очікував я Господа, *
і Він до мене нахилився та почув моє благання,
витягнув мене з ями страждань, з багнистої трясовини, *
поставив мої ноги на камені та скерував мої кроки.

Він вклав у мої уста нову пісню – *
пісню хвали нашому Богу.
Багато хто побачить, і їх страх охопить, *
і на Господа надіятися будуть.

Я ж бідний і убогий, *
та Господь за мене подбає.
Ти – мій помічник і мій оборонець. *
Боже мій, не забарися.

Друге читання
Євр 12, 1-4

Читання з Послання святого апостола Павла до євреїв

Брати! Ми, маючи довкола себе таку велику хмару свід­ків, від­киньмо всяку гордість та гріх, що нас легко обплутує, з тер­пінням прямуймо до тієї бороть­би, яка пе­ред на­ми, дивлячись на Проводиря і Вер­ши­теля віри, на Ісуса, який, не­зважа­ючи на сором, замість на­лежної Йому радості, перетерпів хрест і сів праворуч Божого пре­столу. Подумайте ж про Того, хто від грішників перетерпів таку наругу над собою, щоб ви не знемоглися та не ослабли вашими душами. Ви ще не боролися до крові, вою­ючи з гріхом.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Йн 10, 27

Алілуя, алілуя, алілуя

Вівці слу­хаються голосу Мого,
і Я знаю їх, і во­ни йдуть за Мною

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 12, 49-53

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу Ісус сказав своїм учням: «Я прийшов вогонь кинути на землю; і як же Я прагну, щоб він уже розгорівся! Я маю хреститися хрещен­ням; і як Я мучуся, поки звер­ши­ться! Чи думаєте, що Я прийшов мир принести на землю? Ні, кажу вам, – поділ! Бо відтепер будуть п’ятеро в одному домі поділені: троє проти двох і двоє проти трьох. Розділиться батько із сином і син з батьком; мати – з дочкою, а дочка – з матір’ю; свекруха – зі сво­єю невісткою, а невістка – зі свекрухою».

Слово Господнє

Переглядів 1 450
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 грудня 2019 року, через візіонерку Мір’яну
"Дорогі діти! Поки дивлюся на вас, які любите Мого Сина, Моє серце наповнює ніжність. Благословляю вас материнським благословенням. Материнським благословенням благословляю й ваших пастирів – вас, які промовляєте слова Мого Сина, благословляєте Його руками та любите Його настільки, що готові з радістю приносити кожну жертву для Нього. Ви наслідуєте Його, Який був першим пастирем, першим місіонером. Діти Мої, апостоли Моєї любові, жити й працювати для інших, для всіх тих, яких ви через Мого Сина любите, - це радість і втіха земного життя. Якщо через молитву, любов і жертву Царство Боже є у ваших серцях, тоді ваше життя радісне та веселе. Поміж тими, які люблять Мого Сина й котрі через Нього люблять одне одного, слова не є необхідними. Достатньо погляду, щоб почути невимовлені слова та невисловлені почуття. Там, де панує любов, час більше не рахується. Ми є з вами. Мій Син вас знає й любить. Любов є тою, яка вас до Мене приводить, і через ту любов Я буду приходити до вас і говорити про діла спасіння. Хочу, щоб усі Мої діти мали віру та відчули Мою материнську любов, яка їх веде до Ісуса. Тому  ви, діти Мої, куди б ви не пішли, світіть любов’ю і вірою як апостоли любові. Дякую вам”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 186
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (26)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)