Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на вівторок ХIII звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на вівторок ХIII звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 02 липня 2019, 00:30

Римо-католицький календар

Вівторок ХIII звичайного тижня, рік І

Перше читання
Бут 19, 15-29

Читання з Книги Буття

         Ангели заходилися квапити Лота, кажучи: «Вставай, бери свою жінку та обох дочок, що тут з тобою, щоб не загинути тобі, як упаде на місто кара». Але він зволікав. Тоді мужі взяли за руку його з жінкою та обох дочок, бо Господь пощадив його; та й вивели його й полишили за містом.

         А як вивели їх поза місто, один сказав: «Рятуй своє життя, не оглядайся позад себе й не зупиняйсь ніде в усій околиці! Тікай у гори, щоб ти не загинув».

         А Лот: «Ні-бо, Господи! Оце Твій слуга знайшов у Твоїх очах ласку й велика Твоя милість, як учинив Ти зо мною, вирятувавши моє життя; та я не можу втекти в гори без того, щоб не скоїлось мені лихо й щоб мені не вмерти. Ось близько он те місто: туди можна б утекти – та й маленьке воно! Дозволь мені туди врятуватись; чи ж воно не досить маленьке, – щоб жити далі?»

         І відповів йому: «Гаразд, зроблю тобі й цю милість, не буду руйнувати міста, про яке говориш. Поспішай і втікай туди, бо Я не можу нічого зробити, поки ти туди не ввійдеш». Тому й названо це місто Цоар. Сонце сходило на землю, як Лот увійшов у Цоар.

         Тоді Господь зіслав на Содом та Гомору дощ із сірки й вогню Господнього з неба, і винищив ті міста й усю долину та й усіх мешканців цих міст із тим, що росло на землі. Жінка ж Лота озирнулась позад себе – і стала соляним стовпом.

         Авраам же, вставши вранці, пішов на місце, де стояв був перед Господом, і глянув у бік Содому та Гомори й усієї долини та й бачить: аж ось дим із землі йде вгору, наче киптява з печі.

         І сталось, коли Бог руйнував міста округи, згадав Він про Авраама й вислав Лота споміж згарищ, як руйнував ті міста, що в них жив Лот.

         Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 26(25), 2-3. 9-10. 11-12 (П.: пор. 3а)       

Господню ласку завжди пам’ятаю

Випробуй мене, Господи, вивідай мене, *
випробуй, немов вогнем, моє нутро й моє серце.
Бо милість Твоя перед очима в мене *
і я ходжу по Твоїй правді.          

Не губи з грішниками мою душу *
і моє життя з кровожерами,
руки яких на злочин готові *
і десниця яких повна хабарів.          

Я ж у моїй невинності ходжу; *
спаси мене і зглянься на мене.
Нога моя стоїть на рівнім місці, *
благословлятиму я Господа на зборах.

Спів перед Євангелієм
Пс 130(129), 5

Алілуя, алілуя, алілуя.

Покладаю надію на Господа,
надіюсь на Його слово.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Мт 8, 23-27

+ Слова Євангелія від святого Матея

Коли Ісус увійшов до човна, слідом за Ним увійшли Його учні.
Аж ось зірвалася на морі така велика буря, що хвилі заливали човен. Він же спав. Ті кинулись до Нього, збудили й кажуть: «Рятуй, Господи, ми гинемо!»
А Він до них каже: «Чого ви лякливі, маловіри?» Тоді встав погрозив вітрам і морю, і настала велика тиша.
І здивувались люди та й заговорили між собою: «Хто це такий, що і вітри і море Йому слухняні?»

Слово Господнє

Переглядів 1 562
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2
"Дорогі діти! Коли до Мене приходите як до Матері з чистими та відкритими серцями, знайте, що слухаю вас, підбадьорюю, утішаю й передусім заступаюся перед Моїм Сином. Знаю, що хочете мати міцну віру й виявити її в правильний спосіб. Те, чого Мій Син чекає від вас, – щира, міцна та глибока віра, а тоді кожен спосіб, яким її виявляєте, є правильний. Віра – пречудова тайна, що зберігається в серці. Вона є між Небесним Отцем й усіма Його дітьми, розпізнається по плодах і по любові до всіх Божих сторінь. Апостоли Моєї любові, діти Мої, майте довіру до Мого Сина. Допоможіть, щоб усі Мої діти пізнали Його любов. Ви – Моя надія, ви, які намагаєтеся щиро любити Мого Сина. В ім’я любові, по волі Небесного Отця й Мого Сина, Я тут посеред вас задля вашого спасіння. Апостоли Моєї любові, нехай через молитву та жертву ваші серця будуть освітлені любов’ю й світлом Мого Сина. Нехай те світло й любов освітлює усіх тих, кого зустрічаєте, і повертає їх до Мого Сина. Я з вами. В особливий спосіб Я поруч ваших пастирів. Своєю материнською любов’ю їх освітлюю й підбадьорюю, щоб руками, які благословенні Моїм Сином, вони благословляли цілий світ. Дякую вам".

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 548
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)