Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на суботу ІІІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на суботу ІІІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 30 січня 2016, 00:30

 

Перше читання
2 Сам 12, 1-7а. 10-17

Читання з Другої Книги Самуїла

Тими днями Господь послав пророка Натана до Давида, і він прийшов до нього та сказав йому: «Було собі два чоловіки в однім місті, один багатий, а другий убогий. В багатого була превелика сила овець і корів, а в бідного не було нічого крім овечки, однісінької, маленької, що він її купив і годував, і вона росла в нього разом з його дітьми. З його хліба вона їла й з його чаші пила, спала на його лоні й була йому як дочка. Якось прийшов хтось у гості до багатого чоловіка, та цей пожалував узяти зо своїх власних овець і корів, щоб зготувати подорожньому, який прибув до нього, і він забрав овечку в убогого чоловіка й зготував її чоловікові, що прийшов до нього». Тоді Давид скипів великим гнівом на того чоловіка й скрикнув до Натана: «Як жив Господь! Чоловік, що зробив те заслужив смерть. А за овечку поверне вчетверо за те, що вчинив таке й не мав співчуття». Тоді Натан промовив до Давида: «Ти – той чоловік! Так говорить Господь, Бог Ізраїля: Тепер меч навіки не відійде від дому твого за те, що ти Мене зневажив і взяв жінку Уріїї-Хетита, щоб була тобі за жінку. Тому так говорить Господь: З твого ж власного дому нашлю лихо на тебе; візьму твоїх жінок з-перед твоїх очей і віддам їх ближньому твоєму, і він буде спати з ними перед обличчям цього сонця. Ти потайки чинив це, а Я зроблю це явним перед усім Ізраїлем, перед очима сонця». І сказав Давид до Натана: «Згрішив я проти Господа!» А Натан відповів Давидові: «Та Господь прощає тобі гріх твій: ти не вмреш. Тільки ж за те, що цією справою ти спонукав ворогів зневажати Господа, дитина, що в тебе народилась, напевно вмре». І Натан пішов додому. Господь же вразив дитину, яку вродила Давидові жінка Урії, і вона тяжко захворіла. Давид благав Бога заради хлопця, постив, ходив у волосяниці, вночі ж лежав на долівці. Старші в палаці робили все, щоб підняти його з землі, та він не хотів і не їв нічого з ними.

Слово Боже

 

Псалом респонсорійний
Пс 51(50), 12-13. 14-15. 16-17 (П.: пор. 12а)

Створи, о Боже, в мені серце чисте

Створи в мені, Боже, чисте серце *
і віднови праведного духа в середині мене.
Не відкинь мене від свого обличчя *
і не забери від мене свого Святого Духа.

Поверни мені радість свого спасіння *
і зміцни мене Духом могутнім.
Я навчатиму беззаконних Твоєї дороги, *
і безбожні навернуться до Тебе.

Визволи мене від крові, Боже – Боже мого спасіння. *
Мій язик радісно проголошуватиме Твою справедливість.
Господи, Ти уста мої відкриєш – *
і мої уста звістять Тобі хвалу.

 

Спів перед Євангелієм
Йн 3, 16

Алілуя, алілуя, алілуя
Так Бог полюбив світ, що дав свого Єдинородного Сина,
щоб кожний, хто вірить у Нього, не загинув, але мав життя вічне.
Алілуя, алілуя, алілуя

 

Євангеліє
Мк 4, 35-41

† Читання святого Євангелія від Марка

Того дня, як настав вечір, Ісус сказав своїм учням: «Переправимося на той бік». Відпустивши натовп, вони взяли Його, тому що Він був у човні. Й інші човни були з Ним. Та здійнялася сильна буря з вітром; і хвилі заливали човен, так що човен вже наповнювався водою. А Він був сам на кормі – спав на подушці. І будять Його, й кажуть Йому: «Учителю, хіба Тобі байдуже, що ми гинемо?» Вставши, Він наказав вітрові й звелів морю: «Перестань, ущухни!» І вітер перестав, і настала велика тиша. І Він сказав їм: «Чому ви такі лякливі? Невже не маєте віри?» А вони дуже сильно злякалися і говорили один одному: «Хто ж Він такий, що і вітер, і море Йому підкоряються?»

Слово Господнє

Переглядів 2 988
Додати коментар

Послання Богородиці, 11 грудня 1986р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Закликаю вас: у цей час особливо моліться, щоби пережити радість зустрічі з Новонародженим Ісусом. Дорогі діти, Я хочу, щоб ви пережили ці дні так, як Я їх переживаю. З радістю хочу вести вас і показати радість, у яку хочу привести кожного з вас. Тому, дорогі діти, моліться й віддайтеся Мені повністю. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 567
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)