Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на І неділю Великого Посту, рік В (РКЦ)

Літургійні читання на І неділю Великого Посту, рік В (РКЦ)

  • 10 березня 2019, 00:30

Римо-католицький календар
І Неділя Великого Посту, рік В

Перше читання
Втор 26, 4-10

Читання з Книги Второзаконня

Мойсей промовив до народу: «Священик візьме з твоїх рук кошик і поставить його перед жертовником Господа, Бога твого. А ти станеш тоді промовляти перед обличчям Господа, Бога твого: "Блукаючим арамієм був мій батько, він спустився у Єгипет і тулився там як чужинець, малолюдний; там же став він народом велелюдним, потужним і численним. Та єгиптяни зневажали нас, утискали й накладали на нас важке рабство. Тоді зняли ми голос до Господа, Бога батьків наших, і Господь почув наш голос і побачив наше приниження, нашу гірку працю й нашу біду, і вивів нас Господь з Єгипту потужною рукою та простягнутим раменом, серед великого страху, знаків і чудес; і привів нас на те місце й дав нам цю землю, що тече медом і молоком. Тож оце тепер я приношу перші плоди землі, які Ти, Господи, дав мені”.  І поставивши їх перед Господом, Богом твоїм, уклонишся лицем до землі перед обличчям Господа, твого Бога».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 91(90), 1-2. 10-11. 12-13. 14-15 (П.: пор. 15б)

В утисках моїх будь зі мною, Боже
або: Будь зі мною, Боже, у моїй недолі

Хто живе під захистом Всевишнього, *
у тіні Всемогутнього буде жити.
Нехай він  Господу скаже: +
«Ти – мій притулок, моя твердиня, мій Бог. *
Я на Нього покладатиму надію».

Не найде зло на тебе *
і лихоліття не наблизиться до твого намету.
Адже своїм ангелам накаже про тебе, *
щоби берегли тебе на всіх твоїх дорогах.

Вони на руках тебе будуть носити *
аби ти не спіткнувся об камінь своєю ногою.
На левів і зміїв наступиш, – *
ти потопчеш левенят і потвору!

Адже він припав до Мене, – і Я дам йому спасіння. *
Прославлю його, бо Моє Ім’я пізнав він.
Закличе він до Мене – і Я до нього відізвуся. *
Я з ним у недолі, – Я його визволю і прославлю.

Друге читання
Рим 10, 8-13

Читання з Послання святого апостола Павла до римлян

Брати! Що каже Писання? – «Бли­зь­ко до тебе слово, воно в твоїх устах і в твоєму серці», – тобто слово віри, яке проповідуємо. Якщо визнаєш своїми устами: «Ісус – Господь!» й повіриш у своєму серці, що Бог підняв Його з мерт­вих, то спасешся. Бо серцем віримо для пра­вед­ності, а устами визнаємо для спа­сіння. Писання каже: «Кожний, хто вірить у Нього, не буде засо­ром­ле­ний!» Нема різниці між юдеєм і гре­ком, бо той самий Господь для всіх – щед­рий для всіх, хто кличе Його. Бо кожний, хто тільки при­кличе Господнє Ім’я, буде спа­сен­ний.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Мт 4, 4б

Хвала Тобі, Христе, Царю вічної слави

Не  хлібом самим житиме лю­дина,
але кожним словом, що вихо­дить з уст Божих.

Хвала Тобі, Христе, Царю вічної слави

Євангеліє
Лк 4, 1-13

Читання святого Євангелія від Луки

Ісус, сповнений Духа Святого, повернувся з-над Йордану, і Духом був приведений в пустелю на сорок днів і був споку­шу­ваний дияволом. І не їв нічого в ті дні, і коли вони скінчилися, Він зголод­нів. І сказав Йому диявол: «Якщо Ти – Син Божий, скажи цьому каменеві, щоби став хлібом!» Та Ісус йому відповів: «Написано, що не  хлібом самим житиме люди­на». І диявол, повівши Його на ви­соку гору, показав Йому в одну мить усі царства світу, і сказав Йому диявол: «Я дам Тобі всю оцю владу та їхню славу, бо мені це передано, і я, кому тільки хочу, тому й даю її; отже, коли Ти поклонишся пе­ре­ді мною, то все це буде Твоїм!» А Ісус у відповідь сказав йому: «Напи­са­но: "Господеві, Богові своєму, по­кло­нятимешся і Йому одному слу­жи­ти­меш!”» Далі повів Його в Єрусалим, і поста­вив на верхівці храму, та ска­зав Йому: «Якщо Ти – Син Божий, кинь­ся звідси додолу, бо написано: "Своїм ангелам накаже про Тебе, щоби берегли Тебе”, а також: "Вони на руках понесуть Тебе, аби Ти часом не спіткнувся об ка­мінь своєю ногою!”» А Ісус у відповідь сказав йому: «Сказано: "Не спокушу­ва­ти­меш Господа, Бога cвого!”» І, закінчивши всі спокушування, ди­явол відійшов від  Нього до часу.

Слово Господнє

Переглядів 1 808
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 жовтня 2003., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Знову вас закликаю, щоб посвятилися Моєму Серцю й Серцю Мого Сина Ісуса. Бажаю вас, дітоньки, всіх привести на дорогу навернення та святості. Лише так, через вас, можемо привести чимбільше душ на шлях спасіння. Не зволікайте, дітоньки, але всім серцем скажіть: “Я прагну допомогти Ісусові та Марії, щоб якнайбільше братів і сестер пізнали дорогу святості”. Так ви відчуєте задоволення бути приятелями Ісуса. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)