Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на ХХХІІ звичайну неділю, рік Б (РКЦ)

Літургійні читання на ХХХІІ звичайну неділю, рік Б (РКЦ)

  • 10 листопада 2018, 22:40

Римо-католицький календар
ХХХІІ Неділя звичайна, рік Б

Перше читання
1 Цар 17, 10-16

Читання з Першої книги Царів

Тими днями устав пророк Ілля та й подався в Сарепту; прийшов до воріт міста, аж ось удовиця збирає дрова. Покликав він її та й каже: «Дай мені, будь ласка, трохи води з глечика напитись». Як же вона йшла по воду, кликнув у слід і каже: «Принеси мені, будь ласка, і шматок хліба в своїй руці». Вона ж каже: «Так певно, як живе Господь, Бог твій, нема в мене нічого печеного, тільки пригорща муки в посудині та трошки олії у глечику. Оце назбираю трохи дров та повернувшись, приготую, що маю, собі та синові, а там з’їмо й помремо». Ілля ж їй: «Не журись, іди й зроби, як сказала; тільки наперед спечи мені коржика і принеси сюди, собі ж і синові приготуєш опісля. Так бо говорить Господь, Бог Ізраїля: "Посуд з мукою не опорожниться, глечик з олією не опустіє аж до того дня, коли Господь пошле дощ на землю”». Пішла вона й зробила, як сказав їй Ілля; і їла вона, він і її син довго. Посуд з мукою не опорожнювався, глечик з олією не вичерпувався, за словом, яке Господь сказав через Іллю.
//

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 146(145), 6в-7. 8-9а. 9вг-10 (П.: пор. 1)

Хай душа славить Бога – Творця свого.

6. Що вірність береже повіки,
7. що пригнобленному чинить правосуддя,
що дає хліб голодним.
Господь визволяє в’язнів.
    
8. Господь відкриває сліпим очі,
Господь випростовує похилих,
Господь праведників любить.
9. Господь захожих захищає.
  
Підтримує сироту й удову, –
дорогу ж нечестивих відвертає.
10. Господь буде царем повіки,
твій Бог, Сіоне, по всі роди.

Друге читання
Євр 9, 24-28

Читання з Послання до євреїв

Христос увійшов не в рукотворну святиню, яка відображала істинну, але в саме небо, щоб тепер з’явитися перед Божим обличчям за нас. І не для того, аби багато разів приносити себе, як первосвященик, входячи щороку до святині з чужою кров’ю, – у такому випадку від створення світу Він мав би багато разів страждати. Тепер же Він з’явився один раз наприкінці віків, щоб своєю жертвою виявити гріх. І так, як призначено людям один раз померти, а потім суд, так і Христос: один раз приніс себе, аби понести гріхи багатьох; другий же раз Він з’явиться не задля гріха, а тим, які очікують Його на спасіння.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Мт 5, 3

Алілуя, алілуя, алілуя

Блаженні убогі духом,
бо їхнє Царство Небесне.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мк 12, 38-44 (довше) або 41-44 (коротше)

Читання святого Євангелія від Марка

Того часу Ісус казав у навчанні своєму: «Стережіться книжників, які люблять проходжуватися в довгих шатах, приймати вітання на майданах, перші місця в синагогах та почесні місця на бенкетах; які поглинають доми вдовиць, але довго напоказ моляться, – вони дістануть суворіший присуд!» Сівши напроти скарбниці, Він дивився, як люди кидають мідяки до скарбниці. Численні багатії вкидали чимало. І підійшла одна бідна вдова, і вкинула дві лепти, тобто кодрант. І, покликавши своїх учнів, Він сказав їм: «Воістину кажу вам, що ця бідна вдова вкинула більше за всіх тих, які кидали тут до скарбниці, бо всі кидали з надлишку, а вона дала зі своєї убогості все, що мала, весь свій прожиток».

Слово Господнє

або коротше:

Читання святого Євангелія від Марка

Сівши напроти скарбниці, Ісус дивився, як люди кидають мідяки до скарбниці. Численні багатії вкидали чимало. І підійшла одна бідна вдова, і вкинула дві лепти, тобто кодрант. І, покликавши своїх учнів, Він сказав їм: «Воістину кажу вам, що ця бідна вдова вкинула більше за всіх тих, які кидали тут до скарбниці, бо всі кидали з надлишку, а вона дала зі своєї убогості все, що мала, весь свій прожиток».

Слово Господнє

Переглядів 2 153
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 листопада 1987р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні вас закликаю, щоб кожен із вас вирішив, що знову повністю віддасть Мені все. Тільки так і Я зможу жертвувати кожного з вас Богові. Дорогі діти, знайте, що люблю вас безмірно і що кожного з вас хочу для Себе. Але Бог дав усім свободу, яку Я з любов’ю поважаю, і схиляюсь у Своїй покорі вашій свободі. Хочу, щоб ви, дорогі діти, допомогли здійснити все те, що Бог задумав у цій парафії. Якщо не молитиметеся, не зможете відкрити Моєї любові й планів, які Бог має для цієї парафії й для кожного особисто. Моліться, щоб сатана не притягнув вас своєю гординею та фальшивою силою. Я з вами і хочу, щоб ви Мені вірили, що люблю вас. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 186
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (26)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)