Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на свято свв. Апостолів Филипа і Якова Молодшого (РКЦ)

Літургійні читання на свято свв. Апостолів Филипа і Якова Молодшого (РКЦ)

  • 03 травня 2018, 00:30

Римо-католицький календар

Свято свв. Апостолів Филипа і Якова Молодшого

Перше читання
1 Кор 15, 1-8

Читання з Першого послання святого Павла Апостола до корінтян

Пригадую вам, брати, Євангелію, яку я вам проповідував, яку ви і прийняли, в якій і стоїте. Нею ви також спасаєтеся, коли держите її такою, як я вам проповідував; інакше ви увірували надармо.
Я бо вам передав найперше те, що й сам прийняв був: що Христос умер за наші гріхи згідно з Писанням; що був похований, що воскрес третього дня за Писанням; що з’явився Кифі, потім Дванадцятьом; опісля ж з’явився він більш, як п’ятистам братів разом, більшіст яких живе й досі, деякі ж померли. Опісля з’явився Якову, згодом усім Апостолам. А наостанку всіх, немов якомусь недоносові, з’явивсь і мені.

//

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 19 (18), 2-3. 4-5

По всьому світу голос їх лунає

Небеса оповідають славу Божу,  *
і діло рук його проголошує твердь небесна.
День дневі передає слово,  *
ніч ночі об’являє вістку.

То не слова, не мова,  *
яких би голосу не було чути:
по всій землі залунав їх звук,  +
на край світу – їхні слова.  *
На них він розіп’яв намет для сонця.

Спів перед Євангелієм

Алілуя, алілуя, алілуя

Я путь, істина і життя;
Филипе, хто Мене бачив, той бачив Отця.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Йн 14, 6-14

Слова Євангелія від святого Йоана

Ісус промовив до Томи: «Я – путь, істина і життя! Ніхто не приходить до Отця, як тільки через мене. Якщо б ви мене пізнали, то й Отця мого пізнали б. Відтепер знаєте його і бачили».
А Филип йому: «Господи, покажи нам Отця, і вистачить для нас».
«Скільки часу я з вами, – каже Ісус до нього, – а ти мене не знаєш, Филипе? Хто мене бачив, той бачив Отця, Як же ти говориш: „Покажи нам Отця?” Невже не віруєш, що я в Отці, а Отець у мені? Слова, які проказую до вас, не від себе проказую. Отець, який перебуває в мені, – він творить діла. Тож вірте мені, що я в Отці, й Отець у мені. А коли ні, то з-за самих діл вірте.
Істинно, істинно говорю вам: Хто в мене вірує, той так само діла робитиме, що їх я роблю. А й більші від них робитиме, – бо я вже йду до Отця мого. І все, що попросите в моє ім’я, те вчиню, щоб Отець у Сині прославився. Вчиню, коли будь-що проситимете в моє ім’я».

Слово Господнє

Переглядів 1 786
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2
"Дорогі діти, Мої слова прості, але наповнені материнською любов’ю й турботою. Діти Мої, щораз більше над вами збираються тіні темряви та обману, але Я вас закликаю до світла й правди – Я вас закликаю до Свого Сина.  Лише Він може переобразити відчай і страждання на мир та ясність, лише Він може дати надію в найглибших болях. Мій Син  - життя світу. Чим більше Його пізнаєте, чим більше наблизитеся до Нього, тим більше будете Його любити, бо Мій Син є любов’ю. Любов змінює все, чинить прекрасним і те, що вам без любові здається беззмістовне. Тому вам знову говорю, що маєте багато любити, якщо хочете духовно зростати. Знаю, апостоли Моєї любові, що не завжди легко, але, діти Мої, і болючі дороги є дорогами, які ведуть до духовного росту, віри й Мого Сина. Діти Мої, моліться, думайте про Мого Сина. У всіх моментах дня підносьте свою душу до Нього, а я позбираю ваші молитви, як квіти з найкращого саду, і подарую їх Своєму Синові. Будьте правдивими апостолами Моєї любові, поширюйте всім любов Мого Сина, будьте садами найкращих квітів. Допоможіть молитвою своїм пастирям, щоб могли бути духовними отцями, наповненими любов’ю до всіх людей. Дякую вам”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)