Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на вівторок ІV звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на вівторок ІV звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 30 січня 2018, 14:32

Римо-католицький календар

Вівторок ІV звичайного тижня, рік ІІ

Перше читання
2 Сам 18, 9-10. 14б. 24-25а. 32– 19,3

Читання з Другої Книги Самуїла

Тими днями опинився Авесалом перед Давидовими слугами. Був Авесалом верхи на мулі, а мул увійшов під густі гілляки великого дуба: голова його зачепилася за дуба, й він повис між небом і землею, а мул, що був під ним, пішов собі далі. Коли побачив це якийсь чоловік, то доніс Йоаву: «Слухай, бачив я Авесалома, повис на дубі». І взяв Йоав до руки три стріли й всадив їх у серце Авесалома, який ще живий висів на дубі. Давид сидів між обома ворітьми, вартовий же вийшов на дах воріт, що над муром; він підвів очі й побачив, що біжить якийсь чоловік сам. Тоді вартовий крикнув і дав знати цареві. Тоді надходить кушій та й каже: «Нехай цар, мій пан, почує добру вістку. Господь визволив тебе з рук усіх, що повстали були проти тебе». І питає цар кушія: «Чи все гаразд із молодим Авесаломом?» Кушій відповів: «Нехай буде ворогам мого пана і царя, і всім, які повстають проти тебе, таке лихо, як цьому юнакові». Тоді зворушився цар і пішов до горниці над ворітьми, заплакав і так говорив, плачучи: «Сину мій Авесаломе, сину мій! Сину мій, Авесаломе! О, щоб я був умер замість тебе! Авесаломе, мій сину, сину мій!» Тим часом донесли Йоаву: «Слухай, цар плаче та сумує за Авесаломом!» І обернулась того дня перемога в жалобу всього народу, бо народ почув того дня, що цар уболіває над своїм сином.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 86 (85), 1-2. 3-4. 5-6 (П.: 1а)

Прихили вухо, почуй мене, Боже

Господи, прихили своє вухо і дай мені відповідь, +
бо я нужденний і вбогий. *
Збережи мою душу, бо я богобійний.
Спаси свого раба, мій Боже, – *
того, хто надіється на Тебе.

Помилуй мене, Господи, *
бо до Тебе весь день я волаю.
Розвесели душу раба свого, *
бо до Тебе, Господи, підношу я душу свою.

Адже Ти, Господи, добрий і прощаєш, *
Ти багатомилостивий до всіх, які до Тебе кличуть.
Господи, вислухай мою молитву *
і будь уважний до голосу мого благання.

Спів перед Євангелієм
Мт 8, 17

Алілуя, алілуя, алілуя

Христос узяв наші недуги
і поніс хвороби.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мк 5, 21-43

† Читання святого Євангелія від Марка

Того часу, як Ісус переплив човном знову на другий бік, зібрався великий натовп довкола Нього, і Він перебував біля моря. Прийшов один зі старших синагоги на ім’я Яір і, побачивши Його, впав Йому до ніг і дуже просив Його, кажучи: «Донечка моя помирає. Прийди і поклади на неї руки, щоб видужала й жила!» І Він пішов з ним. За Ним ішов великий натовп і тіснив Його. А жінка, яка страждала від кровотечі дванадцять років та багато натерпілася від численних лікарів, – витратила все своє майно й жодного полегшення не мала, але стало їй ще гірше, – почувши про Ісуса, підійшла в натовпі ззаду й доторкнулася до Його одягу. Вона говорила: «Якщо лише доторкнуся до Його одягу, – одужаю!» І враз припинилася її кровотеча, і вона відчула в тілі, що видужала від хвороби. Тієї ж миті Ісус відчув у собі, що сила вийшла з Нього. Обернувшись до натовпу, Він запитав: «Хто доторкнувся до Мого одягу?» А Його учні говорили Йому: «Ти ж бачиш, що натовп Тебе тіснить, і запитуєш: "Хто доторкнувся до Мене?”» І оглядався, щоби побачити ту, яка це зробила. А жінка злякалася і тремтіла, знаючи, що сталося з нею; прийшла і впала перед Ним, і сказала Йому всю правду. Він же промовив до неї: «Дочко, віра твоя спасла тебе! Іди з миром і будь здоровою від своєї недуги». Коли Він ще говорив, прийшли від старшого синагоги та й сказали: «Донька твоя померла, навіщо ще турбувати Вчителя?» Ісус, почувши сказані слова, говорить старшому синагоги: «Не бійся, тільки вір!» І Він не дозволив, щоби з Ним хтось пішов, за винятком Петра, Якова та Йоана – брата Якового. Вони прийшли в дім старшого синагоги, і Він побачив метушню та тих, які дуже плакали й голосили. Увійшовши, сказав їм: «Чому ви метушитеся й плачете? Дитина не померла, а спить!» І почали насміхатися з Нього. Він же, випровадивши всіх, взяв батька й матір дитини та тих, хто був з Ним, і ввійшов туди, де лежала дитина. І, взявши дитину за руку, промовив до неї: «Таліта кум» – що в перекладі означає: «Дівчино, кажу тобі, встань!» І вмить підвелася дівчина й почала ходити, бо мала дванадцять років. І жахнулися всі відразу від великого потрясіння. Та Він суворо наказав їм, щоб ніхто не довідався про це. І звелів дати їй поїсти.

Слово Господнє

Переглядів 2 625
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 квітня 1995., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні закликаю вас до любові. Дітоньки, без любові не можете жити ані з Богом, ані з братами. Тому вас усіх закликаю відкрити свої серця Божій любові, яка є величезна й відкрита для кожного з вас. Із любові до людини Бог послав Мене до вас, щоб показати вам дорогу спасіння, дорогу любові. Якщо не любите найперше Бога, не зможете любити ні ближнього, ні того, кого ненавидите. Тому, дітоньки, моліться, і через молитву ви відкриєте любов. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)