Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на вівторок ІІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на вівторок ІІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 16 січня 2018, 10:59

Римо-католицький календар

Вівторок ІІ звичайного тижня, рік ІІ

Перше читання
1Сам 16, 1-13

Читання з Першої Книги Самуїла

Тими днями Господь сказав до Самуїла: «Доки ти будеш вболівати над Саулом, якого Я відкинув, щоб він не царював над Ізраїлем? Наповни ріг твій олією та йди в дорогу. Я пошлю тебе до Єссея, вифлеємця, бо Я наглянув собі царя між його синами». Самуїл сказав: «Як мені туди йти? Таж як Саул про це почує, вб’є мене!» Господь же мовив: «Візьмеш телицю з собою й скажеш: "Я прийшов принести жертву Господу”. Закличеш Єссея до жертви, й Я вкажу тобі, що ти маєш робити: помажеш мені того, кого Я тобі вкажу». І вчинив Самуїл, що Господь велів. А як прийшов у Вифлеєм, міські старші, стривожені, вийшли йому назустріч й питають: «Чи твої відвідини віщують нам добро?» Той відповів: «Добро! Я прийшов принести жертву Господу. Очистіться й ходіть зі мною на жертву». І він очистив Єссея і його синів та й закликав їх до жертви. Коли ж прийшли, й він побачив Еліява, подумав сам у собі: «Це певне перед Господом Його помазаник!» Але Господь сказав до Самуїла: «Не вважай на його вид та на його високий стан, Я його відкинув. Господь бо не дивиться так, як чоловік: чоловік дивиться на лице, Господь же дивиться на серце». Тоді Єссей прикликав Авінадава й привів його перед Самуїла, та цей сказав: «І цього не вибрав Господь». Потім Єссей привів Шамму, та він сказав: «І цього не вибрав Господь». Отак Єссей привів сім своїх синів до Самуїла, та Самуїл сказав до Єссея: «І цих Господь не вибрав». Тоді Самуїл спитав Єссея: «Чи це всі твої хлопці?» Той відповів: «Є ще найменший, та він пасе вівці». І велів Самуїл Єссеєві: «Пошли за ним, бо ми не сядемо, поки не прийде сюди». Послав він за ним, і привели його. Був же він русявий, гарноокий, вродливий з виду. І повелів Господь: «Устань, помаж, це він». Узяв Самуїл ріг з олією й помазав його посеред його братів. І Дух Господній зійшов на Давида з того дня й на майбутнє. Самуїл же рушив і пішов у Раму.
//

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 89(88), 20. 21-22. 27-28 (П.: пор. 21а)

Своїм слугою Я обрав Давида

Колись Ти сказав у видінні своїм праведним, – *
Ти промовив:
«Я поклав допомогу на сильному, *
Я звеличив вибранця з народу.

Я знайшов Давида, раба свого, *
і помазав його своїм святим єлеєм.
Йому Моя рука допоможе, *
його зміцнить Моє рамено».

Він закличе до Мене: *
«Ти – мій Отець, мій Бог, скеля мого спасіння!»
І Я зроблю його первородним, *
вищим за царів світу.

Спів перед Євангелієм
Пор. Еф. 1, 17-18

Алілуя, алілуя, алілуя

Отець Господа нашого Ісуса Христа
нехай просвітить очі нашого серця,
щоб ми знали, якою є надія нашого покликання.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мк 2, 23-28

† Читання святого Євангелія від Марка

Як проходив Ісус у суботу через засіяні ниви, Його учні почали на ходу зривати колоски. А фарисеї казали Йому: «Поглянь, чому вони роблять у суботу те, чого не годиться?» А Він каже їм: «Чи ви ніколи не читали, що зробив Давид, коли мав потребу, бо ж зголоднів сам і ті, котрі були з ним? Коли увійшов до Божого дому – за первосвященика Авіятара – і хліби покладання, які не можна було їсти нікому, крім священиків, сам їв і дав тим, котрі з ним були?» І сказав їм: «Суботу встановлено для людини, а не людину для суботи, тому Син Людський є Володарем і суботи».

Слово Господнє

Переглядів 2 316
Додати коментар

Послання Богородиці, 5 червня 1986р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні закликаю вас, щоб ви вирішили, чи хочете здійснювати послання, які вам даю.Бажаю, щоб ви були ревні в проживанні та поширенні послань. Особливо, дорогі діти, хочу, щоб ви всі були відблиском Ісуса, що буде світити цьому невіруючому світу, який крокує в темряві. Хочу, щоб ви всі були світлом для всіх і щоб у світлі свідчили. Дорогі діти, ви не покликані до темряви, а ви покликані до світла. Тому будьте світлом своїм життям. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 186
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (26)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)