Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на суботу ХІХ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на суботу ХІХ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 19 серпня 2017, 00:30

Римо-католицький календар

Субота ХІХ звичайного тижня, рік І

Перше читання
ІсНав 24, 14-29

Читання з Книги Ісуса Навина

Ісус зібрав усі коліна Ізраїля в Сихемі. Тоді промовив до всього народу:
«Бійтесь Господа й служіть Йому щиро та вірно й усуньте геть богів, яким ваші батьки служили по тім боці ріки та в Єгипті, і служіть Господеві. Коли ж вам не любо служити Господеві, то вибирайте собі сьогодні, кому хочете служити: чи богам, яким служили батьки ваші по той бік ріки, чи богам аморіїв, у землі яких ви живете; я ж і мій дім служитимемо Господеві».
І відповів народ: «Ні! Не буде того, щоб ми покинули Господа, щоб служити богам іншим. Бо Господь – Бог наш; Він вивів нас і батьків наших з Єгипетської землі, з дому неволі, і створив перед нашими очима ці великі чудеса й оберігав нас усюди в дорозі, що нею ми ходили, й між усіма народами, що через них ми проходили. Господь прогнав перед нами всі народи й аморіїв, що жили в цій землі. Тож і ми служитимемо Господеві, бо Він – Бог наш».
Ісус сказав до народу: «Не можете ви служити Господеві і чужим богам, бо Він – святий Бог, Бог ревнивий; не простить вам ваших переступів і гріхів ваших. Як покинете Господа й служитимете богам чужоземним, Він відвернеться від вас, і після того, як був до вас добрий, наведе на вас лихо й вигубить вас».
Народ же відказав Ісусові: «Ні! Ми таки Господеві будемо служити!» Тоді Ісус сказав до народу: «Ви свідки проти себе самих, що вибрали для себе служити Господеві».
Вони ж сказали: «Так, ми свідки». «Тому викиньте геть богів чужоземних, що між вами й прихиліть ваше серце до Господа, Бога Ізраїля». І мовив народ до Ісуса: «Ми будемо служити Господу, Богу нашому, й голосу Його слухатися».
І уклав Ісус того дня союз із народом і дав йому в Сихемі закон та право. І написав він ці слова в книзі закону Божого, і взяв великий камінь, та й поставив його під дубом, що був при святині Господній. І Ісус промовив до всього народу: «Оцей камінь буде свідком проти нас, бо він чув усі слова, що Господь до нас говорив; тож нехай буде свідком проти вас, щоб ви не зрікались Господа, Бога вашого». Після того відпустив Ісус народ, кожного в свій наділ.
По цих подіях помер Ісус Навин, слуга Господній, маючи віку сто десять років.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 16(15), 1-2а і 5. 7-8. 11 (П.: пор. 5а)

Бог є моїм спадком і моїм талантом

Бережи мене, о Боже, бо я до Тебе прибігаю. *
Я кажу Господеві:”Ти – мій Господь”.
Господь – частка моєї спадщини й моєї чаші: *
Ти держиш мою долю.

Благословляю Господа, що дав мені пораду, *
що й уночі навчає мене моє серце.
Господь – передо мною завжди; *
тому що Він у мене по правиці, не захитаюсь.

Ти мені стежку життя покажеш, *
повноту радощів, що в Тебе;
блаженство вічне *
по Твоїй правиці.

Спів перед Євангелієм
Пор. Мт 11, 25

Алілуя, алілуя, алілуя

Прославляю Тебе, Отче, господи неба й землі,
що таємниці царства відкрив немовлятам.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 19, 13-15

+ Слова Євангелія від святого Матея

Приведено до Ісуса дітей, щоб Він, поклавши на них руки, помолився. Учні ж боронили їм. Ісус сказав їм: «Пустіть дітей! Не бороніть їм приходити до Мене, бо таких Царство Небесне». І поклавши на них руки, пішов звідти.

Слово Господнє

Переглядів 2 382
Додати коментар

Послання Богородиці, 3 квітня 1986р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Хочу вас закликати проживати Службу Божу. Є багато вас, які відчули красу Служби Божої, а є й ті, хто приходить неохоче. Я вибрала вас, дорогі діти, й Ісус дає вам Свої благодаті у Службі Божій. Тому свідомо проживайте Службу Божу, і нехай буде для вас радісним прихід. Із любов’ю приходьте й приймайте Службу Божу. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)