Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на п’ятницю ХVІІІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на п’ятницю ХVІІІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 05 серпня 2016, 00:30

Перше читання
Наум 2, 1. 3; 3, 1-3. 6-7

Читання з Книги пророка Наума

Ось на горах ноги посла доброї новини, що мир оповіщає! Святкуй, о Юдо, твої свята, виконуй твої обітниці, бо Беліял не буде через тебе більше проходити, – він згинув цілковито. Бо Господь велич Якова відновить, як велич Ізраїля; адже грабіжники їх пограбували, знівечили їхнє віття виноградне. О, горе місту крові, повному брехні, грабіжницькому, – здирству кінця не видно! Ось чути ляскіт бича, чути, як гуркотять колеса, басують коні, скачуть колісниці. Летить кіннота, мечі блискають, вилискують ратища; сила силенна полеглих, купи мертвих, трупам немає краю, – всі спотикаються об трупи. Так говорить Господь Сил: «Жбурну на тебе брудом, Я тебе знеславлю і виставлю тебе на глум. І станеться: кожний, хто тебе побачить, втече від тебе й скаже: "Зруйнована Ніневія! Хто її пожаліє? Де мені для неї розрадників шукати?”».

Слово Боже


Псалом респонсорійний
Втор 32, 35вг-36аб. 39абвг. 41

Я, Бог, вбиваю, і Я оживляю.

День загибелі їхньої близько, *
недоля незабаром їх вразить.
Бо Господь судитиме народ свій *
і змилується над своїми рабами.

Дивіться отже, що Я, Я є Богом, *
і немає Бога, окрім Мене;
Я вбиваю і оживляю, *
завдаю ран і зціляю.

Я вигострю меч блискучий *
і візьму в свою руку справедливість.
Тож на Моїх ворогах помщуся *
і ненависникам своїм відплачу.


Спів перед Євангелієм
Мт 5, 10

Алілуя, алілуя, алілуя.

Блаженні переслідувані за правду,
бо їхнє Царство Небесне.

Алілуя, алілуя, алілуя.


Євангеліє
Мт 16, 24-28

† Читання святого Євангелія від Матея

Того часу Ісус сказав своїм учням: «Ко­ли хто хоче йти за Мною, нехай зре­четься самого себе, візьме свій хрест і йде за Мною. Бо коли хто хоче спасти свою ду­шу, той погубить її, а хто погу­бить свою душу заради Мене, той знайде її. Тому що яка користь людині, коли вона весь світ здобуде, а свою душу занапастить? Або що дасть лю­дина взамін за свою душу? Адже Син Людський має при­й­ти у славі свого Отця з ангелами своїми, і тоді Він віддасть кож­ному згідно з його ділами. Воістину кажу вам, що деякі з тих, котрі стоять тут, не зазнають смер­ті, доки не побачать Сина Люд­сько­го, що йде у своєму Царстві».

Слово Господнє

Переглядів 2 632
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 жовтня 2016 року
"Дорогі діти! Дух Святий посланий Небесним Отцем учинив мене матір’ю, Ісусовою  матір’ю, а тим самим і вашою матір’ю. Тому приходжу, аби вас вислухати, аби відкрити вам свої материнські руки, аби дати вам своє серце й аби закликати вас залишитися зі мною, бо з вершини хреста мій Син довірив вас мені. На жаль, багато моїх дітей не пізнало любові мого Сина, багато хто його не бажає пізнати. О, діти мої, наскільки погано чинять ті, які мали б бачити і пояснювати, щоб інші увірували. Тому ви, діти мої, апостоли мої, у тиші серця свого слухайте голос мого Сина, щоб ваше серце було Його притулком, щоб не було похмурим та сумним, але освітлене світлом мого Сина. Вірою шукайте надію, бо віра є життям душі. Знову вас закликаю – моліться. Моліться, аби ви віру жили в смиренні, духовному мирі й освітлені  світлом.  Діти мої, не намагайтеся відразу все зрозуміти, бо і я не всього розуміла, але любила й вірила в Божествені слова, котрі мій Син говорив, Він, Який був першим світлом і початком відкуплення. Апостоли моєї любові, ви, що молитеся, жертвуєтеся, любите, не судите, ви йдіть і поширюйте істину, слова мого Сина, Євангеліє, бо ви є живим євангелієм, ви промені світла мого Сина. Мій Син і я будемо з вами, будемо вас підбадьорювати і випробовувати. Діти мої, завжди просіть благословення від тих, і лише тих, чиї руки благословив мій Син, – від ваших пастирів. Дякую вам!”

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 652
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (35)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)