Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на п’ятницю ХІІІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на п’ятницю ХІІІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 01 липня 2016, 00:30

Перше читання 
Ам 8, 4-6. 9-12

Читання з Книги пророка Амоса

Слухайте це, ви, які були би раді бідного пожерти і вигубити вбогих краю, кажучи: «Коли мине той новий місяць, щоб нам продати хліб наш? І субота, щоб нам засіки відчинити, і, зменшивши міру й збільшивши ціну шекля, невірною вагою шахрувати? Щоб нам купити бідолах за гроші, вбогого за пару капців, продати висівки пшеничні?» «І станеться в той день, – слово Господа Бога, – Я сонцю заповім заходити опівдні, нашлю серед ясного дня пітьму на землю. Оберну ваші свята в смуток, усі ваші пісні в лемент. Я наведу на кожен стан вереття, на кожну голову – лисину. Наведу плач, немов по синові одинакові: так воно буде до кінця, немов гіркий день. Ось дні надходять, – слово Господа Бога, – і Я пошлю на землю голод; не голод за хлібом, не спрагу за водою, лише за слуханням слова Господнього. І вони будуть плентатись від моря і до моря, від півночі до сходу сонця будуть туди й сюди тинятися, шукаючи слова Господнього, але його не знайдуть».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 119 (118), 2 і 10. 20 і 30. 40 і 131

Хай Слово Боже буде нашим хлібом

Блаженні ті, які Його свідчення зберігають *
і шукають Його всім серцем.
Усім своїм серцем я Тебе шукаю: *
від Твоїх заповідей не дай відхилитись.

Моя душа знемагає, *
Твоїх присудів бажаючи повсякчасно.
Я обрав собі дорогу правди, – *
Твої присуди я поставив перед собою.

Ось, Твоїх заповідей забажав я. *
Оживи мене у своїй правді.
Я відкриваю свій рот і хапаю повітря, *
бо так заповідей Твоїх бажаю!

Спів перед Євангелієм
Мт 11, 28

Алілуя, алілуя, алілуя

Прийдіть до Мене, всі втомлені та обтяжені –
і Я вас облегшу!

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 9, 9-13

Читання святого Євангелія від Матея

Того часу, відходячи з Капернаума, Ісус запримітив чоловіка, який сидів на митниці, і котрий звався Матеєм, та й каже йому: «Іди за Мною!» Той підвівся і пішов слідом за Ним. І коли Він сидів при столі в домі, прийшло багато митників та грішників, і посідали вони з Ісусом та Його учнями. Побачивши це, фарисеї сказали Його учням: «Чому це ваш Учитель їсть з митниками та грішниками?» Він же, почувши, відповів: «Не здорові потребують лікаря, а хворі. Ідіть же й навчіться, що то значить: "хочу милосердя, а не жертви”, адже Я прийшов закликати не праведників, а грішників.

Слово Господнє

Переглядів 2 314
Додати коментар

Послання Богородиці, 2 жовтня 2014
Дорогі діти! Материнською любов'ю вас прошу: любіть одне одного. Нехай у ваших серцях буде так, як від самого початку хотів Мій Син: на першому місці - любов до Небесного Отця і до ближнього свого, понад усе земне. Дорогі Мої діти, хіба не розпізнаєте знаків часу? Хіба не розпізнаєте, що все те, що навколо вас, все, що відбувається, - тому що немає любові? Зрозумійте, що спасіння є в істинних цінностях. Прийміть міць Небесного Отця. Любіть Його і почитайте. Ідіть слідами Мого Сина. Ви, діти Мої, апостоли Мої дорогі, ви завжди знову збираєтеся біля Мене, тому що спраглі. Спраглі миру, любові та щастя. З Моїх рук напийтеся. Мої руки вам простягають Мого Сина, Який є джерелом чистої води. Він оживить вашу віру і очистить ваші серця, бо Мій Син любить чисті серця, а чисті серця люблять Мого Сина. Тільки чисті серця є смиренними й мають міцну віру. Таких сердець Я чекаю від вас, діти Мої. Мій Син сказав Мені, що Я Мати цілого світу. Вас, які Мене такою приймаєте, прошу, щоб Мені своїм життям, молитвою й жертвою помогли, щоб Мене всі Мої діти прийняли як Матір, щоб їх могла повести до джерела чистої води. Дякую вам! Дорогі Мої діти, коли вам ваші пастирі своїми благословенними руками простягають тіло Мого Сина, завжди в серці дякуйте Моєму Синові за жертву й за пастирів, яких вам завжди знову дає.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 836
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Травень 2024 (7)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)