Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на п’ятницю VIII звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на п’ятницю VIII звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 26 травня 2016, 20:27

 

Перше читання

1 Пт 4, 7-13

Читання з Першого Послання святого апостола Петра

Любі! Наблизився всьому кінець. Тому будьте мудрі й пильнуйте в молитвах! Насамперед майте щиру любов один до одного, бо любов покриває багато гріхів. Будьте гостинні один до одного – без нарікання; служіть один одному – кожний тим даром, якого одержав, наче добрі управителі різноманітної Божої благодаті. Коли хто говорить, – нехай говорить, як Божі слова; коли хто служить, – нехай служить, наче з сили, яку дає йому Бог, щоб у всьому прославлявся Бог через Ісуса Христа, якому слава і влада навіки-віків! Амінь. Любі! Не дивуйтеся вогневі, що трапляється вам для вашого випробування, – наче якомусь дивному випадкові; але радійте, що ви є учасниками Христового страждання, щоб і при з’явленні Його слави ви раділи та веселилися.

Слово Боже


Псалом респонсорійний

Пс 96 (95), 10. 11-12. 13

Господь приходить, щоб судити землю

Сповістіть між народами: «Господь воцарився!» *
Адже світ стоїть твердо, –
він не захитається. *
Він справедливо буде судити народи!

Нехай веселиться небо, *
нехай земля радіє!
Нехай збуриться море і все, що його наповняє. *
Нехай рівнина і все, що на ній, радіє!

Тоді радітимуть усі дерева в лісі перед обличчям Господа: *
бо Він йде – бо йде Він судити землю!
Він справедливо судитиме Всесвіт, *
і народи – за правдою своєю.


Спів перед Євангелієм

Йн 15, 16

Алілуя, алілуя, алілуя.

Я вибрав вас зі світу, щоб ви йшли та плід приносили,
і щоби плід ваш залишався.

Алілуя, алілуя, алілуя.


Євангеліє

Мк 11, 11-26

Читання святого Євангелія від Марка

Після урочистого привітання натовпом Ісус увійшов у Єрусалим – до храму. Оглянув усе. Та оскільки була вже пізня година, Він пішов з Дванадцятьма до Витанії. Наступного дня, як вони вийшли з Витанії, Він зголоднів. І, побачивши здалека смоківницю, вкриту листям, Він підійшов: може, щось знайде на ній. Але, наблизившись до неї, Він нічого не знайшов, окрім листя, бо не була ще пора на смокви. Озвався і промовив Він до смоківниці: «Хай з тебе ніколи більше ніхто плоду не їсть!» І чули те Його учні. І вони прийшли в Єрусалим. А ввійшовши до храму, Він почав виганяти тих, які продавали й купували в храмі, поперекидав столи міняльників грошей і сидіння тих, які продавали голубів, та не дозволяв, щоб носили речі через храм. І Він навчав їх, кажучи їм: «Хіба не написано, що дім Мій назветься домом молитви для всіх народів? А ви його зробили печерою розбійників!» І почули про це книжники та первосвященики, і шукали нагоди, як би то Його погубити, але боялися, бо весь народ захоплювався Його вченням. А як ставало пізно, вони виходили за межі міста. Проходячи вранці, вони побачили смоківницю, яка вся аж від кореня всохла. І, згадавши, Петро каже Йому: «Вчителю, дивися: смоківниця, яку Ти прокляв, усохла!» У відповідь Ісус промовив до них: «Майте віру Божу! Воістину кажу вам, що коли хто цій горі скаже: "Зрушся і кинься в море” – і не буде сумніватися у своєму серці, але буде вірити, що станеться згідно зі сказаним, – то так і буде йому. Тому Я кажу вам: Все, про що молитесь і просите, – вірте, що одержите, і сповниться вам. І коли ви стоїте на молитві, прощайте, коли маєте щось проти когось, щоб і ваш Отець Небесний простив вам ваші провини. Коли ж ви не прощаєте, то й ваш Отець Небесний не прощатиме вам ваших провин.

Слово Господнє

Переглядів 2 530
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 березня 1998., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні закликаю вас до посту й відречень. Дітоньки, зречіться того, що перешкоджає вам бути ближчими до Ісуса. В особливий спосіб Я закликаю вас: моліться, бо тільки молитвою зумієте подолати свою волю та відкрити Божу Волю й у найменших речах. Своїм щоденним життям, дітоньки, ви станете прикладом і свідчитимете, чи живете для Ісуса, чи проти Нього і Його Волі. Дітоньки, хочу, щоб ви стали апостолами любові. За любов’ю, дітоньки, вас розпізнають як Моїх. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 538
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (29)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)