Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на суботу V Великоднього тижня (РКЦ)

Літургійні читання на суботу V Великоднього тижня (РКЦ)

  • 29 квітня 2016, 18:00

 

Перше читання

Ді 16, 1-10

Читання з Діянь Апостолів

         Павло прибув у Дербу і Лістру. А був там один учень, Тимотей на ім’я, син однієї жінки, віруючої юдейки, а батька грека. Він мав добру славу між братами Лістри й Іконії. Павло хотів узяти його з собою і, взявши, обрізав із-за юдеїв, що були в тих місцях; усі бо знали, що його батько був грек.. Якже проходили через міста, передавали їм, щоб берегти ті постанови, що їх були схвалили апостоли і старші в Єрусалимі. Отак Церкви утверджувались у вірі й росли числом щоденно.

         Вони пройшли через Фригію і Галатський край, а Дух Святий заборонив їм звіщати слово в Азії. Дійшовши до Місії, вони пробували пройти в Вітинію, та Дух Ісуса їм того не дозволив, і, пройшовши Місію, прибули до Троади. Аж тут з’явилось Павлові вночі видіння: один македонець стоїть і, благаючи його, каже: «Перейди в Македонію і допоможи нам». Як тільки він побачив це видіння, ми зараз же старались вирушити в Македонію, зрозумівши, що Бог нас покликав звіщати їм Євангелію.

         Слово Боже


Псалом респонсорійний

Пс 100(99), 1-2. 3. 4аб-5 (П.: пор. 1)

Нехай земля вся славить свого Бога.
або: Алілуя.

Ликуйте перед Господом, уся земле!  *
Служіте Господеві з радістю!
Увійдіть перед Його обличчя  *
веселі!          

Знайте, що Господь, то Він – Бог;  *
Він створив нас.
Ми Йому належимо.  *
Його народ ми й вівці Його пасовиська.        

Увійдіть із подякою в Його ворота,  *
в Його двори з хвалою;
Бо добрий Господь, +
повіки Його милість  *
і по всі роди Його вірність.


Спів перед Євангелієм

Кл 3, 1

Алілуя, алілуя, алілуя.

А коли ви з Христом воскресли,
то шукайте того горішнього,
де Христос перебуває, сівши по правиці Бога.

Алілуя, алілуя, алілуя.


Євангеліє

Йн 15, 18-21

+ Слова Євангелія від святого Йоана

Ісус сказав до своїх учнів:
   «Якщо ненавидить вас світ – то  знайте: Мене він ще перед вами зненавидів. Були б ви від світу, то світ би своє любив. А що ви не від світу, бо Я вибрав вас від світу, ось тому й ненавидить вас світ.

         Згадайте слово, що його був Я вам вирік: „Слуга не більший від пана свого”. Переслідували Мене – переслідуватимуть і вас. А слово моє зберігали – зберігатимуть і ваше. Та все те робитимуть вам за моє ім’я, не знають бо Того, хто послав Мене».

         Cлово Господнє

Переглядів 2 913
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 березня 2016 року
Дорогі діти! Мій прихід до вас є для вас даром Небесного Отця. Приходжу через Його любов, щоб допомогти вам знайти шлях до правди, знайти шлях до мого Сина. Приходжу, щоб підтвердити вам правду. Хочу нагадати вам слова мого Сина. Він промовляв слова спасіння для цілого світу, слова любові для всіх, любов, яку довів Своєю жертвою. Але й сьогодні багато моїх дітей Його не знають, не хочуть Його пізнати, є байдужими. Через їхню байдужість моє серце боляче страждає. Мій Син завжди був в Отці. Народжуючись на землі, приніс Боже, а від мене прийняв людське. З Ним поміж нас прийшло слово. З Ним прийшло світло світу, яке проникає в серця. Освічує їх і наповнює їх любов’ю й утішенням. Діти мої, мого Сина можуть бачити всі ті, які Його люблять, бо Його Обличчя видно в душах, сповнених любов’ю до Нього. Тому, діти мої, апостоли мої, послухайте мене. Залиште марноту й егоїзм. Не живіть лише для земного й матеріального. Любіть мого Сина й чиніть так, щоб інші бачили Його Обличчя через вашу любов до Нього. Я допоможу вам щонайбільше Його пізнати. Буду вам про Нього говорити. Дякую вам.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)