Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на четвер І звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на четвер І звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 14 січня 2016, 00:30

Перше читання

1Сам 4, 1-11

Читання з Першої Книги Самуїла

Сталося тими днями, що вибрались філістимляни на Ізраїля війною, й ізраїльтяни виступили на війну проти філістимлян та й отаборились при Евен-Езері; а філістимляни отаборились під Афеком. Філістимляни вишикувались у бойовий лад проти Ізраїля; бій був запеклий, розбили Ізраїля філістимляни, і з війська полягло на полі битви до чотирьох тисяч чоловік. Як же повернувся люд у табір, старші Ізраїля сказали: «Чому Господь побив нас сьогодні перед філістимлянами? Візьмімо із Шіло ковчег Господнього союзу, щоб ішов посеред нас і спас нас із рук ворогів наших!» Народ послав у Шіло, й взяли вони звідти ковчег Господа Сил, що перебуває на херувимах. Обидва сини Елі, Хофні й Пінхас, супроводжували ковчег Божий. Як же прибув ковчег Господній у табір, увесь Ізраїль зняв такий великий крик, що аж земля стряслася. Коли ж почули філістимляни голосний гомін той, то спитали: «Що то за крик голосний та великий у таборі єврейськім?» І як дізнались, що то ковчег Господній прибув у табір, злякались, бо говорили: «Бог прибув у табір!» І сказали: «Горе нам, бо так ще досі не бувало. Горе нам! Хто нас урятує з руки цього могутнього Бога, що побив єгиптян усякими карами в пустині! Кріпіться й покажіть себе мужами, філістимлянами, коли не хочете зробитися єврейськими рабами, як вони були вашими! Будьте, отже, мужами, і до бою!» Вдарили філістимляни, і було Ізраїля розбито. І побігли кожен до свого намету. Була то вельми велика поразка, полягло Ізраїля тридцять тисяч піхотинців. І ковчег Божий було взято у полон, й обидва сини Елі, Хофні і Пінхас, померли.

Слово Боже


Псалом респонсорійний
Пс 44(43)

Спаси нас, Боже, з милості своєї

Ти відкинув нас і засоромив, *
і вже не виходиш з нашими військами.
Ти довів нас до втечі перед ворогом, *
а наші ненависники грабували для себе.

Ти виставив нас на глузування перед нашими сусідами, *
на наругу й посміховисько тим, хто довкола.
Ти зробив так, що ми стали притчею між народами, *
щоб між народами на нас головами кивали.

Встань, чому спиш, Господи? *
Підіймись, не відкинь назавжди!
Чому ховаєш своє обличчя, *
не пам’ятаєш про нашу недолю і утиски наші?

 

Спів перед Євангелієм
Мт 4, 23

Алілуя, алілуя, алілуя
Ісус проповідував Євангеліє Царства
та зцілював всяку хворобу в народі.
Алілуя, алілуя, алілуя

 

Євангеліє
Мк 1, 40-45

† Читання святого Євангелія від Марка

У той час приходить до Ісуса прокажений, благає Його і, впавши на коліна, каже Йому: «Якщо хочеш, Ти можеш очистити мене!» Змилосердившись, Він простягнув руку, доторкнувся до нього та й каже йому: «Хочу, – стань чистим!» І вмить зійшла з нього проказа, і він очистився. Суворо попередивши, відразу відіслав його, наказавши: «Дивись же, нікому нічого не кажи, але піди й покажися священикові та принеси за своє очищення те, що велів Мойсей, – їм на свідчення!» А той, вийшовши, почав багато розповідати й розголошувати про ту справу, тож більше не міг Він відкрито ввійти у місто, але перебував поза містом, у безлюдних місцях, та до Нього приходили звідусіль.

Слово Господнє

Переглядів 2 463
Додати коментар

Послання Богородиці з Меджугор'я, 29 березня 1984р.
Дорогі діти! Бажаю цього вечора наголосити, щоб ви були витривалими у випробуванні. Зважте, як іще сьогодні терпить Спаситель за людські гріхи. Нехай ваше терпіння буде жертвою для Бога. Дякую, що ви відповіли на мій заклик!

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 548
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)