Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на свято Святого сімейства (РКЦ)

Літургійні читання на свято Святого сімейства (РКЦ)

  • 27 грудня 2015, 00:30

Святого сімейства:Ісуса, Марії та Йосифа

Перше читання
Сир 3, 2-6. 12-14

Читання з Книги Сираха

Господь звеличив батька у дітях, і право матері на синах закріпив. Хто шанує батька, той гріхів збувається і їх уникне, і його щоденна молитва буде вислухана. Хто звеличує матір свою, той немов скарби збирає. Хто шанує батька, той матиме втіху в дітях, і в день своєї молитви буде вислуханий. Хто звеличує батька – довго житиме; хто Господу слухняний – матір свою заспокоїть. Дитино, допомагай твоєму батькові в старості і не засмучуй його за життя; і коли його розум ослабне, будь поблажливим; не зневажай його тоді, коли ти – повносилий. Бо добродійство батькові не буде забуте: воно принесе прощення гріхів і дім твій відновить.

 Слово Боже

Або:

Перше читання
1 Сам 1, 20-22. 24-28

Читання з Першої Книги Самуїла

Анна, зачавши, у свій час породила сина й назвала його ім’ям Самуїл, бо, мовляла, – я його випросила в Господа. Раз, коли чоловік Елкана рушив з усією своєю родиною, щоб принести Господу щорічну жертву й виконати обіт, Анна не пішла, кажучи своєму чоловікові: «Не піду, покіль не відлучиться хлопець; тоді я приведу його, й він побачить обличчя Господнє й там зостанеться назавжди». А коли відлучила його від груді, взяла його з собою в дорогу разом із бичком трилітнім, з однією міркою муки й бурдюком вина, та й привела його в дім Господній, у Шіло. Хлопець же був іще собі маленький. І було заколено бичка, а хлопця приведено до Елі, і Анна сказала: «Прошу тебе, мій пане! Так правда, як ти живий, я та жінка, що тут стояла біля тебе, молившись до Господа. Про це хлоп’ятко я молилась, і Господь дав мені те, що я просила в Нього. За те ж я й віддаю його Господу: по весь свій вік буде відданий Господу!»  І поклонилися там Господу.

Слово Боже

 

Псалом респонсорійний
Пс 128 (127)

Благословенний, хто боїться Бога.

Блаженний кожний, хто Господа боїться, *
хто Його дорогами ходить.
Ти плоди своїх рук споживати будеш. *
Щасливий ти – і буде тобі добре.

Твоя дружина – як родюча лоза виноградна *
при стінах твого дому.
Твої сини – наче нові оливкові галузки *
навколо твого столу:

Ось такою благословенною буде людина, яка Господа боїться. *
Нехай поблагословить тебе Господь із Сіону,
щоби ти бачив добробут Єрусалима *
в усі дні життя свого.

Або:

Псалом респонсорійний
Пс 84, 2-3. 5-6. 9-10

Щастя зазнаєм в домі Твоїм, Боже

Які любі Твої оселі, Господи сил! *
Моя душа знемагає і лине до дворів Господніх,
моє серце і моє тіло *
радіють живим Богом.

Блаженні ті, які живуть у Твоєму домі: *
вони славитимуть Тебе повіки.
Блаженна людина, сила якої в Тобі, Боже, *
а в неї у серці – дороги до Тебе.

Господи, Боже сил, почуй мою молитву. *
Прислухайся, Боже Якова!
О Боже, Ти – щит наш, *
поглянь і подивися на обличчя помазаника свого.

 

Друге читання
Кол 3, 12-21

Читання з Послання святого апостола Павла до колосян

Брати! Зодягніться, як обрані Богом, святі й улюблені, у щире милосердя, доброту, покірність, лагідність, довготерпіння, терплячи і прощаючи одне одному, коли хто проти кого має якусь скаргу. Як Христос простив вам, так само й ви робіть. А понад усе – любов; вона – узи досконалості. Нехай панує у ваших серцях мир Христа, до якого ви і були покликані в одному тілі, й будьте вдячні. Слово Христове нехай перебуває у вас щедро, в усякій мудрості. Навчайте і напоумляйте одні одних псалмами, гімнами, духовними піснями, з вдячністю співаючи Богові у своїх серцях. І все, що тільки робите, – словом або ділом, – усе робіть в Ім’я Господа Ісуса, дякуючи через Нього Богові Отцеві. Дружини, слухайтеся своїх чоловіків, як личить у Господі. Чоловіки, любіть дружин і не будьте суворі до них. Діти, слухайтеся батьків у всьому, бо це до вподоби Господу. Батьки, не дратуйте ваших дітей, щоб не занепадали духом.

Слово Боже

 

Або:

Друге читання
1 Йн 3, 1-2. 21-24

Читання з Першого Послання святого апостола Йоана

Улюблені! Подивіться, яку любов дав нам Отець, щоб ми звалися Божими дітьми! І ними ми є. Тому світ нас не знає, бо Його не пізнав. Улюблені! Тепер ми Божі діти, але ще не виявилося, що будемо. Зна­ємо, що коли Він з’явиться, ми бу­демо подібні до Нього, адже по­ба­чи­мо Його таким, який Він є. Улюблені, коли наше серце не звинувачує нас, то маємо смі­ли­вість перед Богом, і чого тільки попросимо, одер­жимо від Нього, оскільки зберігаємо Його заповіді й робимо те, що Йому до впо­доби. І це Його заповідь, щоб ми по­ві­рили в Ім’я Його Сина Ісуса Хри­ста, і любили одне одного, по заповіді, яку Він нам дав. А хто зберігає Його заповіді, той у Ньому перебуває, а Він – у ньо­му, а що Він у нас перебуває, дізнаємося по Духу, якого Він нам дав.

Слово Боже

 

Спів перед Євангелієм
Кол 3, 15а. 16а

Алілуя, алілуя, алілуя
Нехай панує у ваших серцях мир Христовий,
слово Христове нехай перебуває у вас щедро.
Алілуя, алілуя, алілуя

 

Або:

 

Спів перед Євангелієм
Пор. Діян 16, 14б

Алілуя, алілуя, алілуя
Господи, відкрий нам серце,
щоб ми сприйняли слово Твого Сина.
Алілуя, алілуя, алілуя

 

Євангеліє
Лк 2, 22-40

† Читання святого Євангелія від Луки

Коли, згідно із Законом Мойсея, минули дні їхнього очищення, то Ісусові батьки принесли Його до Єрусалима, щоби поставити перед Господом, як то записано в Господньому Законі: «Кожне немовля чоловічої статі, яке є первородним, назветься святим для Господа». І щоб скласти жертву, згідно зі сказаним у Законі Господнім, – дві горлиці або два молодих голуби. В Єрусалимі був один чоловік на ім’я Симеон, муж праведний й побожний, який очікував утіхи Ізраїля, і Святий Дух був на ньому. І було йому обіцяно Духом Святим, що він не побачить смерті, доки не побачить Христа Господнього. І привів його Дух до храму. Коли батьки внесли Немовля Ісуса, щоби зробити з Ним за законним звичаєм, він узяв Його на руки, віддав хвалу Богові та й сказав: «Нині відпускаєш свого раба, Владико, згідно зі своїм словом, у мирі, бо мої очі побачили Твоє спасіння, яке Ти приготовив перед обличчям усіх народів: Світло для об’явлення язичникам і славу Твого народу – Ізраїля!» І Його батько та мати дивувалися тим, що говорилося про Нього. А Симеон поблагословив їх і сказав Марії, Його матері: «Ось, Цей поставлений на падіння і на піднесення багатьох в Ізраїлі, як знак протиріччя; і тобі самій меч прошиє душу, щоб відкрилися думки багатьох сердець!» І була тут Анна – пророчиця, дочка Фануїла з роду Асира; вона дожила до глибокої старості, а з чоловіком прожила сім років від дівоцтва свого; вдова вісімдесяти чотирьох років, яка не відходила від храму, служачи вдень і вночі постом та молитвами. Прийшовши в той час, вона прославляла Господа і говорила про Нього всім, хто чекав на викуплення Єрусалима. А як виконали все за Законом Господнім, вони повернулися до Галілеї, до свого міста Назарета. Дитина ж росла й міцніла, сповнюючись мудрості, й благодать Божа була на Ній.

Слово Господнє

 

Або:

Євангеліє
Лк 2, 41-52

† Читання святого Євангелія від Луки

Ісусові батьки щороку ходили в Єрусалим на свято Пасхи. І коли виповнилося Йому двана­дцять років, вони за звичаєм пі­шли на свято в Єрусалим. А як закінчилися дні свята, вони поверталися, а Хлопець Ісус за­­ли­шився в Єрусалимі; та не знали того Його батьки. Вони думали, що Він десь у натовпі. Пройшли день дороги і ста­ли шукати Його поміж родичами та знайомими; і, не знайшовши, вони повер­нулися до Єрусалима й тут шукали Його. І сталося, що через три дні зна­й­шли Його в храмі; Він сидів серед учителів, слухав їх та розпитував. Усі, які слухали, дивувалися з Його розуму та відповідей. Побачивши Його, вони здиву­валися; і мати Його сказала Йому: «Ди­тино, чому Ти нам таке вчинив? Ось Твій батько і я, страж­даючи, шу­­­кали Тебе». А Він відповів їм: «Чому ж ви шу­кали Мене? Хіба ви не знали, що Мені треба бути при справах Мого Отця?» Та вони не зрозуміли тих слів, які Він їм сказав. І пішов Він з ними, і прибув у Назарет, і слухався їх. А Його мати зберігала всі ті слова у своєму серці. А Ісус зростав мудрістю, віком та благодаттю – в Бога і в людей.

Слово Господнє

Переглядів 3 006
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 липня 2017 року, через візіонерку Мір’яну
"Дорогі діти! Дякую вам, що відповідаєте на мої заклики і що збираєтеся тут, біля  мене, своєї Небесної Матері. Знаю, що ви думаєте про мене з любов'ю та надією. І я відчуваю любов до всіх вас, як її відчуває і мій улюблений Син, Котрий у Своїй милосердній любові завжди посилає мене знову до вас. Він, Який був людиною, Який був і є Богом, Єдиний і Триєдиний, і Він, Який страждав заради вас тілом і душею, Він, Який став Хлібом, щоб живити ваші душі і так спасати їх. Діти мої, вчу вас, як бути достойними Його любові, щоби спрямувати свої думки до Нього, щоб жити Моїм Сином. Апостоли моєї любові, огортаю вас своїм покровом, бо як Мати хочу захистити вас. Прошу вас: моліться за весь світ. Моє Серце страждає, гріхи множаться, є їх занадто багато, але з допомогою вас, котрі є смиренні, скромні й сповнені любові, скриті і святі, моє Серце переможе. Любіть мого Сина понад усе і через Нього - увесь світ. Ніколи не забувайте, що кожен ваш брат носить у собі щось дорогоцінне - душу. Тому, діти мої, любіть усіх тих, хто не знає мого Сина, щоб через молитву і любов, яка виходить із молитви, стали кращими, щоб добро могло перемогти в них, щоб душі спаслися і мали життя вічне. Апостоли мої, діти мої, мій Син сказав вам: любіть один одного. Нехай це буде записано у ваших серцях, і з молитвою старайтеся жити цю любов. Дякую вам".

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 362
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (23)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)