Пірнути в глибину життя, посвяченого Богу

  • 09 лютого 2016, 20:21

Пірнути в глибину життя, посвяченого БогуСвятою Месою 2 лютого 2016 року, під час Урочистості Срітення Господнього, закінчився в Церкві Рік богопосвяченого життя. Дорогі наші богопосвячені брати і сестри, хочемо разом із Вами згадати і подякувати за всі ласки й дари, прийняті в цьому році. Яким для Вас був цей рік, проголошений у Церкві Роком посвяченого Богові життя? Що Господь зробив конкретно для Вас у цьому році? За що з пережитого цьогоріч Ви хотіли б подякувати Богові?

"Боже, дякую Тобі за те, що нас так багато, а Ти пам’ятаєш про кожного з нас!”

Пірнути в глибину життя, посвяченого БогуО.Едуард CSSR, Білорусь: "Рік богопосвяченого життя можна порівняти з кладкою, по якій ми підходимо до річки. Всі знають, що річка – це таке місце, де можна приємно провести час, можливо, згадати якісь особливо щасливі моменти життя, а може, навіть і заглянути у підводний світ, який вирує життям. А кладка нам у цьому тільки допомагає: на ній можна посидіти, опустивши ноги у воду, насолоджуючись сонячними променями, або, лежачи на ній, перенестися спогадами в прекрасні хвилини дитинства. Проголошення Року посвяченого Богові життя стало для мене такою кладкою, на якій можна не лише прилягти і згадати, але з якою можна пірнути в глибину життя, посвяченого Богові!

Приємно згадати всі спільні ініціативи, які виходили у цьому році від ченців нашої країни (Білорусь), але особливо – поява Конференції Монахинь і Монахів Білорусі. Це те, що є конкретним результатом і плодом минулого року для нашого майбутнього. Думаючи про Рік посвяченого Богові життя як про той, що вже завершується, необхідно згадати всіх, відважних і вірних, завдяки яким стали можливі ці конкретні ініціативи. Їхній приклад пережиття свого покликання, їхні ініціативи та праці тільки підтверджують глибину дару чернецтва у Церкві. Боже, дякую Тобі за те, що нас так багато, а Ти пам’ятаєш про кожного з нас!”

"…це є джерелом великої надії, величезного спонукання, бо поки існують люди, які відповідають: «Пошли мене, це я тут, Боже», – то все, що ми робимо, все, про що молимося, – служіння Богові, ми бачимо , що це цілком у Його руках і справа ця має своє продовження…”

О. Йозеф SJ, Чехія: "Якщо дивитися на цей рік звичайним, мирським поглядом, то це був рік, який приніс цілком зрозумілі питання та виклики, що виникають у процесі вирішення проблем, пов’язаних із конкретним життям у монастирі. У цьому сенсі рік не був чимось особливим. Що стосується роботи, це був черговий рік служіння в Церкві.

Великим даром для мене і для всієї провінції стало складання перших обітниць у вересні 2015 року трьома молодими людьми, а також те, що ще один кандидат вступив до новіціяту. Декілька років не було нікого, хто б вступив до нас і зважився стати на шлях посвяченого Богові життя. Або не приходили зовсім, або приходили як кандидати, яких неможливо було прийняти. Були й такі, які пішли під час новіціяту. А потім людина відчуває себе, як свята Єлизавета, у якої не могло бути дітей, або як мати Самуїла. Людина молиться до Господа і питає: «Що я зробив не так? Чому немає благословення? » І такий стан приводить людину до печалі, до втрати надії, до відчаю або до чогось подібного. Але той момент, коли прийшли ці троє, які склали свої обітниці, і той, що розпочав новіціят у Рік посвяченого Богові життя, став великим заохоченням для інших, бо це великий дар Божий. Покликання дає тільки Бог, ніхто інший. Його неможливо симулювати або змусити. Це вільний Божий дар, а також і свобода даної людини сказати Богові: «Так, це я тут. Пошли мене».

Звичайно, це є джерелом великої надії, величезного спонукання, бо поки існують люди, які відповідають: «Пошли мене, це я тут, Боже», – то все, що ми робимо, все, про що молимося, – служіння Богові, ми бачимо , що це цілком у Його руках і справа ця має своє продовження. Простіше кажучи, ми – «не бездітні».

Це дар, який отримувала наша єзуїтська провінція. Це дар, за який я особисто дуже вдячний.

Можна сказати, що нічим іншим цей рік не відрізнявся, хоча правда є і в тому, що не тільки прийшли нові люди, а й ніхто з моїх братів не помер. Сприймаю це як Божу благодать, що нас не тільки не зменшилося, а навпаки, зросло. Я дякую за це Богові."

Переглядів 3 891
Додати коментар

Щорічне послання Богородиці, Цариці миру, візіонерці Мір’яні Солдо, 18 березня 2022
Візіонерка Мір’яна Солдо мала щоденні об’явлення від 24 червня 1981 року до 25 грудня 1982 року. На останньому щоденному об’явленні Богородиця, довіривши Мір’яні десяту таємницю, сказала, що буде ще їй являтися раз на рік – 18 березня. Так було протягом усіх цих років. Об’явлення почалося о 13:34 і тривало до 13:40. 

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 505
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (28)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)