Боже милосердя очима богопосвяченних

  • 01 січня 2016, 23:51

Боже милосердя очима богопосвяченнихПро що вам говорять слова з Євангелія – «Будьте милосердні, як і Отець ваш милосердний» (Лк. 6:36)?  Як Ви проживаєте Боже милосердя в богопосвяченому житті і як самі можете бути милосердним?

1) Розпочався Рік милосердя. Сьогодні Церква звертає нашу увагу на те, щоб ми роздумували над щедрістю милосердя. Потреба в цьому велика, бо весь світ спраглий любові й прощення.

«Будьте милосердні, як і Отець ваш милосердний» (Лк. 6:36). Розважаючи над цією фразою з Євангелія від Луки, мені спадає на гадку думка про те, який великий наш Бог. Адже милосердя, що походить від любові, є найпрекраснішою і піднесеною рисою Бога.

Вияв милосердя завжди є виявом любові. Бути милосердним, значить учитися в Того, Хто є Милосердям. Дивлячись на Божу справу спасіння, я бачу, наскільки турботливий наш милосердний Батько, скільки всього Він робить для блага людини, і можу вчитися в Нього.

Ми, християни, покликані наслідувати Небесного Отця. І саме хрест та Голгота здатні навчити мене милосердю. Споглядання Хреста і усвідомлення своїх хрестів учить мене бути милосердним. Якщо людина стане здатною з’єднувати свої власні хрести з Хрестом Ісуса, то навчиться бути милосердною.

Я бажаю вам, щоб цей час, який Господь дає нам як вияв милосердя, був добре використаним часом.

О. Петер

2) Ці слова є для мене закликом освідомити любов Отця. Він – милосердний до мене. Знаючи, що я є Його улюбленим сином, нехай навіть і не завжди Йому вірним, я завжди можу впасти в Його відкриті обійми. Це – ніжні, співчутливі обійми, які показують, як неустанно Він бажає мене любити, повторювати, наскільки я Йому дорогий.

Цими відносинами Отець учить мене ставитися до людей так само, як Він: мати доброзичливе і відкрите серце для ближнього. Як і Отець, Який перебуває в благодаті, мати щире, співчутливе серце, здатне бути ніжним, милосердним, терпеливим і таким, що вміє пробачати.

 У щоденній молитві я проживаю особисту зустріч із моїм Отцем, набуваю досвіду Його ніжної любові, яка промовляє до мене відповідно до моїх потреб. Затим я стараюся дозволити Божій любові стати присутньою в моїй спільноті, розділяючи її зі своїми братами.

Це для мене радісна вістка про те, що Бог любить і прагне прийняти кожного з нас таким, яким він є. Бог хоче змінити життя кожної людини простим способом: люблячи її.

Я можу бути милосердним до інших, проголошуючи Божу істину словом і показуючи її ділами любові; здійснюючи щодо ближніх прості маленькі справи з великою любов’ю так, як казав Ісус: «Бо Я голодував, і ви дали Мені їсти; мав спрагу, і ви Мене напоїли… усе, що ви зробили одному з Моїх братів найменших – ви Мені зробили» (Мт. 25, 35; 40).

 

Отець Петер, МС (Конгрегація Місіонерів Милосердя)

 

Взято з газети Світло Марії
Переглядів 4 305
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 липня 2012., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні закликаю вас до добра. Будьте носіями миру й доброти для цього світу. Просіть Бога, щоб дав вам силу, щоб у вашому серці та житті панувала надія та радість від того, що ви Божі діти й носії Його надії для цього світу. Цей світ не має радості в серці та не має майбутнього, бо не відкрив серця на Бога, Котрий є вашим спасінням. Дякую, що прийняли Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 567
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)