Меджугор'є - місце молитви, миру»Актуальні теми»Із Меджуґор’я до Фатіми»Папа Франциск: Син під люблячим поглядом Матері

Папа Франциск: Син під люблячим поглядом Матері

  • 06 травня 2017, 21:34

 

Папа Франциск: Син під люблячим поглядом МатеріЩоб зрозуміти Папу Франциска, його дії і духовні наміри, потрібно найперше зрозуміти його стосунки з Марією. Так починається анотація до книги «Папа Франциск. Марія. Думки про Божу Матір». На обкладинці книги Понтифік стоїть біля статуї Марії з великим букетом квітів, торкаючись Її ніг. За словами кардинала Комастрі, Святіший Отець виражає своє ставлення до Марії дуже просто – після кожної своєї поїздки він приносить квіти до базиліки Санта Марія Маджоре (італ. Santa Maria Maggiore) в Римі та як син розказує про себе своїй Матері.

Відомий, як Папа глибоко пов’язаний із Марією духовно, Франциск здивував світ. Навіть найбільш критично настроєні ЗМІ у захваті від нього. Журнал «The Rolling Stone» назвав його «крутим Папою», а журнал «Time» – Людиною року.

Папа Франциск був обраний на свій пост 13 березня 2013 року. Після свого обрання в посланні до кардинала Патріарха Лісабона він попросив посвятити свій понтифікат Фатімській Божій Матері, і єпископи Португалії здійснили його бажання 13 травня того ж року.

Під час першої своєї проповіді 17 травня 2013 року, після молитви «Ангел Господній», Понтифік говорив про Боже Милосердя, згадуючи про те, як 1992 року в Буенос-Айрес була привезена статуя Божої Матері Фатімської.

13 жовтня 2015 року, перед початком Папської ради щодо Нової євангелізації і Року віри, Папа попросив привезти статую Божої Матері Фатімської з каплиці об’явлень. Усім нам знайомий образ, де Фатімська Божа Мати являється дітям-пастушкам, які стоять на колінах. Адже справжня євангелізація, за словами Папи Франциска, – це євангелізація на колінах.

13 жовтня 2013 року Папа організував дні, посвячені Марії. Разом зі спеціально запрошеними Ватиканом представниками головних марійних санктуаріїв і місць паломництв, в тому числі і представників меджуґорської парафії, Понтифік провів акт посвяти Матері Божої Фатімській. Статуя Божої Матері Фатімської стояла на тому місці, де було здійснено замах на Папу Івана-Павла ІІ. «О Маріє, дай нам відчути Твій Материнський погляд», – так звучало його послання того дня.

Можна сказати, що Папа Франциск – це Понтифік, який завжди знаходиться під поглядом Марії, він знає його, як ніхто інший, і знає саме як погляд своєї Матері: « Погляд! Який важливий він! Часто один лише погляд промовляє про те, чого слова не можуть або не насмілюються висловити. Погляд Марії повний любові, ніжності і милосердя, він звернений на кожного з нас, як на свою дитину. І як Вона дивиться? Вона дивиться на нас як Матір, повна ніжності, милосердя і любові. Так вона дивилася і на Свого Сина в найрізноманітніші хвилини Його життя. У радісні і світлі, у скорботні і славні, як ми споглядаємо Її в таємницях Розарію, сповнену любові. Коли ми стомлені і засмучені, коли ми хилимося під тягарем проблем, тоді ми дивимося на Марію і відчуваємо Її погляд, який говорить нашому серцю: «Будь сміливішим, моє дитя, я тут і я тебе захищаю».

Погляд Марії спрямований і на Ісуса, Якого Вона носила у Своєму лоні, споглядала під хрестом. Вона каже нам: «Дивися на Мого Сина, постійно тримай свій погляд на Ньому, слухай Його, говори з Ним. Він дивиться на тебе з любов’ю. Не бійся. Він навчить тебе слідувати за Ним і свідчити про Нього».

 

 

Взято з газети Світло Марії
Переглядів 3 478
Додати коментар

Щорічне послання Богородиці, 25 червня 2021 року, через візіонерку Іванку
Під час останнього щоденного об’явлення, 7 травня 1985 року, Богородиця відкрила Іванці останню  – десяту  – таємницю й сказала, що протягом усього життя Іванки буде їй об’являтися раз на рік – у річницю об’явлень. Так сталося й цього року. Об’явлення тривало 5 хвилин (18:41 -18:46), у цей час Іванка була в себе вдома. Під час об’явлення була присутня тільки сім'я Іванки. Після об’явлення візіонерка Іванка сказала: «Богородиця дала нам таке послання: "Дітоньки, потребую ваших молитов. Моліться, моліться, моліться".

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)