Запрошені Царицею Миру

  • 31 травня 2024, 22:28
23-25 квітня цього року в Меджуґор'ї відбулися Дні Литви, у яких узяли участь майже 200 литовських паломників із різних куточків Литви. Величезна радість переповнила наші серця, коли частинка цієї країни приїхала до Меджуґор’я.
Ідея організації Днів Литви виникла близько року тому, коли після щорічного організованого спільнотою «Світло Марії» семінару посту, молитви й тиші кілька ентузіастів відчули бажання запросити якомога більше співвітчизників на це місце благодаті. Представники Радіо Марії вирішили запросити до «Посольства Небес» – Меджуґор’я, на хвилях Радіо Марії провести спеціальну програму на тему Меджуґор’я: «Діти мої, моліться». Записи Радіо Марія, а також свідчення учасників можна почути тут https://www.marijosradijas.lt/laidos-mobile/krikscioniskas-dvasingumas-mobile/274458-kelione-su-marija.html. Можливо, ви чули, що Радіо Марія – теж плід Меджуґор’я?
Діва Марія і наша Матір, Цариця Миру, сказала, що жодна людина не приїжджає до Меджуґор’я випадково, Вона запрошує кожного особисто. Ми особливо раді, що наші дорогі пастирі відгукнулися на це особисте запрошення. Ми вдячні, що нас очолювали ‘ супроводжували архієпископи, Каунаський єпископ Кястутіс Кевалас і Шяуляйський єпископ Євген Бартуліс. Їхня молитва, присутність і турбота відчинили ворота Небес ще ширше, як і наші серця. Нас також супроводжували священники, чиє служіння (слухання сповіді, допомога з перекладом тощо) було дуже цінною частиною програми Днів Литви в Меджуґор’ї. Ми хочемо порадіти, що покликання деяких приїжджих священників до священства було також плодом їхнього відвідування Меджуґор’я («Ви пізнаєте їх за плодами їхніми» Мт. 7, 16).
Ті паломники, які приїхали раніше, мали змогу трохи погуляти Меджуґор’єм, почути історію життя Патріка та Ненсі, що приїхали сюди з Канади тридцять років тому, та основну ідею їхнього свідчення – віддати належне священникам за те, що вони віддають свої життя за нас і що тільки їхніми руками відчиняються Небесні ворота під час святої сповіді, а також те, що життя посланнями Цариці Марії творить чудеса в нас і навколо нас.
У перший день загальної програми Литовських днів у Меджуґор’ї нас зустріла Тереза Ґажійова, засновниця спільноти «Світло Марії», яка розповіла про те, як у цьому маленькому селі розпочалася історія об’явлень Діви Марії в Боснії та Герцеговині. Тереза представила п’ять важливих практик у Школі Богородиці, до яких ми всі закликані: Розарій, щоденне читання Святого Письма, Св. Меса, піст на хлібі та воді в середу та п’ятницю і щомісячна сповідь. Тереза також розповіла про те, що Діва Марія, яка представляє себе Царицею Миру на цій землі, в одному зі Своїх послань (14 листопада 2009 р.) сказала: «Те, що Я розпочала у Фатімі, Я завершу у Меджуґор’ї – Моє Серце затріумфує». Ці слова особливо актуальні для нас у сучасному суспільно-політичному контексті й уселяють надію, знаючи, що у Фатімі Діва Марія говорила про Росію і просила посвятити її Своєму Непорочному Серцю.
Литовців тепло зустрів і привітав настоятель парафії в Меджуґор’ї о. Звонімир Павічіч. Під час Св. Меси нас зустрів архієпископ Альдо Каваллі, апостольський візитатор із Ватикану в Меджуґор’ї, який виголосив проповідь. Він підкреслив, що Меджуґор’є – це місце благодаті, і Богородиця супроводжує нас у молитві, центром якої є Євхаристія. Після обіду всі паломники піднялися на гору об’явлень, що зветься Подбрдо, і, повернувшись, долучилися разом з іншими паломниками з усього світу до вечірньої молитовної програми в церкві Св. Якова, під час якої в часі молитви скорботної частини Розарію, перед початком Св. Меси, кожен мав нагоду в тиші відкрити своє серце та привітати Царицю Миру (час об’явлення).
У другий і третій дні перебування Литви в Меджуґор’ї мали унікальну нагоду й дар почути лекцію отця Любо Куртовича, у якій він ділився різними думками. Ми читаємо його тексти щомісяця в газеті «Світло Марії», тож було великою радістю почути й побачити священника, який розмовляє просто до серця.
Сильний дощ вніс корективи в нашу програму, тож на другий день ми вирушили до спільноти «Ченаколо», де почули надихаючі історії про зміну життя та змогли переконатися, що «для Бога немає нічого неможливого» (сестра Ельвіра). Спільнота «Ченаколо», заснована 1983 року, стала ніжною відповіддю Бога на крик розпачу молодих людей – утомлених, розчарованих, без надії, залежних від наркотиків, але таких, що шукають радості та істинного сенсу життя.
В останній день програми ми також почули про значення Хресної дороги, про те, що Діва Марія пропонує нам співпрацювати: жертвувати різні труднощі, переживання та наші особисті хрести, поєднавши їх зі стражданнями Ісуса, і особливо молитися в Її намірах. Ми піднялися на гору Кріжавац, де можна було почути литовські молитви, присвятили наші молитви за Мир в Україні та Литві, історія незалежності яких, як наголосив архієпископ Кястутіс Кевалас, свідчить про чудеса, сотворені Богом для нашого народу.
«Хрест – знак перемоги, з цим знаком ти переможеш!»
Ми покликані не втрачати дарів, отримані з Небес, і продовжувати жити посланнями Марії, жити паломництвом, несучи послання Меджуґор’я туди, де ми перебуваємо. Марія запрошує нас створювати малі молитовні групи, бо «де двоє або троє зібрані в моє ім'я, там я серед них» (Мт. 18:20), і в такий спосіб молитися за мир, бо «піст і молитва може зупинити навіть війни» (Послання від 6 серпня 1982 р.).
Я дуже сподіваюся, що Литовські дні в Меджуґор’ї стали чудовим початком у поновленні здійснення намірів і планів, які Бог має в спасінні всього світу через Діву Марію в Литві, і також вірю, що ми зможемо зустрітися на Днях Меджуґор’я і в наступному році!
Дякую за те, що ви були простягнутими руками Марії та відгукнулися на Її заклик.
Переглядів 178
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 січня 2011., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні Я з вами, і дивлюся на вас, і благословляю, і не втрачаю надії, що цей світ переміниться на добро, і мир запанує в серцях людей. Радість запанує у світі, бо ви відкрилися Моєму заклику та Божій любові. Святий Дух перемінює багатьох тих, які сказалиТАК. Тому хочу вам сказати: дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 307 369
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Липень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Липень 2024 (36)
Червень 2024 (58)
Травень 2024 (64)
Квітень 2024 (38)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)