Оновлена людина

  • 04 червня 2023, 21:12
З 21 до 26 травня 2023 року в Меджуґор’ї відбувся семінар молитви, посту й тиші з учасниками з Литви, Латвії, України та Росії. Гарний досвід єдності та спільної радості в молитві, пості та тиші – чудова нагода запросити Бога до нас таких, якими ми є. Щодня були лекції від парафіяльного священника, під час яких можна було поміркувати й заглибитися в те, що нас може зміцнити на шляху до святості. Нам усім потрібен час із Богом, щоб наповнити свої духовні ріки. Поділимося враженнями, темами та плодами семінару.
Піст
Піст на хлібі та воді передбачає насамперед постити серцем, закликати Ісуса у своє серце, піст зміцнює і допомагає прийняти те, що важко для нас. Піст дає можливість усвідомити, що є хліб наш насущний.
Свідчення учасників семінару:
“Я хочу сказати, як мені сподобався піст. Ніколи не думала, що полюблю піст, тому що я вчителька, у мене нервова робота. Я заїдаю свої проблеми й думала, що не витримаю піст. Ми їли всі разом, потроху, не поспішаючи. Я думала про те, як цей хліб пройшов шлях від зернятка до хліба, як багато людської праці вкладено було. Виявилося, що мені так легко постити, сама дивуюся, але обов’язково має бути молитва. Хочу засвідчити, що немає нічого неможливого, коли ти в колі людей, які моляться за тебе і разом із тобою, молитва і піст сумісні”.
“У Святому Письмі ми читали цими днями: «Я в них, а Ти – в Мені». В обід мені прийшли слова про те, що хліб святий, бо Небесний Отець його створив, Його руки святі, і зерно є святе. Мене не покидала думка, що хліб святий”.
Тиша
На пості важливо бути в тиші з Ісусом і, якщо виникають слова, важливо усвідомлювати, які мої слова, звідки виходять. Тиша дає можливість бути уважним до себе та інших, усвідомлювати своє місце, де я зараз, і приймати те, що не подобається.
Молитва
Для молитви нам потрібен час і простір, проста молитва від серця, подивитися, що заважає молитися, які перешкоди є, на час молитви залишати свої страхи.
Бути подібними до Марії
Учитися у Марії, як бути справжніми християнами, – бути уважними, помічати Божі справи, помічати, що необхідно людям. Не бути байдужим, а бути чутливим до Божої волі.
Свідчення учасників семінару:
“Головне з семінару – це бути уважною, як Марія, до Бога й до людей. Згадую рядки з повісті “Пурпурові вітрила”: “Якщо душа людини бажає дива, зроби їй це диво, якщо ти в змозі. Нова душа буде в неї і нова в тебе”. І мені тепер зрозуміло, як це можна зробити. Нам потрібен Бог, а також людині потрібна людина, щоб проявити цю любов. Кожна людина – це дар, ми різні, у кожного свій малюнок душі, і так красиво, коли це духовне мереживо сплітається воєдино”.
“Найголовніша інтенція – це інтенція Марії – бути Її руками. Молилася, щоб моє серце стало схожим на серце Марії”.
Гріх
Гріх приходить, коли ми уникаємо відповідальності, важливо не забувати, хто ми. Коли людина скоїла гріх, гріх володіє людиною. Гріх існує тільки перед Богом, і тільки Бог може пробачити.
Сповідь
Важлива гігієна душі. І це те прекрасне, що може з вами трапитися.
Добре собі ставити запитання:
– Які мої стосунки з Богом?
– Які мої стосунки з іншими?
– Які мої стосунки із собою?
Дякуємо Господу за всі благодаті, які Він вилив на нас під час цих духовних вправ, дякуємо Марії за Її заступництво.
Переглядів 786
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 жовтня 1995., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні вас закликаю йти на природу, бо там ви зустрінете Бога-Творця. Дітоньки, сьогодні Я вас закликаю: дякуйте Богові за все, що Він вам дає. Дякуючи, ви відкриєте Всевишнього й усе добро, яке оточує вас. Дітоньки, Бог великий, і велика Його любов до всякого створіння. Тому моліться, щоб ви зрозуміли Божу любов і доброту. У доброті та любові Бога-Творця і Я з вами, як дар. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 680
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (36)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)