Меджугор'є - місце молитви, миру»Свідчення»О. МАРІНКО ШАКОТА ПРО МОНС. ХОЗЕРА: ВІДІЙШОВ У ВІЧНІСТЬ ДРУГ МЕДЖУҐОР’Є

О. МАРІНКО ШАКОТА ПРО МОНС. ХОЗЕРА: ВІДІЙШОВ У ВІЧНІСТЬ ДРУГ МЕДЖУҐОР’Є

  • 03 вересня 2021, 14:30
Нас покинув архієпископ Хенрік Хозер, апостольський візитатор у парафії Меджуґор’є. Ми втратили єпископа, який був нам справжнім батьком. Утратили дорогу людину, яка любила людей і яку любили люди. Його батьківську турботу й доброту могли щодня відчувати й ми – брати францисканці, що жили разом із ним, і паломники, які з ним зустрічалися. На перший погляд, він міг комусь здатися суворим, але насправді він був дуже доброю людиною.
Меджуґор’є втратило друга. Архієпископ Хозер полюбив Меджуґор’є від самого початку, коли в 2017 році приїхав сюди як Папський легат, особистий посланець Папи Франциска. Його слова «ми, меджуґорці», які він виголосив під час Меси на свято св. Якова в Ґаю, говорять про те, що він ідентифікував себе з цією парафією.
Він уважно аналізував пасторську діяльність у Меджуґор’ї та з великим зацікавленням досліджував феномен цього місця. На відміну від тих, хто шукав і підкреслював тільки його негативні прояви, архієпископ Хозер, будучи другом істини, умів помічати позитивні речі: повні сповідальні, христоцентричність меджуґорської духовності, велику кількість паломників, які шукають Бога, турботу й опіку, якою ми, францисканці, покріпляємо паломників у їхніх духовних потребах, а також працю парафіян щодо розміщення паломників у своїх будинках. І таким чином він робив великий внесок у формування позитивного іміджу та схвального сприйняття Меджуґор’я журналістами чи будь-ким іншим, хто намагався його оцінювати.
Архієпископ Хозер не обмежувався одним лише добрим словом щодо меджуґорської духовності – він нею жив: три рази на тиждень був на адорації, щоп’ятниці – брав участь у молитві перед Хрестом, щосереди й щоп’ятниці постив. Він дуже любив Богородицю та шукав Її заступництва.
Ми часто зустрічалися в його кабінеті, і він висловлював свою позицію щодо певних питань, але завжди вмів почути й іншу думку. Його великим бажанням було, щоб у Меджуґор’ї з’явилася каплиця постійної адорації та інші об’єкти, які служили б для пастирських цілей. Він навіть запросив архітекторів із Ватикану, із Польщі, – щоб вони сформулювали свої пропозиції. На жаль, пандемія коронавірусу порушила плани.
Особисто досвідчивши в 2018 році красу Младіфесту та після того, як в 2019 році Папа Франциск дозволив організовані паломництва в Меджуґор’є, він запросив на Младіфест кардиналів і єпископів, щоб і вони досвідчили духовність Меджуґор’я, а молодь отримала можливість – через присутність пастирів – досвідчити повноту Церкви.
Уперше приїхавши до Меджуґор’я в 2017 році як Папський легат, він відразу ж виявив бажання піти на Гору явлінь і зміг на неї піднятися, не дивлячись на нездужання через перенесену малярію. Хоча візіонери не підпадали під його компетенцію, але він учинив по-людськи й поговорив із ними. Він хотів познайомитися з ними й почути їх голос та досвід. Для візіонерів це означало дуже багато. Так він своїм прикладом показав, як потрібно було в минулому і як треба в майбутньому ставитися до них.
Він дуже любив нашу меджуґорську францисканську спільноту, із радістю проводив час у нашій компанії, відзначав властиві нам спокій і радість. У нього було почуття гумору. Завдяки його простоті та скромності з ним було легко спілкуватися.
У висновку можу сказати тільки одне: спасибі Папі Франциску, що послав до нас в Медужґор’є архієпископа Хенріка Хозера – спочатку як особистого посланця, а відтак як апостольського візитатора!
Дякую архієпископові Хенріку Хозеру за все, що він зробив для Меджуґор’я! А зробив він дуже багато, і його внесок безцінний!


Переглядів 1 918
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 липня 2019 року, через візіонерку Мір’яну

"Дорогі діти, з волі Милосердного Отця Я давала вам і ще даватиму явні знаки Моєї материнської присутності. Діти Мої, це материнське бажання зцілення душ. Це бажання, щоб кожна Моя дитина мала правдиву віру, щоб пережила чудесний досвід, п'ючи з джерела Слова Мого Сина, Слова життя. Діти Мої, Мій Син Своєю любов’ю та жертвою приніс світло віри у світ. Він показав вам дорогу віри, бо, діти Мої,  віра підносить  біль і страждання. Правдива віра робить молитву чутливішою, чинить діла милосердя -  то розмову, то милостиню.
Ті  Мої діти, які мають віру, правдиву віру, щасливі, незважаючи  на все, бо проживають початок небесного щастя на землі. Тому, діти Мої, апостоли Моєї любові, закликаю вас дати приклад істинної віри, щоб приносили світло туди, де є темрява, щоб жили Моїм Сином.
Діти Мої, як Мати, вам говорю: не можете йти дорогою віри та слідувати за Моїм Сином без ваших пастирів. Моліться, щоб вони мали силу й любов вести вас. Нехай ваші молитви завжди будуть із ними. Дякую вам.”

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)