Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»Тереза Гажійова»Більше моліться, менше говоріть (Терезія Гажіова)

Більше моліться, менше говоріть (Терезія Гажіова)

  • 31 серпня 2018, 21:20

Більше моліться, менше говоріть (Терезія Гажіова)Діва Марія повторює нам, що зараз – час благодаті. «Сприятливого часу я вислухав тебе, і в день спасіння я допоміг тобі. Ось тепер - час сприятливий, ось тепер – день спасіння» (2 Кор. 6: 2), - читаємо ми у Святому Письмі. Це відбувається й там, де являється Марія. Ми віримо, що Діва Марія 37 років являється в Меджуґор'ї й нагадує нам про найважливіше послання – заклик до навернення.

При перших явліннях Богородиця сказала, що Бог посилає Її, щоб Вона допомогла нам і закликала людство до навернення в останній раз: «Я не важлива, Я прийшла, щоб привести вас до Ісуса».

Час благодаті – це завжди час рішення, відповідальності.

Ми теж є частиною благодатного часу й покликані до співпраці з Нею. Якщо ми почнемо щиро жити Її посланнями, почнеться й наш шлях навернення. Свідченням свого життя й ми можемо допомагати Діві Марії приводити інших до Ісуса.

Матір Божа – наш взірець і завжди надихає нас Своїм прикладом. Діва Марія проходить через Євангеліє нібито мовчки, але те мало, що Вона говорить, промовляє нам так багато!

Св.Франциск Асизький сказав: «Проповідуйте Євангеліє невпинно і, якщо потрібно, використовуйте слова».

На одній євангелізаційній зустрічі молитовних груп один священик, який мав говорити катехезу й свідчення, сказав мені: «Перед тим, як одну годину говоритиму людям, я буду молитися дві години». Його свідчення, слова, з якими він звертався до присутніх на зустрічі, мали величезну силу.

У сьогоднішньому посланні Марія закликає нас менше говорити, а більше молитися. Вона не сказала нам «не говорити нічого», але – «говорити менше». Наприклад, коли переживаємо щось важке, стільки говоримо про це другим, як нам є важко. Ми покликані менше говорити про це іншим, але більше молитися. А це значить, більше розповідати про це Богові. Або коли ми говоримо багато негативного про інших, як сильно це заражає зсередини й нас, і ближніх. Говорячи з Ісусом у молитві, ми вчимося говорити про інших добре так само, як це робив Він.

Молитва – це зустріч з Ісусом. Час, проведений із Ним, зробить безцінним усе, що буде слідувати опісля. Іноді Ісус молиться всю ніч. Коли важко, молиться ще більше. Він постійно з'єднаний з Отцем, відданий у Його руки.

Дозволити Богові вести нас шляхом навернення – це запрошення до іншої постави в молитві – стати подібним до Ісуса. Така молитва перемінює нас. Саме тоді ми перестаємо боротися своїми силами і дозволяємо Богові вести нас. Тоді ми відкриваємо серце й дозволяємо Божій любові змінювати нас. Тоді ми приймаємо рішення бути добрими людьми. Навернення в школі Діви Марії означає, що ми перестаємо робити зло і починаємо творити добро; що ми залишаємо гріхи, зло й наповнюємо своє життя на землі добрими ділами, приносимо багато добрих плодів.

Навернення, як учить нас Марія, подібне до зерна, яке, якщо помре, принесе плід у стократ. Це інтенсивна праця над собою, на полі свого серця. Якщо ми дозволяємо Богові вести нас шляхом навернення, Він показує нам, що необхідно міняти, і ми зростаємо в любові. Це процес і програма на все життя.

«Дітоньки, коли Бог є на першому місці, тоді у всьому, що робите, шукатимете Божу волю. Так для вас щоденне навернення стане легшим. Дорогі діти, зі смиренням шукайте, що у вашому серці не в порядку, і тоді зрозумієте, що потрібно робити. Навернення буде для вас щоденним завданням, яке чинитимете з радістю», –  сказала Цариця миру 25 квітня 1996 року.

На практиці це може виглядати й так: наприклад, якщо ми помітили, що нетерплячі, то великим плюсом буде вже сам факт того, що ми бачимо, що нам не вистачає терпеливості. Коли ми знову втратимо її, то скажемо Богові зі смиренням: «Я жалкую, прости, я хочу змінитися. Я знову приймаю рішення бути більш терпеливим і прошу: допоможи мені». Ми покликані йти вперед. Не важливо, скільки разів ми падаємо, а важливо, як швидко піднімаємося.

Сьогодні Діва Марія знову повторює нам Своє зізнання в любові, коли говорить: «Я з вами й люблю вас Моєю материнською любов'ю». І навіть якщо ми не бачимо Її, Вона бачить нас – свідчать візіонери.

Повірмо в Її словам і довірмо себе Її материнській любові. На любов відповідається любов’ю. «Хто любить Мене, той слово Моє берегтиме», – говорить Ісус. Хто любить Божу Матір, повірить Її словам, віддасть себе Їй і допоможе приводити інших до Ісуса.

Молитва

Отче Небесний, дякуємо Тобі, що дозволяєш Діві Марії приходити до нас за посередництвом Її явлінь.  Дякуємо Тобі за цей час благодаті, час Твоїх відвідин. Дякуємо Тобі за безліч чудесних навернень, зцілень, відповідей, покликань. Допоможи нам відкрити своє серце й почути Її заклик до навернення. Прийди, Божа любове, Ти єдина можеш пробудити в нас бажання змінюватися та ставати кращими, працювати над своїм особистим зверненням. Дозволяємо Тобі любити нас, міняй нас, надихай нас молитвою до зростання, до вмирання для себе і дарування свого життя іншим. Амінь.

Взято з газети Світло Марії

Переглядів 5 347
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 лютого 1993., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні вас благословляю Своїм Материнським благословенням і закликаю всіх вас до навернення. Хочу, щоб кожен із вас вирішив змінити життя та щоб кожен із вас більше працював у Церкві не словами, не думками, але прикладом, щоб ваше життя було радісним свідченням про Ісуса. Не можете сказати, що ви є наверненими, бо ваше життя має стати щоденним наверненням. Щоб ви зрозуміли, що маєте робити, дітоньки, моліться, –і Бог дасть вам пізнати, що конкретно маєте робити й у чому маєте перемінитись. Я з вами й беру всіх вас під Свій Покров. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)