Бачити все по-іншому (Терезія Ґажіова)

  • 03 червня 2017, 11:28

Бачити все по-іншому (Терезія Ґажіова)Заклик до навернення, відкриття серця, свідчення, проминаюче життя, бачити все по-іншому, і ви не одні… Стільки разів ми чули ці слова. Кожне речення дуже інтенсивне і глибоке. Один священик, даючи своє свідоцтво, розповідав про те, що в нього була проблема прийняти те, що Діва Марія у Своїх посланнях часто повторює одне й те саме і що Вона занадто проста. Замислившись над цим, він раптом згадав про те, як мама в дитинстві йому часто говорила: «Скільки разів я повинна тобі повторювати?» З тих пір при читанні послань Діви Марії кожне з них здавалося йому чимось новим і корисним, подібним до нагадувань його мами.

Ніщо з того, про що говорить нам Діва Марія, не зможе здійснитися без нашої співпраці і відкритого серця. Серце відкривається в молитві. Тільки любов відкриває серце. Іншої можливості не існує. У школі Марії вчимося невпинно просити про дар Божої любові.

Ми відкриваємо серце тому, кого ми любимо, кому довіряємо. Коли зустрічаємо людину, яку любимо, серце відкривається, радіє, довіряється. Так це відбувається і в стосунках із Богом. Марія є нашим прикладом. Вона повністю відкрита Богові та Його благодаті, тому Вона так часто закликає нас до молитви. Це є Її найчастішим посланням. Вона вчить нас молиться серцем.

«Дорогі діти! Сьогодні вас закликаю відповісти на мій заклик до молитви. Хочу, дорогі діти, щоб у цей час ви знайшли куток для особистої молитви. Я хочу вести вас до молитви серцем. Тільки так зрозумієте, що без молитви ваше життя є порожнім. Відкриєте сенс свого життя, коли відкриєте Бога в молитві. Тому, діточки, відкрийте двері свого серця, і ви зрозумієте, що молитва є радістю, без якої не можете жити» (25.7.1997).

Місце молитви – сімейний вівтар, найкрасивіше місце в наших оселях. Тут хрест, образ Діви Марії, Святе Письмо, Вервиця, освячена вода, квіти. Щодня нам необхідно бачити місце молитви, де на нас чекає Господь. Потребуємо часу для зустрічі з Ним в тиші серця, думок, очей, рук. Молитва – це внутрішня переміна, у якій бачимо все по-іншому і віднаходимо сенс життя. Молитва перемінює нас. Такий простий і такий сильний засіб. Молитва творить чудеса. Коли ми молимося, у нас більше терпеливості, смирення. Молитва заспокоює. Молитва живить нас. Вона живить любов, прагнення любити і це єдиний спосіб, як здобути  Небо. Наше навернення починається на колінах.

Важлива сімейна й особиста молитва. Марія дає нам у руки Вервицю і каже: «Діти мої! Вервиця мені особливо дорога. Відкривайте мені свої серця в молитві Вервиці, і я зможу вам допомогти». Від початку явлінь закликає нас молитися три частини Вервиці щодня: Радісні, Скорботні і Славні таємниці.

Пізніше попросила нас молитися три години щодня. Тоді одна паломниця запитала візіонера Івана: «Невже Діва Марія дійсно хоче, щоб ми молилися аж три години щодня? Це дуже багато». Через рік ця паломниця знову приїжджає до Меджуґор’я й питає: «Діва Марія ще досі просить про три години молитви кожного дня?» Іван відповів: «Дорога пані, ви запізнилися, вже не про три години, але про 24 години молитви щоденно просить Богродиця».

Зростати в молитві серцем – це процес. Треба почати. Спочатку хочеться молитися трішки, але поступово починає зростати бажання молитися все більше. Молитва – це стосунки, дружба з Ісусом. Коли встановиться справжня дружба з Ним, жодна буря не зможе знищити її. Молитва – це дім, побудований на скелі. Якщо ми не молимося, будуємо дім на піску. Коли нахлине вода на «дім» наших планів, «побудований» без Бога і молитви, залишиться лише велика руїна.

Останні роки в посланнях Марії ми чуємо: «Нехай молитва буде як рятівний ланець; повітрям, яким дихаєте; нехай молитва стане для вас життям; нехай ваше життя буде молитвою; ви станьте молитвою». Це не означає стати фанатиком. «Молитися власним життям» означає проживати життя з Богом і ніколи не самому. Як наш Господь – молиться вночі, молиться перед працею і після праці, у хвилини, коли важко, ще більше молиться. Молиться всім своїм єством  з любов’ю і для любові.

Молитву неможливо вимкнути, а потім увімкнути. Молитва – це життя, молитва – це те, чого прагне людське серце. Молитва – це радість. У молитві зустрічаємося з Богом, слухаємо, говоримо і отримуємо відповіді. Бог відповідає в молитві через людей, із якими ми зустрічаємося, через природу, через кожну подію, яка відбувається в нашому житті. Коли встановлюються щирі стосунки з Богом у молитві, усе, що відбувається, ми починаємо бачити по-іншому.

 Молитва:

Небесний Отче, дякуємо Тобі за те, що дозволяєш Марії приходити до нас і закликати нас до навернення. Дякуюємо за кожну благодать і дар, отриманий через Її заступництво. Разом із Тобою, Маріє, просимо про дар відкритого серця на любов. Ти – та, хто вчить нас, що важливо лише любити і давати. Допоможи нам, дивлячись на Твій приклад, свідчити в смиренні, відданості Богові, молитві й материнському служінні ближнім. Амінь.

Взято з газети Світло Марії

Переглядів 3 514
Додати коментар

ЩОРІЧНЕ ПОСЛАННЯ БОГОРОДИЦІ, ЦАРИЦІ МИРУ, ЧЕРЕЗ ВІЗІОНЕРА ЯКОВА ЧОЛО, 25 ГРУДНЯ 2023

12 вересня 1998 року, на останньому щоденному явлінні Якову Чоло, Богородиця сказала, що відтепер він матиме явління лише раз на рік - 25 грудня, на Різдво. Так було й цьогоріч. Явління почалося о 14:20 і тривало 6 хвилин. Богородиця передала через Якова наступне послання: 
«Дорогі діти! Сьогодні зі Своїм Сином на руках хочу всіх вас закликати просити Малого Ісуса про зцілення свого серця. Діти, часто у ваших серцях панує гріх, який руйнує ваше життя, - і не можете відчути Божої присутності. Тому сьогодні, у цей благодатний день, коли благодать шириться всім світом, віддайте Господу своє життя і серце, щоб Господь зцілив їх Своєю благодаттю. Тільки чистим серцем зможете знову відчути народження Ісуса в собі, і світло Його народження освітить ваше життя. Благословляю вас Своїм Материнським благословенням. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик».

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 567
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)