Відкрийтесь (Терезія Ґажіова)

  • 03 березня 2018, 18:48

Відкрийтесь (Терезія Ґажіова)Кожне явління Діви Марії є визнанням Божої любові до нас і закликом до навернення. «Приходжу до вас із любові, що не має кінця, від безмежної любові безконечного Отця», – часто говорить нам у Своїх посланнях Марія.

І сьогодні Вона кличе нас: «Відкрийтеся, живіть за Божими заповідями, любіть Бога понад усе!»

Ми здатні любити понад усе тоді, коли відчуваємо, що люблені. Одним із найважливіших намірів, за які закликає нас молитися Богородиця, – це молитися за досвід Божої любові. Мільйони паломників, які приїжджають до Меджуґор'я, свідчать: «Тут я досвідчив Божу любов; тут я відчув, що Бог любить мене – і моє життя почало змінюватися». Ми відкриваємося тому, кого любимо, кому віримо. Чим більше ми комусь віримо, тим більше відкриваємося йому. Це процес, для якого необхідні терпеливість, витривалість і час.

Час Великого посту – це час відкриття. Це благодатний час для зростання в любові, роботи над собою, прагнення любити більше. Марія пропонує нам засоби для цього й часто нагадує про них. Це молитва, читання Святого Письма, піст, добрі діла.

Ми завжди знаходимося в небезпеці уподібнитися людям із Євангелія, які говорять, але не роблять. Ісус каже нам: «Якщо любите ви мене, то мої заповіді берегтимете» (Ів. 14:15). –  1.  Я – Господь, Бог твій. Нехай не буде в тебе інших богів, окрім мене. 2. Не взивай намарне імені Господа Бога твого. 3. Пам'ятай день святий святкувати. 4. Шануй батька твого і матір твою. 5. Не вбивай. 6. Не чини перелюбу. 7. Не кради. 8. Не свідчи неправдиво на ближнього твого. 9. Не пожадай жінки твого ближнього. 10.  Не пожадай нічого, що є власністю твого ближнього.

Переступити одну із заповідей – означає порушити й усі інші. Вони даровані нам, як дорожні знаки, щоб допомогти зорієнтуватися на життєвому шляху й щасливо дістатися до мети. Як каже Марія: «Дітоньки, живіть за Божими заповідями, щоб вам було добре на землі».

Заповіді – дзеркало для сповіді й голос нашої совісті. Ми можемо бути сліпі, глухі, закриті. Ось чому нам потрібна надприродна Божа благодать, здатна знову пробудити нас. Там, куди приходить Марія, починається навернення. Меджуґор'є називають «сповідальнею світу». Марія веде нас до Ісуса.

Ісус перед Своїм відходом до Отця подбав про все, встановивши Таїнства, щоб через них виливалася в наші душі невидима благодать Божа. У школі Марії це в першу чергу свята Сповідь і Євхаристія. Небесна Мама нагадує нам: «Нехай свята сповідь стане для вас першим кроком навернення, а потім, дорогі діти, вирішіть вибрати святість». 

«У великій Божій любові приходжу сьогодні до вас, щоб вести вас шляхом смирення й ніжності. Перша стація на цьому шляху, діти мої, – сповідь. Відкиньте свою гордість і станьте перед Моїм Сином на коліна. Зрозумійте, діти Мої, що у вас нічого немає й самі ви нічого не можете. Єдине, що у вас є і чим володієте, – це гріх. Очистьтеся й прийміть тихість та покору. Мій Син міг перемогти завдяки силі, але обрав тихість, смирення й любов. Наслідуйте Мого Сина. Дайте Мені ваші руки, щоб ми разом вийшли на гору та перемогли».

«Закликаю вас: нехай життям вашої душі буде Євхаристія».

«... з радістю живіть Євхаристією, бо в Євхаристії Мій Син завжди знову дарує вам Себе й Своїм прикладом показує любов і жертву до ближнього».

«Не забудьте, що в Євхаристії, яка є серцем віри, Мій Син є завжди з вами. Він приходить до вас і з вами ламає хліб, тому що, діти Мої, ради вас Він помер, воскрес і знову приходить».

«Світ перебуває в моменті спокуси, бо забув і полишив Бога. Тому ви, дітоньки, будьте тими, які шукають і люблять Бога понад усе. Я з вами й веду вас до свого Сина, але ви маєте сказати ваше так у свободі дітей Божих».

«Світ і спокуси світу вас випробовують, а ви, дітоньки, дивіться на Божі створіння, які Він дав вам у красі й покорі, та любіть Бога, дітоньки, понад усе».

У Божій благодаті й із допомогою Марії ми зможемо подолати всі труднощі.

 

Молитва:

Під Твою милість прибігаємо, Богородице Діво, супроводжуй нас і заступайся за нас, а особливо в часі важких випробувань та спокус. Тобі віддаємо цей благодатний час посту й просимо: допоможи нам витривало жити за Божими заповідями та любити Бога понад усе. Амінь.

(Терезія Ґажіова)

Взято з газети Світло Марії

Переглядів 3 912
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 лютого 1999., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні Я з вами, в особливий спосіб розважаючи й переживаючи у своєму серці муку Ісуса. Дітоньки, відкрийте свої серця й дайте Мені все, що в них є: радощі, печалі й кожен, навіть найменший біль, – щоб могла віддати їх Ісусові, аби Він своєю безмірною любов’ю запалив та перемінив ваші смутки в радість Свого воскресіння. Тому закликаю вас, дітоньки, в особливий спосіб тепер, щоб ваші серця відкрилися молитві, щоб через молитву ви стали приятелями Ісуса. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)