Глибоко жийте вашу віру

  • 09 березня 2017, 12:57

Глибоко жийте вашу віруКожним Своїм посланням Богородиця пробуджує нашу віру. Її слова - це завжди відгомін Євангелія: «Не бійся, тільки віруй!», «Усе можливо віруючому», «Вірую, допоможи моєму невірству», «Сповнився час, і наблизилося Царство Боже. Покайтеся і віруйте в Євангеліє».

У цьому році, на початку Великого посту, Богородиця закликає нас до міцної віри. Марія повірила, що все, що Господь обіцяв Їй, виповниться, і тому Вона - благословенна.

Вона наш приклад. Як часто з повною довірою Богородиця говорить нам про життя в глибокій вірі. Вслухаємося в деякі Її послання, де Вона ділиться з нами тим, як Сама жила вірою.


...наслідувати мене - означає любити мого Сина понад усе, любити Його в кожній людині, без винятку...

 

«...Знову закликаю вас до віри. Моє материнське серце прагне того, щоб ваше серце було відкрите і йому можна було сказати: «Віруй!» Діти мої, віра - це єдине, що дасть вам силу в життєвих випробуваннях. Вона оновить вашу душу і відкриє шляхи надії; відкрийте двері серця, діточки, глибоко молитві, молитві серцем, а потім Усевишній зможе діяти на вашу свободу і почнеться навернення. Віра стане міцною, і зможете цілим серцем сказати: «Бог мій, усе моє». Зрозумієте, діточки, що тут, на землі, все минуще... »

«…Дивлячись на вас із ніжністю, відчуваю безмежну любов, яка кріпить мене у моєму бажанні привести вас до міцної віри. Міцна віра дасть вам радість і веселість на землі й укінці — зустріч із моїм Сином…»

«...Знаю, що багато чого ви не розумієте так, як і я не розуміла всього того, що мій Син пояснював мені, поки ріс біля мене. Однак я вірила Йому і наслідувала Його. Того ж я прошу і від вас, щоб ви вірили і наслідували мене. Діти мої, але наслідувати мене - означає любити мого Сина понад усе, любити Його в кожній людині, без винятку. Щоб ви це могли, знову закликаю вас до самозречення, молитви і посту...»

«Діти мої, у своєму земному житті наслідуйте мій приклад. Моє життя було болем, мовчанням і безмірною вірою та довірою Небесному Отцеві. Ніщо не випадкове – ні біль, ні радість, ні страждання, ні любов. Усе це милості, які вам уділяє мій Син і які ведуть вас до вічного життя. Мій Син чекає від вас любові й молитви в Ньому. Молитися й любити в Ньому – як Мати навчаю вас – це означає молитися в тиші своєї душі, а не лише проказувати вустами. Це є й найменший гарний жест, учинений в ім’я мого Сина, це терпеливість, милосердя, прийняття болю і жертва, вчинена заради іншого. Діти мої, мій Син дивиться на вас».

«Нехай корінням вашої віри будуть молитва і надія на вічне життя», - закликає нас Марія в сьогоднішньому посланні. Молитва і віра йдуть разом. Молитва серцем - це дружба з Ісусом. Коли виникає глибока дружба з Ним, ніякі бурі і вітри не можуть зламати її. Протилежністю віри не є безвір'я, але -страх. В одному з правил для молитовної групи молоді, яку Діва Марія вела перші роки явлінь через візіонерів, Вона закликала її членів відректися від страху й молитися про дар глибокої віри.

Молитвою з роздумами над Євангелієм поглиблюється наша віра. Сьогоднішнє Євангеліє - це заклик повірити словам Ісуса. Це програма навернення.

«І вже зараз, діточки, працюйте над собою», - так із любов'ю нагадує нам Небесна Матір. Вона знає, що ми звикли відкладати навернення на завтра, а кожне завтра має своє післязавтра і так далі... Із Марією ми вчимося приймати рішення вибрати любов тут і зараз та відразу. Першим кроком на шляху навернення є свята Сповідь.

...Глибоко жити вірою означає глибоко переживати любов...

 

Святе Письмо вчить нас, що віра без діл мертва. Глибоко жити вірою означає глибоко переживати любов. Про це ж говорить і Діва Марія:

«Бо сама віра без любові і діл любові не є те,чогопрошу від вас. Діти мої, то є видимість віри. Це є вихваляння себе. Бо всецецьогоземне, яке багатомоїх дітей, на жаль, ставлять на перше місце, промине, а лише любов і діла любові залишаться та відкриють браму Царства Небесного.При тій брамі яна вас чекатиму. При тій браміхочу привітатий обійнятивсіхсвоїх дітей».

Марія – це паломниця, Яка мандрує разом із Церквою»,– говорить Іван Павло II у своїй енцикліці «Матір Спасителя». І в цей благодатний час посту Вона йде разом із нами. Її заклик на ці дні дуже простий і конкретний - молитися про дар міцної віри, творити діла любові, які відкривають нам Небо, і жити за Євангелієм.

Святіший Отець у своєму посланні пропонує нам на цей період посту уривок з Євангелія від Луки про багача і Лазаря. Він каже: «Ближній - це дар, Боже Слово - це дар».

 

На цей час Великого посту можемо зосередитися на трьох постановах:

1) молитися про дар міцної віри;

2) кожен день роздумувати над Євангелієм;

3) чинити діла любові - дивитися на ближнього, як на дар.


Молитва:

 

Маріє, благодаті повна, повна віри і довіри до Бога, із натхненням дивимося на Твій приклад. Разом із Тобою взиваємо: віруємо, Господи, допоможи нашому невірству, зміцнюй нашу віру. Маріє, у цей час Великого посту ми хочемо мандрувати в єднанні з Тобою. Пресвята Діва, допоможи нам старанно працювати над собою, щоб через зречення і заклик до навернення ми стали людьми ясної та витривалої віри та надії, як того хочеш Ти. Амінь.

Терезія Ґажіова 

 

Взято з газети Світло Марії

Переглядів 0
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 жовтня 2008., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! В особливий спосіб усіх вас закликаю молитися в Моїх наміреннях, щоб ви вашими молитвами зупинили план сатани щодо цієї землі, яка кожного дня все далі від Бога й на місце Бога ставить себе та нищить усе, що є прекрасним і добрим у душах кожного з вас. Тому, дітоньки, озбройтеся молитвою й постом, щоб ви усвідомили, наскільки Бог вас любить, та звершуйте Божу волю. Дякую вам, що відповілина Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)