Сила віри і надії

  • 05 травня 2015, 21:20
Сила віри і надії…є у складених руках у спільній молитві з Нею до Святого Духа. Закликає нас у сьогоднішньому посланні Цариця миру.

Молитися Духу Святому означає «вдихати Боже життя». Святий Дух має силу втішити, Він є духовним помазанням, дарувателем, словом, силою благодаті, захисником… Може сотворити все нове. “Зішли Свого Духа і відновиш обличчя Землі”, — молимося в гімні до Святого Духа.

І ми як Ісусові учні, що були обтяжені земними речами, слабкі, втомлені, розгублені, а понад усе повні страху. З цією купкою крихких і зранених зустрічається Марія. Зустрічається з ними після Ісусової смерті, коли вони втратили віру та надію. А навіть якщо мали досвід зустрічі з Воскреслим Ісусом, все одно їхня віра “ще не була тим, чим мала бути”. Ми так сильно до них подібні.

…Якщо молимося з Марією, приходить Святий Дух, бо Він є там, де є Його наречена…


Марія залишається з ними й потім відразу відбувається це: “Аж ось роздався зненацька з неба шум, неначе подув буйного вітру, і сповнив увесь дім, де вони сиділи. Усі вони сповнились Святим Духом…” (порівн. Діян 2,2-4). І все водномить змінилося. Після цієї молитви відразу зникла вся втома, розгубленість, страх. Неспокійні апостоли перетворилися на відважних героїв, і Бог почав їхньою участю творити чуда через Святого Духа. Це діється й сьогодні, якщо витриваємо в молитві з Марією. Це дуже просте і таке сильне. Коли відчуваємо втому, неспокій і не знаємо, куди йти далі, просто взиваймо: “Прийди, Святий Душе, прийди за міцним заступництвом Непорочного Серця Богородиці, Твоєї любої нареченої”.

В молитві з Марією зникає сила зла. В Меджуґор’ї Марія часто нам повторює: не втрачайте надію! Як говорить один екзорцист: коли молюся вервицю, я знаю, що приходить Марія, а зло відходить, бо диявол не зносить Маріїної покори.

“Даю нам найсильнішу зброю проти сатани, а це є молитва вервиці. Коли молитеся вервицю, відкрийте Мені свої серця — так можу вам допомогти”. Якщо молимося з Марією, приходить Святий Дух, бо Він є там, де є Його наречена. Святий Дух приходить відразу з усім тим, що є і що нам потрібно. Бо ми навіть не знаємо, що нам потрібно. Тому краще залишмо це на Нього. Будьмо покірні, дозвольмо себе обдарувати. Так, як навчає нас Святе Письмо: “Так само й Дух допомагає нам у немочі нашій; про що бо нам молитися як слід, ми не знаємо, але сам Дух заступається за нас стогонами невимовними. А той, хто досліджує серця, знає, яке бажання Духа і що він заступається за святих згідно з Божою волею.” (Рим 8: 26-27).

…В молитві з Марією зникає сила зла…


Приймімо свою слабкість, нездатність правильно зреагувати і повністю віддаймося проводові Духа. Маріїна покора є воротами нашого серця для приходу Святого Духа. Святий Людовік відкриває нам своє пізнання у книзі “Трактат про досконале набоженство до Пресвятої Діви Марії”: “Марія разом із Духом Святим витворила те найбільше, що коли-небудь було і коли-небудь буде – Богочоловіка; а потім сотворить великі речі в останніх часах. Бог довірив Їй формацію та виховання великих святих, які житимуть у кінці світу; тому що тільки ця виняткова й чудесна Діва може сотворити в єдності зі Святим Духом надзвичайні та чудесні речі. І коли Святий Дух, Її жених, знаходить Її в душі вірянина, поспішає туди вступити і вливається в неї в тій мірі, у якій ця душа дала простір Його Нареченій.”

В іншому місці він говорить, що Святий Дух не може робити багато чудес саме тому, що чимало душ не знають, хто є Марія, і яким є Її завдання. Її єдиним завданням є привести нас до Неба. Протягом майже 34 років явлінь у Меджуґор’ї Вона веде нас прямою дорогою до спасіння, до Господа. Повторює нам Його заклик : “Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою!” (Мт. 11, 28).

Молитва

Прийди, Святий Душе, прийди за міцним заступництвом Непорочного Серця Богородиці, твоєї любої нареченої. Святий Душе, прийди, переміни нас і наповни нас силою віри й надії. До Непорочного Серця Твоєї нареченої вкладаємо весь неспокійний світ, усі втомлені неспокійні серця. Хай зникне всяке зло. Хай Твоя любов переможе і приведе нас до Неба до Отця. Амінь.

Терезія Гажіова

Взято з газети "Світло Марії"
Переглядів 4 353
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 лютого 2012., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! У цей час в особливий спосіб запрошую вас молитися серцем. Дітоньки, ви багато говорите, а мало молитеся. Читайте, розважайте над Святим Письмом, і нехай слова, написані в ньому, будуть вам життям. Я вас підбадьорюю й люблю, щоб ви в Богові знайшли ваш мир і радість життя. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)