Більше моліться, а менше говоріть

  • 12 березня 2015, 21:26



Сьогоднішнє послання Богородиці відкриває нам таємницю сили, яка є прихована – на колінах і в складених руках. Якщо бігун хоче досягти цілі першим, то біжить, не зупиняється, не витрачає даремно енергії на розмови. Кожен його рух є добре прорахованим, тільки для того, щоб перемогти. Так і в житті. Ми покликані бути зосередженими на цілі, а нею є вічне життя в небі. Не витрачаймо енергії на даремні балачки. Зосередьмося на небі. Засобом є молитва.

Свята Терезія Авільська говорить: «На мою думку, молитва є довірливою зустріччю приятелів, у якій часто затримуємося наодинці з тим, про кого знаємо, що нас любить». Коли прошу про щось того, про кого знаю, що мене любить, можу бути впевнена, що отримаю те, про що прошу.

Сенсом молитви є любов, зустріч із Богом, Який мене любить і готовий зробити для мене все з любові до мене. Закликом для нас у цих днях є повністю віддатися Богу, так, як навчає цього нас Марія у своїх посланнях: «Віддайте всі тяжкості Богу і не турбуйтеся! Не заходьте в глибину проблем, але просто віддайте їх Богові. Віддайте своє минуле Богу, все зло, яке нагромадилось у ваших серцях. Віддайтеся Богу, щоб Він міг вас вилікувати, утішити і прости вам усе те, що є у вас перешкодою на дорозі любові. Бог може перемінити ваше життя, і ви зростатимете у любові».

Материнське підбадьорення Богородиці подібне до слів Ісуса з Євангелії: «Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою!» (Мт. 11, 28). «Отож, не журіться, кажучи: Що ми будемо їсти, чи: Що будемо пити, або: У що ми зодягнемось? Бо ж усього того погани шукають; але знає Отець ваш Небесний, що всього того вам потрібно. Шукайте ж найперш Царства Божого й правди Його, а все це вам додасться. Отож, не журіться про завтрашній день, бо завтра за себе само поклопочеться. Кожний день має досить своєї турботи!» (Порів. Мт. 6:31-34).

Тужимо за великими речами, а Бог нас просить стати маленькими. Всього з довірою очікуймо від Нього. Більше молитися, а менше говорити – означає проживати життя з Господом, говорити у кожен час у потрібному місці з потрібною особою. Проживати буденне щоденне життя у відданні Богові зараз і тут. Жити тепер, у кожну мить із Богом.

Цього сьогодні хоче нас навчати й Марія. Спостерігаймо за Нею. Її тиха, непомітна, а при цьому дуже важлива присутність у Євангелії нехай нас супроводжує в молитві, зауваженні потреб ближніх, у даруванні часу, любові, себе… Вона нам і сьогодні повторює, що є з нами і молиться з нами. Разом із Нею вибираймо кожен день шукати насамперед Боже Царство.

Молитва:

Дякуємо Тобі, Маріє, за те, що і сьогодні нас навчаєш вірити й не втрачати надії. Ховаємося в Твоєму серці, Маріє, з Тобою хочемо йти, задивлені в небо, а ногами по землі. З Тобою хочемо вчитися більше молитися, ніж говорити, мудро використовувати дарований нам час, аби здобути небо. Перемінюй нас, щоб ми були завжди дедалі більше подібними до Тебе, Тієї, Яка віддана Богові, помічаєш потреби, спішиш служити. Повністю Тобі віддаємося. Амінь.

Терезія Гажійова

Переглядів 4 614
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 лютого 1989р., Меджуґор'є.
Дорогі діти! Сьогодні вас закликаю до молитви серцем. Протягом цього благодатного часу хочу, щоб кожен із вас з'єднався з Ісусом. Але без неустанної молитви ви не можете відчути краси й величі ласк, які пропонує вам Бог. Тому, дітоньки, постійно наповнюйте своє серце навіть найменшими молитвами. Я є з вами й неустанно чуваю над кожним серцем, яке Мені віддається. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)