Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»О.Славко Барбаріч OFM»Додаток до практичного прикладу підготовки до сповіді (о. Славко Барбарич, OFM)

Додаток до практичного прикладу підготовки до сповіді (о. Славко Барбарич, OFM)

  • 01 квітня 2022, 14:07
До священників 
Вас, брати священники, у присутності народу Божого я запитую: чи готові ви сьогодні бути слугами примирення та звільняти від гріхів в Ім'я Господа нашого Ісуса Христа? Чи готові ви нести світло спокою й миру душам цих молодих людей?
Якщо ви готові нести світло, то, прошу вас, підійдіть до вівтаря, запаліть свою свічку від Пасхальної свічі, яка символізує Христа, а відтак розійдіться по всьому храму, в якому вимкнено світло. Несіть своє світло й будьте готові прийняти тих, хто шукає світла.
(Священники розходяться по храму в тиші. Ми в цей час молимося за них).
 
Молитва за священників
Господи Ісусе Христе, молю тебе за своїх братів священників. Запали їхні серця силою Твоєї Любові так само, як вони зараз запалюють свої свічки від Твоєї Свічі. Допоможи їм передавати далі це світло та неустанно пильнувати, аби воно не погасло.
Господи Ісусе, вдихни Свої слова в цих священників, вдихни в них Свого Духа й допоможи їм служити Таємницею Сповіді. Дій через них і дай миру й примирення, дай зцілення всім тим, хто понівечений і зранений гріхом. Господи, зціли серця всіх присутніх. Дай їм радості й миру. Благослови всіх сповідників, які з радістю й відкритим серцем знаходяться у Твоєму розпорядженні та розпорядженні людей, яких Ти відкупив Своєю Дорогоцінною Кров'ю. Благослови й тих, хто стомився, кому важко.
(Ведучий священник звертається до вірних, молиться за них. У цей час вони починають іти до священників. Після сповіді і відпущення гріхів, вірний запалює свою свічку від свічки священника. Це символізує примирення й служіння. Також епітимія здійснюється із запаленою свічкою. Робіть усе з гідністю й смиренням. Ті, хто не йде на сповідь, однаково нехай підійдуть до священника й попросять благословити їх, а відтак, як і решта, запалять свічку від свічки священника).
 
Тепер я запитую вас, дорогі брати й сестри: чи готові ви прийти до священника, зізнатися у своїх гріхах та запалити свічку від його свічки?
Прошу вас, підійдіть до вівтаря, візьміть свічку та йдіть до священника. Отримайте його благословення, а якщо відчуваєте бажання сповідатися – сповідайтеся. Ті, хто сьогодні не сповідатиметься, підійдіть до священника, скажіть, над чим ви вирішили працювати в собі після останньої сповіді й попросіть благословити вас. Залиште запаленою вашу свічку. Нехай у храмі стає все світліше. Нехай храм наповниться світлом! Кожна сповідь дає світло, і так світло перемагає темряву.
(Усі учасники підходять й беруть по одній свічці, а потім ідуть до сповідників. У цей час ведучий священник молиться).
 
Господи Ісусе Христе! Я молюся за всіх братів і сестер, які беруть ці свічки й ідуть до священників. Нехай під час цієї зустрічі з ним Ти Сам зустрінеш Своє дитя, яке потребує прощення й зцілення. Зроби так, щоб кожне їхнє рішення було твердим і остаточним!
Господи Ісусе Христе! Зішли багатство ласк усім тим, хто зараз сповідається. Нехай уся темрява щезне із сердець, із сімей, із Церкви й усього Світу.
Маріє! Ти – наша Мати, Ти хочеш нашої обнови й закликаєш нас до цього через сповідь та навернення. Ти хочеш, аби ми прийняли Тебе, як Ти нас прийняла. Тому заступайся за нас, Твоїх дітей, аби ми насправді стали Твоїми. Зроби так, щоб ми стали світлом, новою надією й новим світом із Тобою, як Ти стала Божою силою, Зорею нового дня.   
Молимо Тебе, Господи, зішли нам Святого Духа Твого. Молимося разом із Матір'ю Божою, Твоєю слухняною Рабою: пролий світло на наші серця, наповни їх радістю й любов'ю, даруй нам повне зцілення. Нехай через нас Твій Святий Дух зцілить увесь світ.
(Під час сповіді учасників було б дуже добре створити музичний фон: неголосно співати пісні про прощення, милосердя, читати фрагменти зі Святого Письма на ці теми чи у формі роздумів тлумачити їх).
 
Можливо, у тебе на душі великий гріх, дуже великий, і твоє серце засуджує тебе. Не бійся, бо навіть якщо твоє серце засуджує, Господь із тобою, адже Він більше, ніж твоє серце.
Якщо є тяжкий гріх, справді тяжкий, значить, і велику ласку Господь приготував для тебе. І в цьому криється істинна надія.
Не питай Господа, що ти отримаєш, якщо залишиш гріх, шкідливу звичку чи слабкість. Не проси Господа щось отримати натомість, бо Він Саме Милосердя й дає більше, ніж людське серце здатне хотіти. Господь є Любов і Прощення.
(Наприкінці Сповіді всіх учасників ведучий пропонує всім стати й заспівати пасхальну пісню. Відтак, після виконання пісні, можна попросити погасити свічки, адже тепер усі серця стали лампадами, що горять і які будуть нести світло далі!)
Дорогий мій друже, брате, сестро! Сьогодні нашу прославу Бога ми розпочали в темряві й визнали, що часто в темряві гріха ми починаємо наш день, роботу й нерідко так проживаємо все життя. Зараз ми бачимо, що Світло є можливе.
Дякую Тобі, Христе, що Ти є Світло. Схиляємося перед Тобою й благословляємо Тебе. Ти наша надія, любов і спасіння. 
 
Віднова обітів Хрещення
Від імені Церкви після Таїнства Сповіді й перед виходом у світ запитую вас:
Чи вірите ви в Бога, Отця Вседержителя, Творця неба і землі?
Чи вірите ви в Ісуса Христа, Сина Його Єдинородного, Господа нашого?
Чи вірите ви в Святого Духа, святу вселенську Церкву, сопричастя Святих?
Чи вірите ви, що Любов сильніша за ненависть?
Чи вірите ви, що світло сильніше за темряву?
Чи вірите ви, що у вашому житті можливе виконання волі Божої?
Чи приймаєте ви Божу Матір за вашу Матір?
Чи посвячуєте ви Богородиці цілковито й остаточно все своє єство, усього себе?
Перш ніж ви підете у світ, прийміть благословення:
В Ім'я Отця, Який є наш Творець,
в Ім'я Ісуса Христа, Якого ви визнали своїм Спасителем і Відкупителем,
в Ім'я Святого Духа, Який вас освятив,
нехай зійдуть на вас великі ласки:
- ласка миру, радості, любові й надії, єдності й прощення;
- ласка світла й доброти;
- ласка духа молитви й духа послуху Божій Волі;
- ласка внутрішньої сили, щоб ви змогли витримати будь-яку спокусу;
- ласка захисту від усякого зла;
- ласка цілого життя з Богом.
Живіть у любові й будьте навічно благословенні! Мир з вами! Амінь.
(Нехай учасники заберуть свічки із собою, занесуть додому на пам'ять про хвилину прийняття рішення жити з Христом і для Христа. Нехай ця свічка стане для них закликом до молитви, любові, прощення. Нехай запалюють її й моляться при ній).
 
Переглядів 1 882
Додати коментар

Послання Богородиці, 17 жовтня 1985р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Все має свій час. Сьогодні вас закликаю, щоб ви почали роботу над своїми серцями. Тепер завершились усі роботи в полі: ви вмієте знайти час для того, щоб вичистити найбільш занедбані місця, та серце залишаєте осторонь. Працюйте більше і з любов’ю очищуйте кожну частину серця. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)