Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»О.Славко Барбаріч OFM»ПРАКТИЧНИЙ ПРИКЛАД ПІДГОТОВКИ ДО СПОВІДІ (о. Славко Барбарич, OFM)

ПРАКТИЧНИЙ ПРИКЛАД ПІДГОТОВКИ ДО СПОВІДІ (о. Славко Барбарич, OFM)

  • 04 березня 2022, 14:54
(Ця підготовка до сповіді була проведена з молоддю на початку травня 1986 року під час нічних чувань. Вона може послужити прикладом підготовки до сповіді в часі паломництв чи інших духовних практик)
 
Практичні поради для ведучого:
  1. Перед тим, як учасники почнуть заходити до церкви, вимкніть світло (темрява як символ душі в стані гріха).
  2. Підготуйте пасхальну свічку, а також свічки для кожного учасника, священника та сповідника.
  3. Відповідно до ситуації зверніть увагу на моменти тиші. 
Супровідні слова
Брати й сестри в Христі! Стільки разів ми, люди, починаємо саме так: замість того, аби запалити світло, ми його гасимо… 
Так часто ми починаємо саме так: замість того, аби нести любов, несемо в собі ненависть… 
Так часто ми починаємо саме так: замість того, аби нести надію, ми вбиваємо її, залишаючи безнадію… 
Багато разів ми так починали й продовжували в тому ж дусі… 
 
Але сьогодні ми тут, оскільки хочемо перетнути власне Червоне море. Кожен із нас зазнав у своєму житті темряву й рабство, але сьогодні ми хочемо запалити світло… 
Я не знаю, що зараз відбувається у ваших серцях. Я можу лише здогадуватися. Пробачте мені, що я починаю саме із темряви в серці… 
Можливо, у цю хвилину хтось почувається, ніби він щойно вийшов із кабінету лікаря, дізнавшись про хворобу. Серце стискається, і відчуття жалю, тривоги, невпевненості, пустоти заполонили тебе. Але це більше не може бути таким важливим, адже твоє серце й тіло відчувають інший Закон: Ісус із нами! І ти не повинен більше впадати у відчай. Ісус прийшов і приніс світло. Він сказав: «Я  СВІТЛО».
- Ісусе, я не хочу залишатися в темряві. Зараз я хочу, аби Твоє Світло наповнило мене й усе моє життя, мою душу, моє серце. Я хочу, аби Твоє Світло було в моїй сім’ї, у кожній зустрічі з іншою людиною. Я хочу, аби Твоє Світло було в моїй школі, у моєму університеті, на моїй роботі… Ісусе, я хочу Твого Світла, і Ти пропонуєш мені Себе як Світло. Відкриваю Тобі своє серце.
- Ісусе, у Твоїй присутності я хочу щиро запитати: як виглядає моє життя насправді? Я запитую себе про це у Твоїй присутності та хочу бачити моє життя, освячене Твоїм Світлом… Дозволь мені збагнути моє життя відповідно до Твого розуміння… Просвічений Твоїм Світлом, я запитую себе: чи Ти, Ісусе, є в моєму житті? Яке місце Ти в ньому займаєш? Де в моєму житті Заповідь Любові до Бога-Отця? Адже Ти хочеш, щоб ми любили Його більше за всіх й усе на світі…
Де моя любов до ближнього? Де моя любов до талантів та дарів, якими Бог наділив мене?..
Ісусе, у Твоїй присутності, просвічений Твоїм Світлом, я запитую себе про все це. Допоможи мені знайти відповідь…
Ти хотів, аби я молився, аби довіряв Тобі, уповав на Тебе. Тепер запитую себе: як виглядає моя молитва?
Ти хотів, Ісусе, аби я живився духовною їжею в часі Євхаристійної зустрічі з Тобою, причащаючись Словом Божим, Тілом Твоїм, Кров’ю Твоєю. Заради мене Ти залишився!.. Запитую себе: як я брав участь у Святій Месі? Я стільки разів був на ній, а моє серце, мої думки були так далеко й через це справжня зустріч із Тобою ставала неможливою…
Ісусе, у Твоїй присутності я запитую себе: що я промовляв своїм язиком і як використовував цей дар мови? Чи прославляв я Тебе? Чи дякував Тобі? Чи, може, я використовував свою мову, аби відкидати Тебе, проклинати, ображати чи робити боляче?
У Твоїй присутності, Ісусе, я запитую себе: що значить для мене сигарета, алкоголь, наркотики, переїдання?..     
У Твоїй присутності я запитую себе: що значить для мене телевізор, інтернет? На що я витрачаю свій дорогоцінний час? 
Я запитую себе у Твоїй присутності: що значить для мене Твій заклик до поваги своїх душі й тіла, до поваги душі й тіла мого ближнього?.. 
У Твоїй присутності я запитую себе: що значить для мене життя до народження й після народження?..
Ісусе, мені особливо важливо в Твоєму Світлі усвідомити, що значить Твій заклик любити всіх людей?.. 
У Твоїй присутності я запитую себе: що сталося з Твоїм планом, який Ти хотів реалізувати зі мною, наповнюючи мене дарами, аби я служив Тобі й ближньому?..
Господи, про все це я запитую себе й надіюся, просвічений Святим Духом, знайти відповіді…
 
Побудьмо в тиші, пошукаймо відповіді. Прислухаймося до свого серця. Щиро. Ніхто нас не бачить, тільки Бог. Заплющте очі – і в тиші Ви почуєте Його голос, в Його Світлі побачите Світло. 
Практичні поради для ведучого:  Заклик до відречення від гріха. 
  1. Прийняти рішення жити Світлом.
  2. Запалити пасхальну свічку.
  3. Ведучий повертається до решти священників та роздає їм свічки. 
Супровідні слова
  • В Ім’я Ісуса Христа я запитую вас: чи відрікаєтеся ви від гріха? Чи відрікаєтеся від егоїзму й ненависті? Чи відрікаєтеся вього, що веде до зла? Чи відрікаєтеся ви від усіх впливів сатани? 
(можна додавати й інші питання)
  • Чи готові ви прийняти Ісуса Христа як  Джерело Світла? 
Якщо ви готові прийняти Ісуса як Світло, від вашого імені я запалюю цю пасхальну свічку, яка є знаменням воскреслого Господа, Якого Отець воскресив із мертвих!
Переглядів 1 731
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 серпня 2017., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні вас закликаю бути людьми молитви. Моліться, поки молитва не стане для вас радістю та зустріччю зі Всевишнім. Він преобразить ваше серце – і ви станете людьми любові та миру. Не забувайте, дітоньки, що сатана сильний і хоче вас відвернути від молитви. Не забувайте, що молитва – це таємний ключ зустрічі з Богом. Тому Я з вами, щоб вести вас. Не відступайте від молитви. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)