Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»О. Любо Куртович OFM»Радість очікування Царя миру (о. Любо Куртович, OFM)

Радість очікування Царя миру (о. Любо Куртович, OFM)

  • 05 грудня 2023, 21:40
Марія, Цариця миру й Мати Царя миру, незліченну кількість разів закликає нас пробудитись і вистояти на шляху, яким тільки Бог може прийти до нас, а ми – до Нього, і це – молитва. Мати Марія носила у Своєму лоні Того, Кого небеса  не могли вмістити, як говорить церковна молитва. Вона, повна благодаті, найкраще знає шлях до Божої благодаті, якою є молитва в правді та смиренні.
Свята Терезія Авільська казала: «Якщо хтось скаже вам, що є інший шлях до Бога, ніж молитва, не вірте йому».
 У цей літургійний період Адвента Пресвята Богородиця закликає нас радісно очікувати приходу Христа. Це очікування буде справді радісним, якщо ми серйозно сприймемо ці заклики Богородиці та втілимо їх у житті.
Бог прийшов до нас у смиренні та малості дитини, щоб зустріти нас. Тільки ми можемо наблизитися до Бога й зустрітися з Ним через смирення, щирість і малість. Він не прийшов, щоб забрати радощі життя, а щоб дати нам надію і достаток життя.
Різдво чекає на нас. Різдво – це свято миру, радості та надії. Світ без надії, якщо не зустріне Бога в Дитятку Ісусі.
Різдво святкуватимуть і цього року. Ми будемо вітати одне одного з Різдвом, як і щороку. Міста й села прибиратимуть лампадками, прикрасами та рясними столами, де ми будемо годувати своє тіло. Може статися, що наше Різдво буде без Ісуса, що забудемо про свою душу, про наші стосунки з Богом, Який є джерелом життя, надії та радості.
Бог не побоявся стати дитиною, маленькою і смиренною. Лише маленькі та ті, хто визнає, що потребує Божого прощення та милосердя, зустрічають Бога. Лише малі та діти в духовному розумінні можуть прийняти Дитятка Ісуса.
Ісус каже: якщо не станете, як діти, не ввійдете в Царство Небесне. Бути дитиною означає бути в правді перед Богом. Тільки правда звільняє. Нелегко прийти до правди й бути в правді перед Богом. Якщо не шукатимемо Бога в смиренні, ми ніколи не зустрінемо Його. Бог приходить до нас у смиренні втілення, убогості, хреста та Євхаристії.
Немає інших місць і шляхів, якими можемо зустрітися з Богом. Якби вони існували, Діва Марія напевно сказала б нам. Вона говорить дуже просто, як і є простий Бог, як і є проста кожна дитина.
Навіть сьогодні Бог промовляє до нас через божественну дитину з Віфлеєма. Після того чудесного народження понад 2000 років тому у світі народилися надія і спасіння, тому що Бог так полюбив світ, що дав Свого Сина.
Наш Бог хоче, щоб ми розпізнавали Його в кожній людині і Його присутність у всіх людях. Людське життя безмежно цінне, тому що Бог став людиною і освятив людське життя. Нехай ця пора Адвента буде сповнена добротою та добрими ділами для інших. Тільки служачи іншим, ми можемо розпізнати Ісуса, Який прийшов служити, а не щоб Йому служили. Ми можемо зустріти Ісуса, Який ходив по землі, роблячи добро й поширюючи добро навколо Себе. Дозвольмо Богові прийти через нас у цей світ, у простір, де ми живемо, до людей, яких зустрічаємо.
Молитва
Діво Маріє! Цього року, як і кожного досі, Ти хочеш духовно народити в нас Ісуса, Царя миру й нашої єдиної надії та спасіння. Ти, що носила Ісуса під Своїм серцем і у Своєму лоні, веди й неси нас дорогою навернення. Ти, що народила божественне Дитятко Ісуса, просимо Тебе, заступайся за нас, щоб Ісус народився і в наших серцях. У Твої руки, о Маріє, віддаємо всі місця, сім’ї та людей, обтяжених війною, ненавистю та вбивством. Молимося за всіх, хто живе в духовній темряві, без надії та божественного світла. Дякуємо Тобі, Мамо, за всі ті серця, які знайшли надію і пережили навернення через Твою присутність та Божу благодать. Молися за нас, щоб ми всі могли вистояти на шляху святості та свідчити іншим про Божі чудеса, які відбуваються і сьогодні. Амінь.
Переглядів 456
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 листопада 2015., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні всіх вас закликаю: моліться в Моїх наміреннях. Мир у небезпеці, тому, дітоньки, моліться й будьте носіями миру та надії в цьому немирному світі, де сатана нападає й спокушає всіма способами. Дітоньки, будьте міцні в молитві та відважні у вірі. Я з вами й заступаюся перед Моїм Сином Ісусом за всіх вас. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 736
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (38)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)