Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»О. Любо Куртович OFM»Ідіть на природу та моліться (о. Любо Куртович, OFM)

Ідіть на природу та моліться (о. Любо Куртович, OFM)

  • 04 червня 2023, 21:14
Послання Богородиці, Цариці миру, 25 травня 2023 року
“Дорогі діти! Закликаю вас: ідіть на природу та моліться, щоб Всевишній промовляв до вашого серця і щоб ви відчули силу Святого Духа, аби свідчити про любов, яку Бог має до кожного творіння. Я з вами й заступаюсь за вас. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.
Діва Марія як істинна Матір Церкви супроводжує нас не тільки під час Літургії, а й у скрізь навколишньому природному середовищі, у якому ми живемо. Усе навколо цвіте та росте. Природа вдягнулась у зелень. Вона вже давно прокинулася від зимового сну та вирощує нове життя.
Богородиця і раніше закликала нас на природу: «Закликаю вас відкритися Богові. Дітоньки, бачите, як природа відкривається й дає життя та плоди, так і Я вас закликаю до життя з Богом, до цілковитого віддання Йому» (25.5.1989).
«Дорогі діти! Ідіть на природу й дивіться, як природа пробуджується, і це допоможе вам відкрити ваші серця для любові Бога-Творця» (25.4.1993). «Дорогі діти! Сьогодні вас закликаю йти на природу, бо там ви зустрінете Бога-Творця» (25.10.1995). «Знайдіть у природі мир – і відкриєте Бога-Творця, Якому зможете подякувати за все творіння, і тоді знайдете радість у своєму серці» (25.7.2001).
Природа – це не що інше як книга про Бога-Творця. Ми, люди, нерозривно пов’язані з нею. Наше тіло зіткане з природних елементів, у які Бог вклав свої закони, порядок та гармонію.
Прогулянка на природі заспокоює, наповнює уяву новими кольорами та образами. Наші очі споглядають кольори й красу природи, вуха чують нові голоси, а ми відчуваємо, що знаходимося в природному для себе середовищі. Природа надихає нас на молитву та вдячність. В ізоляції від природи людині не вижити. Природа нам повертає нас самих. Вихід на природу – це вихід у природне для нас середовище, вихід у своє серце, яке потребує порядку, гармонії та краси, які нам дає Бог-Творець.
Той, хто хоча б на мить почув голос природи, відчув її красу й тишу, розуміє, що більшість сучасних людей живе поза природним середовищем, поза своїм серцем. Дуже багато людей живе в переповнених містах, у постійних заторах та постійному поспіху; у вухах у них – навушники, голова опущена, а розум занурений у зовнішній шум, який відволікає й убиває людину духовно.
Богородиця як Мати кличе нас відкритися світові, красі та тиші природи, яку нам дарував Бог-Творець. Вона хоче, щоб ми були здорові, спокійні, радісні, щоб любили себе і все творіння.
Нам потрібно хоча б на хвилину відкласти мобільний телефон, соцмережі, вийняти з вух навушники. Богові просто нема куди прийти, щоб збагатити нас Своєю добротою, любов’ю, благом та істиною, якщо ми постійно слухаємо чиїсь ще слова та думки. У цьому випадку ми зникаємо, нас більше нема. Адже кожен із нас – унікальний.
К’єркегор, датський християнський філософ, який жив у 19 столітті, часто писав про тишу. В одному зі своїх останніх творів він приділив цій темі особливу увагу і, зокрема, написав: «Якби я був лікарем і мене попросили назвати лише одні ліки від усіх хвороб сучасного світу, я вибрав би тишу. Адже навіть якщо проголошувати Слово Боже в сучасному світі, хто його почує за цим шумом? Тому створіть тишу».
Знайди своє місце тиші, щоб пізнати Бога-Творця, Який тримає тебе в Своїх руках, Який зробив для тебе все, тому що любить тебе. Знайди бодай 15 хвилин – може, саме тоді, коли тіло каже, що втомилося. Це знак, що твій дух залишився без поживи. Твоє тіло носить дух. А як він його понесе, якщо ти його не живиш?
Щоб відкрити для себе природу, потрібно вийти з дому, зробити кілька кроків, а не замикатися у собі та на собі. Природа відкривається в тиші, коли ми в неї вслухаємося. Усе велике трапляється у тиші. Земна куля обертається у тиші. Рослини, дерева, трава ростуть у тиші. Кров тече по венах у тиші.
Природа має чудову й таємничу силу звільняти нас від шуму та поспіху, огортає нашу душу тишею, сповільнює, допомагає відчути власну цілісність. Без тиші неможлива молитва.
Природа також вчить нас терпінню. Природа – це не фільм. Життя не можна поставити на прискорене відтворення. Усьому потрібен певний час – роки, іноді століття, щоб зійти, розцвісти, принести плід і рости. Уся природа знаходиться в цьому очікуванні та терпеливості.
Дозвольмо Богові говорити з нами через Свої творіння, якими Він нас оточив і якими нас обдарував.
Молитва
Діво Маріє, наша Мати, дякуємо Тобі за те, що Ти продовжуєш говорити з нами й закликати нас пізнати Божу любов, яка оздоровлює, звільняє та рятує наші життя. Ти, повна благодаті і Божої любові, яка веде Тебе до нас усі ці роки об’явлень, не переставай і надалі говорити з нами і повертати нас на правильну дорогу, коли ми з неї сходимо.
Нехай через Твоє материнське заступництво й наші серця наповнить Дух Святий, чию силу Ти сама відчула в Назареті при Благовіщенні, у Єрусалимі, коли Ти молилася з першою Церквою. Мати Церкви, молися з нами й за нас, щоб і ми могли відчути силу Духа Божого, яка звільнила апостолів від страху, відкрила їхні серця для свідчення Воскреслого Христа, Який дарує нове життя. Амінь.
Переглядів 806
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 лютого 2001., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Це є час благодаті. Тому, моліться, моліться, моліться, поки не зрозумієте Божої любові до кожного з вас. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 736
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (38)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)