Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»О. Любо Куртович OFM»Молитва й піст творять чудеса (о. Любо Куртович, OFM)

Молитва й піст творять чудеса (о. Любо Куртович, OFM)

  • 02 жовтня 2020, 14:49

 

 

Молитва й піст творять чудеса (о. Любо Куртович, OFM)У посланні минулого місяця серпня, як і в цьому, Богородиця повторює: «Верніться до Бога та молитви». Мати повторює, тому що діти забувають. Згадаймо: коли ми були дітьми, скільки разів мама повторювала нам одне й те саме – ми ж не чули її або не хотіли чути, що вона говорить. У духовному сенсі всі ми – діти. Матір добре бачить духовний стан Своїх дітей, і тому Їй доводиться раз у раз повторювати одне й те ж. Те, що Вона говорить, дуже просте, але саме те, що просте, часом найважче втілити в життя.

 

Матір говорить про те, що ми вже знаємо, але думаємо, що нам уже ні до чого слухати це знову. Розмови про це дітям можуть здаватися нудними, надокучливими й ніколи не змінними. Однак іншого шляху й будь-яких інших засобів не існує. Мати може говорити, звертатися, але не може замість нас прийняти рішення та жити.

Вона не раз говорила нам: дорогі діти, почніть знову жити посланнями, які Я передаю вам. Стільки разів ми чули Її заклики до молитви та посту.

«Дітоньки, той, хто молиться, не боїться майбутнього, а хто постить – не боїться зла; закликаю молитися й постити в Моїх намірах, бо сатана хоче знищити Мій план».

У сьогоднішньому посланні Вона каже нам: «Молитва й піст творять чудеса у вас і навколо вас».

Те, що говорить нам Діва Марія як Матір Церкви, відомо протягом усієї історії та підтверджено в ученні й житті безлічі святих. Святий єпископ Петро Хрисолог каже: «Молитва стукає в двері, піст видобуває, милосердя отримує. Молитва, милосердя і піст – всі три складають одне та взаємно оживляють одне одного.

Бо піст – це душа молитви, а милосердя – це життя посту. Нехай ніхто їх не роз’єднує, бо вони нероздільні. Хто практикує тільки одне або два з них, той не має нічого».

Людина перед Богом найчесніша, коли відчуває себе безсилою, маленькою, обтяженою хрестом і стражданням, – тоді й наші молитви чесніші, глибші та інтенсивніші. Так й отець Славко Барбарич, справжній учень у школі Богородиці, учив нас: «Своє безсилля людині легше пережити під час посту, оскільки душа в тілесному пості більш відкрита Богові. Без посту наше молитовне слово залишається без істинної основи».

Ми належимо Богові не тільки душею та серцем, а й тілом. І саме в пості Бог найсильніше відчувається, так би мовити, фізично.

Піст, як і молитва, – це засіб, а не мета. Піст потрібен не Богові, але нам, щоб мати нормальний стан і тіла, і духу. Сам піст не створює віри, але може відкрити серце до сприйняття її, щоб Бог міг творити потім Свої чудеса в нас і навколо нас. Віра виходить від слухання Божого Слова, але піст робить нас більш чуйними до нього й до того, щоб сприйняти його всерйоз.

Коли учням не вдалося вигнати злого духа з хлопчика, вони запитали Господа, чому. Ісус же відповів: «Цей рід нічим не можна вигнати, тільки молитвою та постом» (Мр. 9:29).

Наберімося мужності знову оживити в собі слова й заклики Божої Матері та втілити їх усерйоз на практиці, щоб і ми самі могли пізнати Божі чудеса у своєму житті.

Молитва: Діво Маріє, дякуємо Тобі за материнське терпіння протягом усіх цих років із нами, Твоїми дітьми. Дякуємо, що Ти невтомна з нами. Прости нам всю глухоту й сліпоту серця. Стукай, стукай у двері нашого серця, поки ми не почуємо Твого материнського заклику. Випроси для нас благодаті, Ти, благодаті повна, – благодаті вкласти своє серце і руки у Твої руки, щоб Ти вела нас вірними кроками до Ісуса. Ти йшла та росла на шляху віри. Ти Матір віри, ти благословенна, що повірила. Випроси для всіх, хто в темряві, хто заблукав і шукає світла та сенсу свого життя, знайти їх через Тебе в Бога, Який – єдиний наш сенс і наша мета. Амінь

Переглядів 2 439
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 січня 1995., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Закликаю вас відкрити двері свого серця Ісусові так, як квітка відкривається сонцю. Ісус бажає наповнити ваші серця миром та радістю. Не можете, дітоньки, осягнути мир, якщо ви не в мирі з Ісусом. Тому кличу вас до сповіді, щоб Ісус був вашою правдою й миром. Дітоньки, моліться, щоб мати силу здійснювати те, про що Я вам кажу. Я з вами і люблю вас. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 628
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (34)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)