Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»М. М.»Через молитву, покаяння і вибір святості розпочніть нове життя

Через молитву, покаяння і вибір святості розпочніть нове життя

  • 09 квітня 2017, 12:50
Через молитву, покаяння і вибір святості розпочніть нове життяПресвята Діва Марія продовжує шлях зі Своїми дітьми в цей благодатний час Великого посту, що дарований нам для того, щоб знову оновити своє життя. Якщо ми подивимося довкола, то побачимо, що все оновлюється і потребує обнови. Навесні знову оновлюється природа, пробуджується від зимового сну та починає зеленіти й розцвітати. Подібним чином потребують постійної обнови й наші стосунки з людьми. Що відбувається з дружбою чи подружньою любов’ю, якщо вони не оновлюються й не підживлюються? Вони вичахають та в’януть. Те ж саме й щодо нашого відношення до Бога. Віра – це живий зв’язок із Ним. Щоб віра залишалася по-справжньому живою й плідною, цей зв’язок необхідно оновлювати, підживлювати й берегти. Тому нам і даровано цей час Великого посту, коли Небесна Мати Марія знову кличе й надихає нас.

Усе, про що говорить Діва Марія, – це шлях тих, хто прийшов до святості. Покаяння, молитва й тверде вольове рішення надійно ведуть нас до нового життя в Бозі. Тому Великий піст – це час, даний нам як дар. Це час боротьби й зустрічі віч-на-віч зі злом і гріхом. Піст, покаяння і відречення – необхідні умови для того, щоб прийняли Божу ласку. Наше відречення подібне до посудини, у яку Бог виливає Свою благодать. Свята Мати Тереза з Калькутти каже: «Потрібно стати порожніми, щоб Бог міг нас наповнити».

Покаяння і відречення – це наша частина праці у вірі. Як каже св. Августин, хоча Бог сотворив нас без нас, Він не спасе нас без нас. Протягом Великого посту ми вчимося відрікатися й здійснювати покаяння так, ніби спасіння залежить тільки від нас, і молитися при цьому так, ніби спасіння і все решта залежать тільки від Бога. Святі ці крайнощі поєднували.

Святий Павло каже, що ми вже спасенні, ми померли для гріха, ми – нові творіння. І відразу після цього зауважує, що потрібно зі страхом і трепетом працювати над спасінням, що бунтівну натуру треба приборкувати, що з тілом потрібно боротися силою духа.

Покаяння завжди пов’язане з відреченням від чогось. А відречення означає – не завжди взяти те, що нам подобається, полишити те, що нам спричинює зло, не робимо шкоди іншому, не допускаємо, аби кожне бажання тіла задовольнялося, не шукаємо собі всілякої вигоди. Відріктися означає ставати вільним. Так, футболістові доводиться стримуватися від недисциплінованості в режимі сну та вживанні міцних напоїв, а також від бездільства. Усе це – умови успішної гри.

Молитися і не каятися, не відрікатися – все одно, що зупинятися на півдорозі. Це ніби гребти в човні, прив’язаному до берега. Ми не рушимо доти, поки не відв’яжемо човна.

Ми живемо в той благодатний час, коли Бог закликає до нового кроку, до більш глибоких стосунків із Ним. Богородиця нас знову закликає до молитви, до читання Святого Письма, до участі у Святій Месі, до прощення й примирення. Її заклик – це заклик до Божої радості, до Воскресіння.

 

Молитва

Пресвята Діво Маріє, звертаюся до Тебе й у Твої материнські руки ввіряю всі свої рішення й життєві плани. Ти, що вміла підкорити Свою волю Божій волі, навчи мене щодня з довірою віддавати себе Божій волі. Через Твоє заступництво хочу відкритися діянню Святого Духа, який кличе мене до святості і нового життя. О Маріє, Ти пережила повноту Божої благодаті й благословення, випроси всім, хто прибігає до Тебе з упованням, сподобитися цього досвіду Божої близькості й любові, яка оновлює, зцілює зламані серця і повертає уповання туди, де відчай та безнадія. Амінь.

 

Взято з газети Світло Марії

Переглядів 4 121
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2
"Дорогі діти! Коли до Мене приходите як до Матері з чистими та відкритими серцями, знайте, що слухаю вас, підбадьорюю, утішаю й передусім заступаюся перед Моїм Сином. Знаю, що хочете мати міцну віру й виявити її в правильний спосіб. Те, чого Мій Син чекає від вас, – щира, міцна та глибока віра, а тоді кожен спосіб, яким її виявляєте, є правильний. Віра – пречудова тайна, що зберігається в серці. Вона є між Небесним Отцем й усіма Його дітьми, розпізнається по плодах і по любові до всіх Божих сторінь. Апостоли Моєї любові, діти Мої, майте довіру до Мого Сина. Допоможіть, щоб усі Мої діти пізнали Його любов. Ви – Моя надія, ви, які намагаєтеся щиро любити Мого Сина. В ім’я любові, по волі Небесного Отця й Мого Сина, Я тут посеред вас задля вашого спасіння. Апостоли Моєї любові, нехай через молитву та жертву ваші серця будуть освітлені любов’ю й світлом Мого Сина. Нехай те світло й любов освітлює усіх тих, кого зустрічаєте, і повертає їх до Мого Сина. Я з вами. В особливий спосіб Я поруч ваших пастирів. Своєю материнською любов’ю їх освітлюю й підбадьорюю, щоб руками, які благословенні Моїм Сином, вони благословляли цілий світ. Дякую вам".

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 283
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (21)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)