Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»М. М.»“Моя присутність є даром від Бога…” (M.M.)

“Моя присутність є даром від Бога…” (M.M.)

  • 17 червня 2016, 13:36

“Моя присутність є даром від Бога…” (M.M.)Своє квітневе послання Богородиця починає словами: «Моє Непорочне Серце кровоточить, бачачи вас у гріху». Гріх — це реальність, наслідки якої ми відчуваємо й переживаємо як у своєму власному житті, так і в стосунках між людьми. Гріх — це втрата зв’язку з Богом, джерелом життя. Матір, Яка бажає Своїм дітям життя та його повноти, не може залишатися байдужою. У Діви Марії материнське серце, яке відчуває, страждає, прощає, кличе і прагне, щоб ми прокинулися від сну безвір’я й гріха. Тривалість об’явлень Богородиці свідчить нам про Божу любов і терпеливість. Бог на нас чекає. Але і Його очікування має межу. Це нам підтверджує також і Ісус у різних євангельських притчах. Бог створив світ і кожну людину, проте не залишив нас самих на себе. Присутність із нами Марії через об’явлення — це Божий дар і заклик, який чекає нашої відповіді.

У Своїх посланнях Діва Марія не раз звертала увагу на дію сатани: «Дорогі діти! Сатана настільки сильний і всіма силами хоче перешкодити Моїм планам, які Я почала здійснювати з вами… Якщо ви молитесь, сатана анітрохи не може вам зашкодити, тому що ви — діти Божі, і Бог пильнує вас. Дітки, не бійтеся, бо Я з вами, навіть коли ви думаєте, що виходу немає і сатана запанував. Приношу вам мир. Я — ваша Мати та Цариця миру. Сатана сильний, і тому ви, дітки, витривалою молитвою пригорніться до Мого материнського серця… Я з вами й захищаю вас, навіть якщо сатана бажає зруйнувати Мої плани та перешкодити планам небесного Отця, які Він бажає здійснити тут».

Слова Богородиці, Її заклики й послання ні нові, ні сучасні, але й не старі — вони вічні. Хоча говорити про сатану, можливо, не модно в сучасному технічно розвиненому світі, Богородиця не боїться звертати нашу увагу на його руйнівну дію. Геніальний хід сатани — це те, що йому вдалося переконати людей у тому, що його не існує. Якщо сатану проженемо з віри й теології, він повертається в забобонах. Сучасний світ рясніє знахарями, чаклунами, викликальниками духів, провісниками майбутнього, продавцями талісманів та амулетів.

У знаменній промові 15 листопада 1972 р. папа Павло VI указав на присутність Злого, у якому зло більше не є лише недоліком, але активною силою, живою духовною істотою, розбещеною і тією, яка розбещує.

«Дія сатани відрізняється, — говорить отець Піо, — від дії благодаті: благодать просвічує і втішає, у той час як сатана мучить і вносить занепокоєння… І ми не сміємо з власної волі роздумувати про те, на чому наполягає диявол: тільки той, хто відкидає це, переможе. Потрібно гнати страхи, спотворені думки і жаління себе, які в наших душах бачать тільки гордість, недолік смирення, падіння, погані пристрасті, тому що це пастка сатани, розставлена саме з тим наміром, щоб шляхетні й добродійні душі втратили мужність, спосіб змусити їх зупинитися на шляху любові».

У Новому Завіті можна прочитати, що сатана одночасно страшний і слабкий, активний і переможений, могутній і боягузливий, вільний і раб, упертий і підкорений. Ісус уже переміг його одного разу і — назавжди, але поразка сатани продовжується через людей, які йдуть шляхом Господа у своєму житті.

Зброя перемоги залишається такою ж, яку застосував Ісус у пустелі, коли Його спокушав диявол. Це молитва, піст і безумовний послух Отцю. Молитва як вираз довіри й віддання себе Богові, упевненості в Його обітниці й усвідомлення власної слабкості та Його всемогутності. Всі ці роки Богородиця нагадує нам про цю зброю в боротьбі проти сатани.

Сприймемо серйозно заклики Богородиці, щоб ми могли пережити перемогу Ісуса у своїх думках, серцях і життях.

Молитва:

Діво Маріє, звертаємося до Тебе, що розчавила голову змія, ворога людини й усього людського роду. Ми бажаємо через молитву й віру пригорнутися до Твого материнського серця, щоб стати учасниками Ісусової перемоги та свідками Ісуса, Який подолав диявола силою Свого хреста. Ти, що залишилася вірною Богові навіть у найбільших випробуваннях, будь із нами, заступайся за нас перед Своїм Сином. Особливо доручаємо Тобі, Мати, душі, які знаходяться у важких життєвих випробуваннях. Поглянь Своїм материнським серцем на ті душі, які знаходяться в небезпеці впасти в розпач і спокусу вчинити самогубство. Не переставай заступатися за наші сім’ї, випробовувані неспокоєм і сварками. Випроси нашим серцям та сім’ям такий потрібний мир. Амінь.

Переглядів 3 719
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 липня 1995., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні закликаю вас до молитви, тому що тільки в молитві ви зможете зрозуміти мій прихід сюди. Дух Святий просвітить вас у молитві, щоб ви усвідомили, що повинні навернутись. Дітоньки, хочу зробити з вас прекрасний букет, приготований для Вічності, але ви не приймаєте дороги навернення, дороги спасіння, котру вам пропоную через ці об'явлення. Дітоньки, моліться, навертайте ваші серця й наблизьтесь до Мене. Нехай добро переможе зло. Я люблю вас і благословляю. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 505
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (28)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)