Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»Звернення архієпископа Хенрика Хосера до парафіян Меджуґор'я

Звернення архієпископа Хенрика Хосера до парафіян Меджуґор'я

  • 28 липня 2018, 21:03

 

Звернення архієпископа Хенрика Хосера до парафіян Меджуґор'яУ середу, 25 липня, на парафії Меджуґор'я відзначили свято св. апостола Якова - її покровителя. Після святкової Меси об 11.00 архієпископ Хосер, апостольський візитатор, звернувся до парафіян:

 

«Браття та сестри, слава Ісусу Христу!

 

Я приїхав сюди кілька днів тому, і це вже вдруге, уперше я був тут трохи більше року тому, коли мене направили спеціальним посланцем Святішого Отця. Зараз я призначений апостольським візитатором на невизначений термін, і це означає, що я, імовірно, затримаюся у вас надовго. Оскільки я ще не вивчив вашої прекрасної хорватської мови, продовжу говорити італійською. Я поляк і знаю вже одну прекрасну слов'янську мову. Я радий та щасливий, що мав можливість брати участь у цій Євхаристійній службі на свято св. Якова, покровителя цієї парафії, яку заснували більше ста років тому. Ця парафія об'єднує два села - Меджуґор'є і Б’яковичі. У минулому мешканці цих двох сіл не завжди ладнали між собою, а зараз, завдяки св. Якову, у нас одна змішана гармонійна громада, у якій видно єдність і співпрацю. Сьогодні в Євангелії ми чули, як почалося навернення двох братів - Якова та Йоана, синів Заведеєвих. Вони були поєднані з Ісусом Христом на горизонтальному рівні - думали про земне, матеріальне й намагалися знайти собі таке місце, щоб стати причетними до великої Божої сили. Та Ісус нічого про це не сказав. [Він сказав:] Я прийшов служити. Царювати й служити. Сини Заведеєві зрозуміли сказане Ісусом - і стали стовпами Церкви, а третім стовпом став святий Петро - так у Посланні до галатів назвав їх святий Павло. Вони, такі невпевнені, які шукали свій шлях, стали стовпами Церкви. Можна сказати, що навернення – це перенаправлення свого життя. Це означає змінити свій шлях, залишити хибний шлях, неправильний курс і піти тією дорогою, що веде до мети. Пресвята Діва Марія, Цариця миру, прийшла й показує нам правильний шлях нашого життя. Богородиця показує найлегший, найкоротший шлях до Бога – цілі нашого життя. Від усього серця бажаю вам знову знайти такий напрямок, таке навернення, щоб ви стали стовпами Церкви. На нас, меджуґорцях, велика відповідальність щодо всього світу, тому що Меджуґор'є дійсно стало світовим центром молитви й навернення. І тому Святіший Отець виявив піклування й направив мене допомогти отцям-францисканцям в організації цього місця, де всіх приймають, місця - джерела милості. Отож ми побачимося ще багато разів. Нехай благословить вас усемогутній Бог, Отець, Син і Дух Святий. Дякую".

Переглядів 4 800
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 жовтня 2017., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Закликаю вас, щоб у цьому благодатному часі ви були молитвою. Всі маєте проблеми, труднощі, страждання та тривоги. Нехай святі будуть для вас взірцем та побудженням до святості, Бог буде близько вас, і ви будете оновлені в пошуку за особистим наверненням. Віра буде вам надією, і радість запанує у ваших серцях. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)